ГРАДИНАРСТВО - моето хоби! 14

• 86 424
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
Радина Благодаря,
Кажи ми моля те ... грубо естествено... колко големи са първите камъни?
Нямам кариера но имам бетонови възели дето продават различни насипки

# 586
  • Бургас
Радина Благодаря,
Кажи ми моля те ... грубо естествено... колко големи са първите камъни?
Нямам кариера но имам бетонови възели дето продават различни насипки
да кажем колкото юмрук - дамски

# 587
  • густо майна Филибето
Аз реших, че ти е изорал градината Rolling Eyes Ами сега как стигате до в къщи?
По-добре питай в строителната тема, може някой да е минал по този път.
Едните съседи насипаха няколко камиона едри плоски камъни , но в ниското калта ги погълна и сега редовно затъват там с тира си, идва една фадрома и ги тегли.
Шест месеца там се събира такава вода, че никой освен редовно минаващите не смее да премине, а и е за висока кола.
От другата страна друг съсед насипа чакъл и фадромата минаваше по няколко пъти отгоре да го затъпче. Стана много прилично, но нас не ни устройваше да се включим финансово и си минаваме през локвата Mr. Green (на три пътя сме, единия изобщо го няма, другите два - черни.)
Но това на вече утъпкан черен път.

# 588
как стигаме Mr. Green пеша...сутрешен фитнес нагоре по баира, и вечерен фитнес с чантите надолу по баира Joy
Парцела ни е на път, черото на парцела е на път. Но понеже самият парцел е с дължина 130-140м, а къщата ни сме я построили в най долният край на парцела.. затова имаме преход от 100м без кола. Което не е кой знае какъв проблем, но строителни материали, мебели и багаж мъкнем всичко на ръка до долу. Затова купувайки съседният парцел решихме да усвоим половината като вътрешен  двор , а другата половина да направим път за да може да слизаме с колата до долу. Та затова са и тия мъкии... обаче А пък самият път си е част от двора, което значи че е включен в концепцията за .градината Crossing Arms та мъките стават двойни Mr. Green
Радина - колкото юмрук значи - добре  Mr. Green - щото ще обяснявам на мъжо и трябва конкретика.
Благодаря ви момичета, че се отзовахте. Извинявайте че ви натоварвам с моите проблеми...ама... "2 глави мислят повече от една"

# 589
  • На остров
Ljuboznatelna благодаря разгелдах, много труд си вложила   bouquet! Градината ти е много хубава Hug! Имам специален въпрос относно розовата арка, ние мислим за нещо подобно в долния край на градината към езерото. Въпроса ми е какъв сорт точно си използвала и мислиш ли че този сорт би оцелял при една дълга зима?

Много красиви градини и полезни неща са научават тук!

# 590
Джулка, трябва ти валяк. Здраво валиране, после камък и отгоре баластрата. Това си е голяма инвестиция. Много пари. Какъв е този двор 140 м лице.........Огроменннн. Нашия е 50 и ми се струва за много голям ,а 140 Rolling Eyes Rolling Eyes

# 591
  • густо майна Филибето
Ljuboznatelna благодаря разгелдах, много труд си вложила   bouquet! Градината ти е много хубава Hug! Имам специален въпрос относно розовата арка, ние мислим за нещо подобно в долния край на градината към езерото. Въпроса ми е какъв сорт точно си използвала и мислиш ли че този сорт би оцелял при една дълга зима?

Много красиви градини и полезни неща са научават тук!

В България, на повечето места, катерещите рози нямат нужда от укритие, за да презимуват. Моите са купувани сорт неизвестен Grinning  Конкретна информация с много снимки има в цветарските форуми. Ако трябваше навремето да избирам рози с имена, сигурно арките щяха да са няколко, има невероятно разнообразие.

# 592
  • На остров
Благодаря ти, много е красива твоята арка. Ще пробваме и ние живот и здраве, ако не арка поне храст се надявам да се хване и да цъфти!

# 593
Джулка, трябва ти валяк. Здраво валиране, после камък и отгоре баластрата. Това си е голяма инвестиция. Много пари. Какъв е този двор 140 м лице.........Огроменннн. Нашия е 50 и ми се струва за много голям ,а 140 Rolling Eyes Rolling Eyes
2те от страните са с такъв размер... другите 2 за съжаление са  22м и  29м

За розите - на арката, имайки в предвид че ние сме от най-върлите зимни райони.. мога да кажа че гледам безпроблемно на арка рози от практикер,  пълзящи от тия в кутиите , които се продават. Вече 3 зими карат, стават все по здрави и жилави. Преустроиха се според климата. Нямам измръзване досега на нито една роза, от което следва че да приспособими и не би трябвало да те притеснява нищо! Mr. Green

Любознателна.. мисля че ти писа на предните страници за японски люляк... Днес намерих такъв на пазара 3лв / контейнерче...пръчка с цвят... та си взех 3бр.
Момчето не ми даде кой знае каква информация, освен че се режат цъвките като прецъвти - Но каза че и на сянка и на слънце можело...което ме озадачи малко.  Thinking 3 пръчки са - единични, то верно ще станат на храсти някой ден, но сега как и къде да ги засея? До ограда, островно... уф големи терзания Mr. Green това моето

Последна редакция: пт, 26 апр 2013, 15:46 от JuliS

# 594
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
джулис, индийски люляк може би? лагерстремията е бодлива  Mr. Green става за ограда, за да пази, ще е ефектна и 'островно"  Peace
исках моята да е дръвче, но не става  Confused храстче ще е, а може да направя още един опит за дръвче, опитах миналото лято и разбрах, че клонките се вкореняват лесно

# 595
А къде в София мога да си купя такъв индийски люляк? Много ми харесва. И дали ще вирее тук?  newsm78

# 596
  • На остров
JuliS благодаря ти за информацията за розите Hug! При нас също зимата е проблем, предполагам по тежка и от вашата, без да съм била във вашия край разбира се Peace

Онзи ден си купих едни семена за диви цветя и съм намислила да ги поръся над едно баирче да видим  Rolling Eyes!

# 597
А къде в София мога да си купя такъв индийски люляк? Много ми харесва. И дали ще вирее тук?  newsm78
Не. Това растение издържа докъм 7-8 зона, а София е 6 зона. Във Варна, в градините на Евксиноградския дворец съм виждала много красив индийски люляк, но в София няма шанс. Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 28 апр 2013, 23:52 от Barbabeau

# 598
Не. Това растение издържа докъм 7-8 зона, а София е 6 зона. Във Варна, в градините на Евксиноградския дворец съм виждала много красив индийски люляк, но в София няма шанс. Rolling Eyes
Да, и аз съм виждала в Бургас такова и много ми хареса, но не знаех как се казва. Иначе четох, че може да се гледа и в голяма саксия и да се прибира зимата? Знаете ли дали е така наистина?

# 599
  • В градината...
Индийският люляк наистина бил Lagerstroemia indica

Общи условия

Активация на акаунт