БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-23

• 22 436
  • 761
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Ястието става с характерен вкус и мирис, заради фолиото, пък и не е хубаво.

# 136
DidiDani11,и яйцата и прясното мляко са силни алергени.

Прясно мляко
Лактозата и млечните протеини могат да предизвикат алергични реакции и дразнения на стомаха , тъй като са трудни за усвояване от деликатната храносмилателна система на бебето.Също така прясното мляко пречи на правилното усвояване на  желязото от детския организъм , а той е от решаващо значение през първата година.

Яйчен белтък
Препоръчва се въвеждането му след 12-тия месец.

Видях,че бебето е на месец и половина. Бих била по-предпазлива при използването на тези продукти в големи количества.Много е важно , разбира се те да бъдат и пресни.

bibka_26 , на този въпрос най-коректно би могъл да отговори педиатърът на твоето бебе. Мисля,че количеството е от половин до една чаена лъжичка.

muhmututurka,да не би да има проблем с никнене на зъбки и за това да набляга на кърмата? Понякога венците стават много болезнени и кърменето е по-лесно за децата. Опитай с по-меки храни.

MuJIuHka бих сварила месото в тенджера на по-висока температура , особено ако е купешко  , а зеленчуците запазват хранителните си качества перфектно на пара.

# 137
  • София
kapri_z Има отгоре едно зъбче, което се е показало на половина, резец. До сега бяхме на Хер Бебе, там е много едра храната, минахме на Ян Бибиян там е по-ситна и яде, не бях се замисляла, май трябва по-полека да я давам. Wink

# 138
Здравейте, каква количество мляко е необходимо за възраст след 1 годинка?Сирене давам около 50 грама дневно, иначе АМ- сутрин след ставане и вечер за лягане 240 мл. А с вечерята как стоят нещата? newsm78 Нещо постничко и след това млякото след 2 часа не идва ли много? newsm78

# 139
Нещо постничко и след това млякото след 2 часа не идва ли много? newsm78

Не, точно така е правилно.
Детето ти приема доволно количество млечни за възрастта.

# 140
Нещо постничко и след това млякото след 2 часа не идва ли много? newsm78

Не, точно така е правилно.
Детето ти приема доволно количество млечни за възрастта.

Благодаря за бързия отговор!  bouquet

# 141
За съжаление не мога да си позволя уред за готвене на пара Sad За това варя зеленчуците във вода.
Моето бебе и то набляга на кърмата. Вместо да намалява кърменето, то се увеличи. Преди и след всяко ядени иска да суче. И през нощта по 2-3 пъти се буди и ако не му го накърмя не заспива спокойно. Да не би да е недостатъчна кърмата и за това толкова на често да иска? Сутрин в 7-7.30 ч. го кърмя, в 9-9.30 ч. правя кус-кус или кис. мляко с 2 бисквити и след около 30 мин. иска да суче. В 12.30 ч. обядва супа и основно от ДК и след около 1 ч. го кърмя. Към 15.30 -16.00 ч. давам банан или плодово пюре и го кърмя. В 19 ч. давам супа и в 20.30 ч. го кърмя и заспива. В 1 ч. и в 4 ч. се буди да суче, понякога само веднъж, но понякога 3-4 пъти. Така е от не помня вече колко време. Има 6 зъба и не виждам венците да са подути за изкарване на нови  newsm78

Последна редакция: чт, 25 окт 2012, 15:07 от MuJIuHka

# 142
За съжаление не мога да си позволя уред за готвене на пара Sad За това варя зеленчуците във вода.

А не можеш Wink?
Има едни кошнички по няколко лева в магазините за домашни потреби. Вършат идеална работа.
Ето:

# 143
Може и без уред. Продават едни кошнички, които се слагат в тенджера с малко вода. Но и като вариш зеленчуците можеш да ползваш водата, в нея има много витамини  Peace.

# 144
  • София
Тъкмо щях да напиша, че ако е само за детето- 1 картоф се побира и в гевгир- проверено  Laughing

# 145
  • София
Виждала съм ги за 3 лева, много са удобни, стават във всяка тенджера.

# 146
Виждала съм ги за 3 лева, много са удобни, стават във всяка тенджера.

Да, защото са телескопични.
Аз варя на специална приставка на една голяма тенджера.
Иначе зеленчуци на пара стават с успех и в стерилизатора за микровълнова фурна. Слага се вода, вместо шишетата се слагат измитите зеленчуци, които евентуално са и нарязани и така. Може така да се варят на пара и плодове - ябълка, банан и пр.
Давам го като идея.

# 147
Видях,че бебето е на месец и половина.

Синът ми е на 1 година и 1 месец, а и питах за от време на време, и за това и се зачудих на 1-вия ти пост.  Peace

# 148
Видях,че бебето е на месец и половина.

Синът ми е на 1 година и 1 месец, а и питах за от време на време, и за това и се зачудих на 1-вия ти пост.  Peace

Извинявай, на работа съм и пиша от една гадна клавиатура. Имах предвид точно година и един месец. На месец и половина е немислимо да става въпрос за прясно мляко и яйца.

# 149
Здравейте, каква количество мляко е необходимо за възраст след 1 годинка?Сирене давам около 50 грама дневно, иначе АМ- сутрин след ставане и вечер за лягане 240 мл. А с вечерята как стоят нещата? newsm78 Нещо постничко и след това млякото след 2 часа не идва ли много? newsm78
Не е ли много вечеря + 240 АМ за дете на годинка?

Общи условия

Активация на акаунт