БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-23

• 22 148
  • 761
  •   1
Отговори
# 525
Може ли на бебе на 1г. да се даде хляб бонус?

# 526
  • София
Аз не бих давала, най малкото заради това, че съм попадала на развален хляб Бонус, в годност.

# 527
Аз не бих давала, най малкото заради това, че съм попадала на развален хляб Бонус, в годност.
бебето има запек и всичко, което се знае, че помага при тях не действа и майката се чуди дали да не пробва и това.

# 528
Моето мнение е, че е много рано за хляб с цели зърна и трици.
За запека би могла да опита много неща, които са адекватни за възрастта - киви сутрин, най-добре на гладно, пресни круши, овесени ядки и пр.

# 529
Може ли да се слага чесън в пюретата? Още не съм давала и се чудя, че нали е люто.  newsm78

# 530
  • София
Ако е готвен, може. Като се свари/изпече вече не люти.

# 531
Да, за сготвен става дума. А как се въвеждат подправки в менюто на детето? Има ли значение пресни или сушени?

# 532
За дете на година и 2 месеца се въвеждат директно с манджата.
Готвиш леща например и вътре бухваш чубрица от клонче. Детето хапва една купа и чубрицата е въведена.

# 533
  • София
Кога могат да започнат да се дават червена чушка: пресни зеленчуци  ( не че вече има много читави)?

# 534
Здравейте мами   bouquet Аз имам едно питане относно приготвянето и количеството на оризова каша  newsm78 Ние сме на 5 месеца, от 2 седмици захранвам с тази кашичка на Хип и вече сме заместили обедното хранене.... Проблемът ми е, че аз смесвам 130-140 мл ам с 3 лъжички каша.... но бебка не се наяжда и плаче за още...а след час повърна.. ... Аз така и не знам от тази смеска, която правя, какъв грамаж излиза и дали мога да си позволя да й давам повече... макар, че на мен това ми изглеждаше доста вчера.... Много ще се радвам ако ми помогнете, защото нашата педиатърка за нищо не става и захранването си го водя абсолютно по мое усмотрение, но вчера се притесних че може да й натоваря коремчето... незнам какво да правя  Hug Hug Hug

# 535
цветка стига да може да дъвче можеш да даваш пресни зеленчуци.

izpla6eno_me4e Виж на кутията трябва някъде да пише какъв грамаж се дава.Мисля, че това като количество е добре.А кашата се предлага за следобедна закуска не за обяд, за обяд си и давай млякото.

# 536
Здравейте! Захранила съм с оризова каша и броколи /и други неща де/. Мога ли да дам готово пюре ориз и броколи?

Последна редакция: пт, 09 ное 2012, 10:44 от инеса

# 537
DidiDani11 на кутията нищо не пише.... четах няколко пъти всичко подред, даже и непреведената част... не е дадено като на ам, че със 150 мл вода+ 5 лъжички = 170 мл например... Нито пише по колко трябва да се дава за дадена възраст.... То не че на ам като пишеше 180мл за бебета след 5 месец педито не ми се накара, че това било друга схема....
А й давам на обяд, защото прочетох че нови храни тогава трябва първо да се дават...може би вече трябва да я преместя..но аз си мислих за закуска.... Благодаря ти за отговора   bouquet

# 538
izpla6eno_me4e така е, новите храни се дават до обяд(най-често към 10:00ч.), но щом вече си захранила с нея си я премести за следобедна закуска.  Peace

# 539
izpla6eno_me4e Ние като започнахме да се захранваме с оризова каша, по схемата на док., бише да се стигне от 2 ч.л  до 150 мл каша, като имаш на предвид, че се захранвахме на 5,5 месеца. Според мен количеството, което даваш е нормално.

А на коя марка е кашата, че не пише на кутията как се приготвя?

Общи условия

Активация на акаунт