ГРАДИНАРСТВО - моето хоби! 14

• 86 359
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
Превъзходна градина имаш, Любознателна!  Heart Eyes Crazy

Препоръчайте ми торове за подхранване на растенията. Praynig
За розите взех това

А за останалите цветя какво да ползвам? Също така и имам няколко сандъчета с мушката, но засети от отчупени клончета и сега пускат корени и са доста малки. С какво да ги подхраня да се развият повече и да цъфтят.

# 616
  • софия
Аз съм безкрайно отчаяна!  Sad
Както се радвах и се канех да ви покажа снимки, така сега ми се реве.

За 3 дни в които липсвах, явно бурята и дъжда и са били достатъчно силни, та ....

Белите ми ситни теменужки изглеждаха все едно котка е лежала в тях. Едното ми мъничко бяло цветенце, цяла зима оцеля и цъвтеше в снега, а сега се връщам и какво да видя- изядено от охлюви.

Мушкатото ми с изсъхнали листа- като прегорели.

Единият ми алпинеум ( силно казано, защото е много мъничък) изобщо не му цъвтят храстчетата.

Другият засега държи фронта.

Момините сълзи, май ще ги бъде само 3-4 от общо 20.

От 4 рози, само една расте с пълна пара Simple Smile Много ме радва. От тях две ги бях отписала, но сега виждам, че на едната има няколко нови пъпки като да избие наново от стъблото. Другите две ще продължавам да си ги гледам с надежда да успеят да се преборят.

Заадих си 3 бр върбена- май само една ще я бъде.

Сакъзчетата мисля ще се справят.

И сега най-голямата ми гордост.
Ако си спомняте веднъж ви се оплаках за божурите ми дето кучето все ги изравяше, аз все ги заравях , а и да не забравяме че изобщо не знаех с кое нагоре трябва да се засадят.
В крайна сметка от двата - бял и червен, нямам идея кой оцеля. Засадих го на ново място ( и пак си мисля че го сложих на обратно- с главата надолу) и вчера видях че вече се е показал над земята в три здрави разклонения- много много много си стискам палци да порасне голяяяяяям голям!

Утре ще снимам, днес бях отчаяна и грам не ми се снимаше!

# 617
  • софия
оооооо забравих Simple Smile

за да не е само отчаяние ще ви похваля ягодките си. За тях имам снимка.

Гупих ги защото детето ги фиксира в магаина за цветя и ме помоли. Купих трички и ги засадих в една стара пластмасова щайга която боядисах.....

Противно на съмненията ми дали ще стане - растат та хубавеят. Радвам се защото малката ми дъщера много им се зарадва като и ги купих! Hug

ягодките Simple Smile
Скрит текст:

и като съм започнала ще ви покажа и още няколко, а утре като снимам и целия двор и другите цветя ( да не мислите, че е кой знае какво, аз си се радвам защото за първи път имам желание и полагам толкова толкова толкова много усилие) ще ви покажа и тях за да придобиете представа. И съвети ще искам  Embarassed

розичката която расте и хубавее Simple Smile
Скрит текст:

божура борец  Crazy
Скрит текст:

едното малко алпинеумче, което има местенце за засаждане на нещо, може би ще сложа пак от дребните цветенца, само дето не знам дали няма да им е тясно newsm78

Скрит текст:

а за това не съм ви разказвала, защотоне му зная името, и освен това  не зная дали като храстче да го гледам или като дръвче - просто ми харесаха жълтите му цветчета като си го купих. Казаха ми че мже и храст , може и дърво- зависело от подрязването. Аз идея нямам какво да го направя!
Ако някой може нещо да ме посъветва....

Скрит текст:

Е, добре, отчет - полудаден!!!

Как се бори човек с охлюви?

Последна редакция: вт, 07 май 2013, 23:38 от Амели

# 618
  • ENGLAND
Амели, за охлювите тук продават едни сини гранули, много ефикасни. Бирата също, слагаш в кофичка бира и заравяш кофичката горния ръм да е наравно с почвата. Охлювите сами падат в бирата. Мъжо казва, че разхищавам бирата, но ме беше страх да слагам на тиквичките от сините гранули.

# 619
  • густо майна Филибето
Много хубаво разказваш, Амели! Голямо удоволствие е да те чета Hug
Стискам, ама много стискам палци за божура, догодина да ни покажеш и цвят.Simple Smile
За едното нацъфтяло цветенце на алпинеума не се притеснявай, то расте мноооого бавно. Другите май не мога да ги разпозная.

Ще береш ягоди, ще видиш! Есента като пуснат ластуни, можеш да ги размножиш, от три ще станат поне десет Simple Smile

А дръвчето ти е храст, mahonia aquifolium , или просто Махония. Става над два метра, но не расте чак толкова бързо, вечнозелена е и много търпи на студ, зимата листата стават червеникави. Цъфти много и събира мнооого пчелички. После прави едни тъмносини като поръсени с брашно плодчета. На слънце е по-ниска и прави повече плодчета.

Розичката само я пази да не я счупи някой. Какво пишеше на етикета й?

medissa , аз торя всичко с бързоразтворим гранулиран тор , купуваме едни големи торби, защото хвърляме щедро. Комбиниран е, за по-сигурно като купуваш комбиниран, гледай съотношението между трите елемента да е равно, така никога няма да сбъркаш. Иначе по принцип се мени всеки сезон съотношението им, според нуждите на растението.

Торовете са задължителни за растенията, независимо естествени или изкуствени, много малко растения обичат бедни почви (но все пак има и такива).

# 620
  • София
Момичета, ще покажа и моята градинка, само да изникне райграса.

Но сега ми трябват две текоми за дървеният ми навес над масата и пейките. Обаждах се на няколко места и няма. Някой да е срещал в градински център в околностите на София? Нямам претенции за цвета. Hug

# 621
  • Вече на светло в София
На Женския пазар, там където продават цветята, в едно от магазинчетата имаше текома

# 622
  • густо майна Филибето
За текомите имай предвид, че събират страшно много жужащи цяло лято ,и не е много удачно да са над маса (с храна) и пейки. Моите са над портата, досега не ме е жилило нищо, но всеки път като минавам ми жужат до ухото и съм с повишено внимание.
Всъщност нищо не ме е жилило досега, да чукам на дърво, пчеличките си летят по цветовете, но ако има храна може да се пренесат на масата. Особено осите като надушат месо или сладко....

# 623
  • София
Благодаря ви за насоките и съветите. А какво ше кажете за лоницерата от опит?

Въпросните растения ще бъдат отглеждани в кашпи, а не директно в градината.

# 624
  • На остров
Божурите наистина са много борбени растения и ние се радваме на няколко, оцеляват въпреки всичко, като цъфнат ще ги снимам.

# 625
  • софия
Благодаря ви момичета   bouquet
Хубаво е и действа поощряващо когато видиш, че някой ти е прочел и откликнал на глупавите терзания.
За бирата срещу охлюви се чудя резултата дали няма да е повече пияно куче отколкото "хванати" охлюви  ooooh!

П.С много ми е хубаво  кучето Simple Smile ама пияно ....... няма да понеса гледката  Mr. Green

Тази вечер няма да поливам китки и трева, то що дъжд се изля. така че почивка!
Хубава вечер, момичета!

# 626
Опитайте го това с бирата срещу голите охлюви - гарантирам резултата, още след 1 ден вътре ще има поне 10 пияни и удавени охлюва!  Peace

# 627
  • Schwarzwald
Здравейте,
отдавна съм четяща във форума, но мняго рядко пиша.
Имам си градина от миналата година и все още имам трудности по поддържането ѝ.
Ще препрочета старите теми, може пък да намеря отговори на моите въпроси  Thinking
Ако ли пък не - ще се обърна за помощ към Вас  Simple Smile

Хубави и слънчеви дни Ви желая   bouquet

# 628
Здравейте. Имам нужда от помощ за една пълзяща роза.
Ето я:
Почерняха стеблата и лепнат. Не расте-вече месец е така...Преди месец я купих-корените стояха 24 часа във вода, подрязах ги, стеблата не съм ги рязала, около 15см са. Почвата е нормална+боров торф+малко купешка...
Моля ви, помогнете ми-какво да я правя?

# 629
Не съм спец по розите, но не си ли ги насадила много плитко?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт