БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-23

• 22 156
  • 761
  •   1
Отговори
# 480
Да,започнахме да се захранваме с оризова каша. Вече станаха 6 дни. А до какво количество трябва да се дава твърда храна? И после с какво да продължа захранването? Защото малко се обърках вече относно това..

# 481
Мина, какво месо на тази възраст?
Месо се дава след 8 навършени месеца.
Имаш зеленчуци още да въвеждаш. Карай по-бавно и полека.

# 482
Sourcherry, водя се по тукашната схема на захранване. Тук месото го препоръчват от третата седмица на захранването...за това питам. Simple Smile Ако първата седмица е само морков примерно, втората седмица се добавя картоф към моркова и третата седмица месо към моркова и картофа (по немската схема на захранване  Peace ).

# 483
Не ми е позната тази немска схема, моята информация е по-различна.
Рано е за месо, въвеждай зеленчуци още.

# 484
И моята информация е по-различна. Освен това не познавам схема, която така бързо, без диапазон да препоръчва въвеждането на отделните групи храни. Освен това всеки нов продукт се въвежда от 4-7 дни.

# 485
Здравейте.
Искам да попитам за преходното мляко. По-горе имаше, че може да се дава между храненията или с някое от тях. Въпросът е, че ние още ставаме рано преди 6 ч. понякога и искаме мляко. И аз го давам като основно хранене. Това проблем ли е? Защото после си хапва попара, каша, кус-кус.
За вечерта също имаме едно по-късно хранене с мляко, защото не иска само твърда храна. И така ни се събират към 440 мл дневно, което предполагам е нормално, предвид, че още нямаме други млечни, заради алергията.

# 486
Не Ради, никакъв проблем няма. Даже е чудесно, че пие мляко преди твърдата си закуска, която също е хубаво да е със съдържание на млечни.

# 487
Аз купувам безмлечна каша, която давам често за закуска и вътре слагам 1 л. от нейното мляко. Ако е друго, например кус-кус, правя малко мляко за пиене.
Друг е въпросът дали да вземам вече млечни каши? Например на Милупа, които си пише, че са с адаптирано мляко, все пак понасяме нормално АМ.  Rolling Eyes

# 488
Sourcherry, Michael@, благодаря за отговорите, макар и да не ми беше това въпроса. Simple Smile

# 489
Радито, с каква алергия е Паола?
Ако приема мляко формула 2, тогава спокойно можеш да купиш каша с АМ.
Двойките са вече частично адаптирани.

Мина, най-добре е да започнеш с пуешко или заешко месо.

# 490
С АБКМ е. До годинката беше на Фризо пеп, след това преминахме плавно към Фризо ХА 2, накарая пиеше седмица Фризолак 1, който беше за тест. И док каза, че ако го приеме и него да минаваме на АМ за след 12 месеца в случая сме на Фризо 3.

# 491
Щом пие Фризо 3, значи вече няма никаква АБКМ.
Можеш без проблем да вземеш млечна каша.

Фризо 3 бих сменила с Лактана Киндер Simple Smile.

# 492
И аз много се чудех относно млякото след 12 месеца, но може наистина да го сменя на Лактана Киндер. Дано наистина нямаме алергия, защото човек никога не знае.  Praynig
А въпросът ми сега е по каква последователност е добре да се въвеждат сирене, масло, кисело  мляко,  че и жълтък дори, защото и той ни беше изключен от менюто.

# 493
Ради, щом детето пие пълноценно мляко, каквото е Фризо 3, значи няма АБКМ.
Ред ма млечните - никакво значение няма. Можеш със сирене или извара да започнеш. После масло, кисело мляко, кашкавал.
Прясно мляко - по-натам.

Жълтък - може домашно печиво да направиш само с яйчни жълтъци и да предложиш - кейк например.
Може в обедната манджа да прибавиш буквално трохичка твърдо сварен жълтък и да пробваш дали ще е ок.

За яйчната алергия - силна зависимост от наследственост има. Ако някой от вас или бабите/дядовците е имал непоносимост, вероятно е и детето да има.

# 494
  • Варна
Благодаря за отговорите   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт