ГРАДИНАРСТВО - моето хоби! 14

• 86 412
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте момичета, Hug

Не знам дали е индийски. Момчето каза че е японски люляк. Листенцата му едни дребнички... не са като тия на снимките които излизат на Lagerstroemia indica , ама не се сетих да го снимам - щото не съм го посяла. Изрично го питах ще мръзне ли зимата. То каза - не - в Ловеч са ни разсадниците нямаме проблем със студовете... Довечера ще го щракна!
За сметка на това щракнах събудилата ми се градина. Mr. Green
Розите са напъпили всичките.Особено на арката - страшно много цвят ще има, ако не я нападне някоя буболечка, че миналата година някаква гъсеница ми изяде пъпките преди цъфтежа точно
Но пък ще ви покажа другите ми зелении Mr. Green
Скрит текст:
това е гинко билобата ми... не знам кога ще стане на дърво... миналата година я засях. За една година ей колко е порасла...плешивата ми трева...  Embarassed

# 601
  • София
А къде в София мога да си купя такъв индийски люляк? Много ми харесва. И дали ще вирее тук?  newsm78
Не. Това растение издържа докъм 7-8 зона, а София е 6 зона. Във Варна, в градините на Евксиноградския дворец съм виждала много красив индийски люляк, но в София няма шанс. Rolling Eyes
Намесвам се да кажа, че на моя индийски люляк тази зима му беше третата /за София става въпрос/. Малко по-късно започва да се развива, още няма листенца, на пъпки е. Купуван е от Флората, но мисля че и по разсадниците вече го предлагат често.

# 602
Здравейте,
от един магазин ни дадоха Оптика Трио з борба с детелината и плевелите. Сутринта напръскахме, но се притеснявам да не се порази и тревата. Има ли някой, който може да сподели впечатления и мнения?  newsm78

# 603
  • густо майна Филибето
Не би трябвало да порази и тревата, защото е само за широколистни. Трябва да пазите всичко широколистно около тревата - цветя и храсти.

# 604
Уж пазихме - около тях пръскахме много ниско в тревата. Ще видим.  Laughing Mr. Green
А сега като сме пръскали с тази пръскачка вътре с разтвора, измита е добре, после може ли да се пръска с други препарати - например овошките?

# 605
  • софия
аз се включвам само за да дам отчет Simple Smile
преборих тревата - косене, аериране, торене ; засадих доста цветенца и храстчета....

Ще показвам снимки скоро Simple Smile
Щстлива съм, придобива вид вече цялата работа и виждам защо са си стрували пришките по ръцете ми!  bowuu

# 606
  • густо майна Филибето
medissa , да, като се измие добре пак се ползва. Няма да има проблем.

Амели , чакам с нетърпение Hug

# 607
Здравейте, март месец си купих разсад каскадни петунии от Баумакс, растяха си бързо всичко си беше ок, но сега като почнаха да цъфтят започва да се отваря цвета и не се до отваря а стои само като малка фунийка, вижда се цвят и всичко, просто не пораства този цвят, какво не правя като хората...  newsm78

# 608
Привет, момичета!
Имам нужда от малко помощ.
Розите ми са нападнати от някаква гадина.
Целите стъбла са надупчени, а по листенцата намерих малки червейчета/ гъсенички.
Какво да правя, с какво да пръскам?
Трябва да ги спася, отрупани са с пъпки... Praynig

# 609
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Привет, момичета!
Имам нужда от малко помощ.
Розите ми са нападнати от някаква гадина.
Целите стъбла са надупчени, а по листенцата намерих малки червейчета/ гъсенички.
Какво да правя, с какво да пръскам?
Трябва да ги спася, отрупани са с пъпки... Praynig

ако искаш да правиш нещо веднага опитай с масло от цитруси - 10 капки в литър вода, малко веро или течен сапун за прилепител, разтърсваш добре и пулверизираш обилно;

ако си склонна да изчакаш да отворят аптеките за растителна защита, препоръчвам го, откъсни листенце и попитай, при всички случаи ще трябва някакъв инсектицид, но те могат най-добре да определят кой.

успех

# 610
  • густо майна Филибето
Да покажа пролетта в моята градина:

Скрит текст:

# 611
  • На остров
Ljuboznatelna много е хубава личи си, че с любов си я гледаш  bouquet!

# 612
  • София
Ljuboznatelna , какви прелести! Как галят окото!
Много, много красиво! Simple Smile  Имаш си прекрасно райско кътче!

# 613
Ljuboznatelna, адмирации.

# 614
  • софия
Любознателна, много красива градина! Просто е удоволствие да се разхождам из снимките ти!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт