БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-23

• 22 456
  • 761
  •   1
Отговори
# 195
Може да даваш и овесени и ечемичени и ръжени ядки. Може да ги даваш и с прясно мляко ако е въведено или с тях да въведеш. Доколкото видях детенцето е над годинка.  И сушени сини сливи може да дадеш. Защо те притеснява сладостта им?
Мише, това, което писах за зехтина наистина съм го учила по някаква причина. Аз не обичам зехтин (не, че не употребявам) и в интерес на истината не дълбая така сериозно в новостите. От любопитство се поинтересувах и да, на прима виста твоето твърдение е вярно... като изключим факта, че обработения (готвен, пържен)  екстра върджин е в пъти по-гаден от необработения. Но въпрос на вкус.

Когато въвеждах глутен започнах с овес, но после не намерих каши само с ръж или ечемик, а многозърнести - които бяха в комбинация. Скоро купих ядки, но не не знам трябва ли да ги варя или да ги давам както са си? А прясно мляко още не сме въвели, от скоро сме на обикновено АМ ( понеже бяхме на Фризопеп после на Фризо ХА и вече на нормално АМ).
А за сините сливи - на мен са ми прекалено сладки иначе ги обожавам.  Blush Но щом няма проблем ще давам и на нея.  Wink

# 196
Ядките трябва да се варят. То иначе как биха се дали? Blush

# 197
А колко време им трябва мининум да се сварят? И после да си ги пасирам, че никак не харесваме не смлени частици..

И още един въпрос. В какъв ред се въвеждат млечните? (при АБКМ). И може ли да захраня с козе сирене домашно производство?

Последна редакция: сб, 27 окт 2012, 19:37 от radito87

# 198
агнешко, може и само с накисване от вечерта за другия ден  Hug ама не всички видове ядки, де.

Радито, не можеш да пасираш ядките да са на съвсем гладка консистенция  Peace

# 199
Ще пробваме пък ще видим.  Rolling Eyes Може да ги хареса.

# 200
Може да даваш и овесени и ечемичени и ръжени ядки. Може да ги даваш и с прясно мляко ако е въведено или с тях да въведеш. Доколкото видях детенцето е над годинка.  И сушени сини сливи може да дадеш. Защо те притеснява сладостта им?
Мише, това, което писах за зехтина наистина съм го учила по някаква причина. Аз не обичам зехтин (не, че не употребявам) и в интерес на истината не дълбая така сериозно в новостите. От любопитство се поинтересувах и да, на прима виста твоето твърдение е вярно... като изключим факта, че обработения (готвен, пържен)  екстра върджин е в пъти по-гаден от необработения. Но въпрос на вкус.

Това, което казваш се разбира от поста ми. За това има Екстра Върджин, на който пише, че става за готвене и такъв, на който не пише. И това не са новости!

# 201
Радито,можеш да смеляш сурови ядките в кафемелачка и после да ги притотвяш,поне аз така правех в началото.

# 202
Може ли съвет за справяне със запека? Давам пюрета от сини сливи, круши все разхлабващи плодове, но от дни има запек. Акитата са едно твърдо тъмнозелено топче. Менюто ни обикновено е следното:

6-7 ч. 220 мл АМ
10 ч. Каша - оризова, овесена с АМ/ кус-кус;
13,30 ч Зеленчуково пюре с АМ / Месно- зеленчуково ( като гледах на присъства тиква);
17 ч млечно-плодов кисел, каша с плодове и АМ;
20,30 ч зеленчуково пюре
22,00 ч 220 мл АМ

Пие вода, колкото иска и давам. Но, въпреки това...

# 203
Момичета имам нужда от съвет!!!
Моето момченце е на 6 месеца и половина. Яде четири пъти на ден:
08:00  АМ
12:00 Зеленчуково пюре
16:00 АМ
20:00 АМ
след което цяла вечер си спи до 08 сутринта, когато трябва да яде.
Вече от една седмица на обяд яде само зеленчуково пюре, но след това спи половин час и се събужда. Преди от 13 до 15 часа си спеше като пън. Мислех, че е защото е свикнал с млякото, дадох му един ден мляко след пюрето, но не искаше, което ме навежда на мисълта, че не е гладен. Мислите ли, че е въпрос на навик?
Другият ми въпрос: Аз тъй като живея в Германия и тук лекаря ми каза да започна първо със зеленчуци при 5 навършени месеца, сега ще въвеждам плодовите пюрето. Но не знам как е по - добре: сутрин или следобед. А и прочетох, че плодовото пюре не замества цяло хранене. А аз до колкото разбрах тук от лекаря, когато започна да му давам плодово пюре и замествам и едното хранене.  Много се обърках честно казано и ако някой може да ми обясни ще бъда много благодарна.

Ще може ли някой да ми отговори, моля ви!!! Днес четох, че е добре плодовото пюре да се дава като десертче: сутрин половин плодово + АМ и следобяд другата половина+АМ.

# 204
Извинявай, че покрай зехтина поста ти изостана. Кога си захранила? Не се дава плодовото като десерт, а между храненията. Може като следобедна закуска плюс кърмене или АМ.

# 205
Захраних при навършени 5 месеца, като редувах пюретата, давах от всяко по 4 дни и като изредих всички започнах постепенно да увеличавам количеството, докато стигнах до 1 цяло пюре от 190 гр. Да кажа само че моето бебче изпива по 210 мл. АМ.  До преди малко спорихме с мъжа ми и той мисли че четири хранения на ден са малко.  Twisted Evil  Но аз пък си мисля, че след като бебчето се чувства добре и си спи цяла вечер не е нужно да го будя за да яде при положение, че на 6,5 месеца е 8.00 кг. и 69 см. 
От другата седмица мисля да въведа плодовото пюре.
Значи давам пюре и мляко 50:50 или давам цяло пюренце 125гр. и мляко примерно 90 мл. за да достигна количеството от 210 мл. мляко, което той по принцип си изпива? newsm78

# 206
zhelyazkovat, детето само си показва от колко хранения има нужда. До годинка е препоръчително всяко хранене да съдържа мляко, така че след зеленчуковото пюре на обяд давай мляко до достигане на цяла порция /за вас 210 г/. Аз давах първо млякото докато беше малко бебе и след това пюрето. После ги обърнах - давах млякото след това и той постепенно го намаляваше, докато накрая го махна сам.
Можеш да слагаш мляко вътре в пюрето, но повече от 30-40 г не може, защото става много течно.
Плодовото пюре го въвеждай сутрин между закуската и обяда. Нещо като междинна закуска.

# 207
Не се дава плодовото като десерт, а между храненията.

Peace

# 208
Аз плодово пюре или плодове давам до обяд между храненията. Но понякога и с кашата следобяд. Иначе най-добре е между храненията.

# 209
  • Пловдив
Моля Ви за съвет.От вчера опитвам да захраня с картофено пюре,но нещо не го иска много-не мога да разбера от вкуса ли е от лъжицата ли.Вчера изяде около 30 мл днес около 40.Трябва ли да изчакам да заместим напълно едно хранене,за да въведа нов зеленчук или да пробвам дали ще приеме по-добре само пюре с морков или комбинация морков с картоф.

Общи условия

Активация на акаунт