БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-23

• 22 445
  • 761
  •   1
Отговори
# 150
За съжаление не мога да си позволя уред за готвене на пара Sad За това варя зеленчуците във вода.

А не можеш Wink?
Има едни кошнички по няколко лева в магазините за домашни потреби. Вършат идеална работа.
Ето:

Аз си купих такава кошница за 6 лева. Върши ми идеална работа.  Grinning Иначе и аз се бях засилила да си търся уред за готвене на пара, но защо да се харчат излишни пари  като има по-евтин вариант.

# 151
Видях,че бебето е на месец и половина.

Синът ми е на 1 година и 1 месец, а и питах за от време на време, и за това и се зачудих на 1-вия ти пост.  Peace

Извинявай, на работа съм и пиша от една гадна клавиатура. Имах предвид точно година и един месец. На месец и половина е немислимо да става въпрос за прясно мляко и яйца.

Благодаря ти за съвета , за сега няма да бързам да му давам или поне така си мисля.   Mr. Green

# 152
Искам да ви попитам нещо - направих си домашно приготвено пюре ( нещо като манджичка, но без запържване разбира се) и ми излязоха около 5 бурканчета. та въпроса ми е колко дни мога да съхранявам такива бурканчета в хладилник?

# 153
Как затвори бурканчетата? Ако си сипала врящото пюре в тях, стегнала си капачките и си ги обърнала с дъното нагоре да изстинат, то може да съхраняваш доста дълго, дори и без да са в хладилника. Ако обаче не - не може много  Rolling Eyes

# 154
tania_burgas,  опитвала ли си да замразяваш готовата  храна вместо да я затваряш в буркани ? Срокът на годност на готвените ястия , постни или с нетлъсто месо е 2-3 месеца , а на супите - 3-6 месеца.

# 155
Как затвори бурканчетата? Ако си сипала врящото пюре в тях, стегнала си капачките и си ги обърнала с дъното нагоре да изстинат, то може да съхраняваш доста дълго, дори и без да са в хладилника. Ако обаче не - не може много  Rolling Eyes
Да точно така ги затворих:)

# 156
  • Варна
Здравейте и аз за замръзена храна да попитам... имам телешко сварено месце на кубчета в торбички замръзено, колко време може да стои така?

# 157
Срокове за съхранение на месо, зарзават, плодове и др.:

агнешко - 10-12 месеца
овнешко - 8-9 месеца
телешко - 1 година  
говеждо - 9-10месеца
свинско нетлъсто - 6-7 месеца
свинско тлъсто месо - 4-5 месеца
риба тлъста - 2-3 месеца
риба нетлъста - 3-4 месеца
дивеч - 10-12 месеца
зеленчуци - 9-12 месеца
кайма - 6-8 месеца
карантия - 4-5 месеца
кашкавал - 5 месеца
кекс - 2-3 месеца
колбаси - 3 месеца
луканка - 4-5 месеца
масло - 6 месеца
наденица - 4-6 месеца
пасти - торти - 2-3 месеца
пилешко месо - 1 година
плодове със захар и сироп - 9 месеца
плодове без захар в зависимост от плодовете - 3-8 месеца
сирене - 5 месеца
сладолед - 3 месеца
хляб - 2-3 месеца.

# 158
Готовите пюрета , които сами сте приготвили имат оптимален срок на съхранение във фризера 3 месеца . Въпреки , че са безопасни до шестия месец  , е препоръчително те да се консумират в рамките на 1 до 3 месеца.След този период    хранителната им стойност започва бързо да намалява.

Sourcherry , права си , но това мисля са сроковете за сурово замразени продукти.

# 159
  • София
Имам бързо питане- със зехтин екстра върджин може ли да се готви или става само за
салати?

# 160
Само за салати става. Peace

# 161
Аз съм замразявала готови манджи и след размразяване вкусът им е доста гадничък  Tired не точно гаден, но силно променен и са всичко друго, но не и пресни и вкусни. Повече не замразявам, не бих замразявала и за бебето, освен суров зеленчук, който после да приготвя.  Simple Smile

Цветка, по принцип може, но при топлинна обработка се разваля качеството му  Simple Smile Но няма проблем, след като гърците и италианците си готвят само с такъв  Simple Smile  Peace

# 162
  • София
Мерси, май ще пека рибката с олио Sad

# 163
Аз си пека рибата със зехтин  Peace

# 164
Аз си пека рибата със зехтин  Peace

И аз, но предпочитам помаче например.
Екстра върджин капя в салатите.

Общи условия

Активация на акаунт