БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-23

• 22 469
  • 761
  •   1
Отговори
# 210
Страшно много деца категорично отказват картофеното пюре. Според мен се дължи на консистенцията, а не на вкуса. Не го мъчи. Предложи тиква или морков.  Peace

# 211
SINEICKA, повечето деца не си падат по картофа самостоятелно. Аз захраних с тиква и след това дадох тиква с картоф заедно, прие се супер. Не е нужно да заместиш цяло хранене, за да добавиш нов зеленчук. Ако искаш, дай сега морков, като пак започнеш с няколко лъжички и увеличаваш постепенно, така 5-6 дни (май така препоръчват, на мен педи ми разреши само 4 дни да давам, ако няма реакция). После дай в комбинация морков и картоф и мисля, че няма да имаш такъв проблем. Simple Smile

# 212
Благодаря за отговорите момичета  newsm10
Ще му давам плодово пюренце между храненията в 12.00 и  16.00  часа. Така ще е най - удобно и за двамата, най - вече за мен.  Rolling Eyes Обаче след като не замества хранене, какво количество да му давам? newsm78
SINEICHKA и моят син отказа да яде само картоф. Но когато му предложих с друг вид зеленчук си го изяде.
Най - добре пробвай с тиква, мисля, че е най - вкусна. Е поне на мен най - много ми харесва.  Simple Smile После му дай морков примерно и след това комбинация от тиква и картоф или морков и картоф и ще видиш как ще му хареса на бебчето.

P.S. Аз какви глупави въпроси задавам за плодовите пюрета, иначе се нареждам да давам съвети  за зеленчуковите.  Grinning

# 213
SINEICHKA Моето мъниче не искаше да яде картофено пюре по какъвто и да е начин приготвено. Реших да въведа тиква и после тиква с картоф и тогава си го хапваше без проблем.

# 214
Така е обикновено , като се смеси картофа с друг зеленчук и го хапват.Много са малко случаите, когато дори и смесен пак се отказва картофа. Peace

# 215
SINEICKA ,  как предлагаш пюрето? Домашно ли е или от бурканче? Опита ли да го смесиш с кърма или АМ?

# 216
  • Пловдив
Аз му сварих картофа и го разредих с АМ-вчера се получи по-гъсто и реших,че затова не го харесва,днес го направих рядко но изяде около 40мл.

# 217
  • Cофия
Здравейте,
не съм чела назад, вероятно е коментирано, но да попитам - Ники е с АКБМ и все още не съм давала никакви млечни продукти. Според вас, ако и дам бисквитка, в която има мляко, дали ще има реакция? Лекарката ни разреши да правим попара вече, но още не смея  newsm78

# 218
Здравейте,
не съм чела назад, вероятно е коментирано, но да попитам - Ники е с АКБМ и все още не съм давала никакви млечни продукти. Според вас, ако и дам бисквитка, в която има мляко, дали ще има реакция? Лекарката ни разреши да правим попара вече, но още не смея  newsm78

Ние също сме с АБКМ и те съветвам да не даваш бисквитки, в които има мляко. За да има реакция са достатъчни понякога и минимални дози. Предполагам, че детето е на диета? За да не се провали цялата диета е най-добре да не се дават алергени. А попара не искаше да яде до днес. Направих я със сухар и АМ. Сухара го приготвих, като изпекох хляб по стандарт, на фурната.

# 219
Дете с АБКМ и попара на 7 месеца не е ли лудост?

# 220
SINEICKA ,  явно е заради вкуса .Факт , е че обикновения картоф е малко скучен за децата Simple Smile Не се притеснявай , така и така си започнала да захранваш с него , давай го още 2 дни поне и после въведи нов зеленчук. Целта на захранването освен всичко друго е и да се установи дали детето понася добре съответната храна. Ако всичко е ок въведи тиква и после давай картофа смесен с нея.Няма да има проблем.

# 221
  • Cофия

При нас алергията се появи в края на втория месец, когато открих кръв в изпражненията. Преминахме на Аптамил АДЦ, после в 6ти месец се захранихме и до момента няма никакви индикации за алергия. Но пък от какво ли да има, като давам безмлечни храни.... Ходиме на преглед при детски гастроентеролог и по нейн съвет трябва да опитам с попарата...

# 222
SINEICKA, 40гр при захранване с нов продукт не са никак малко, предостатъчно е  Peace

Е!  Rolling Eyes

# 223
Попарата явно ще е само с АМ и сухар или чай и сухар. Няма как да се даде масло и сирене. До годинката ли ще сте на диета с АПтамил? Защото ние бяхме на Фризопеп и не съм давала никакви млечни ( и все още не съм, като не броя нормалната формула АМ).

# 224
  • Cофия
Попарата явно ще е само с АМ и сухар или чай и сухар. Няма как да се даде масло и сирене. До годинката ли ще сте на диета с АПтамил? Защото ние бяхме на Фризопеп и не съм давала никакви млечни ( и все още не съм, като не броя нормалната формула АМ).

Гастроентероложката каза следното нещо

-  до 1 год на Аптамил
 -  попарата с обезсолено овче сирене, но без масло

За това искам повече мнения, наистина не знам как да процедирам

Общи условия

Активация на акаунт