БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-23

• 22 502
  • 761
  •   1
Отговори
# 225
Попарата явно ще е само с АМ и сухар или чай и сухар.

Sick

# 226
Да, гадничко звучи, аз не бих го яла, а и на малката не се хареса много, затова си папкаме каши или кус-кус. А относно овчето сирене, нямам мнение. На познати с АБКМ са давали и козе сирене, но аз не съм, по нашата схема нямаме.

# 227
И аз знам, че може козе, биволско и овче. Но може би не при всички деца.

# 228
Искам само да ви попитам от каква възраст може да се дава мед на детето. Не мисля да давм още просто питам:)

# 229
След навършване на годинка.

# 230
  • София
Купешка извара колко време след отвяряне мога да дам- 24, 48 ч.?
Мога ли в храна, приготвяна за детето да слагам сушени подправки?

# 231
Мога ли в храна, приготвяна за детето да слагам сушени подправки?

48 часа.

Можеш да слагаш сухи подправки, разбира се.

# 232
  • София
Благодаря   bouquet

# 233
  • София
Здравейте, педиатърката  ми каза, че било много малко дете на 1 година да яде по 210 грама от детската кухня. Аз никога не съм следяла колко грама изяжда, не съм заместила нито едно кърмене още. Просто за всеки случай искам да попитам верни са нейните думи, че това е малък грамаж ?

# 234

48 часа.
A за киселото мляко пак ли толкова? Аз го давам за 24 часа най-много.

# 235
Бибка, киселото мляко може да се дава до срока на годност, че и след това.
Изварата е с по-малък срок на съхранение.

muhmututurka, 210 грама е напълно нормално количество за едно хранене. Предполагам, че имаш предвид манджа за обяд, а не рядка супа с надробен сухар вътре?

# 236
  • София
Ми да то само едното - основното ястие е по-гъстичко, другото е супа и десерт. Общо е 630 грама и си ги изяжда + закуската и за вечеря понякога иска допълнително нещо. Учудих се, защото и в магазина  направиха реакция в смисъл, че поръчваме малко на тая възраст, другите ядели по 300 грама на ядене.

# 237
Колко ядат другите не е важно. Води се по твоето дете, като следиш да се храни здравословно, качествено - клише, но е вярно.

# 238
Общо 630 и си ги изяжда?! Че какво искат да изяжда собственото си тегло ли.  ooooh! Учудвам се честно. Освен това някои храни засищат повече от други, а и не винаги на човек му се яде еднакво. Децата не правят изключение. С 600 грама храна ужасно трябва да се раздуе едно дете си мисля. Аз нямам спомен моето хлапе (сега на 4 г. ) да е изяждало подобен грамаж, пък си порасна здраво и с отлично тегло спрямо ръстта. newsm78

Последна редакция: пн, 29 окт 2012, 13:16 от агнешко

# 239
630 грама изяжда на обяд, следобедна закуска и вечеря, като често допълва вечерята и с нещо друго. Поне аз това разбрах.

Общи условия

Активация на акаунт