БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-23

• 22 138
  • 761
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте! Захранила съм с оризова каша и броколи /и други неща де/. Мога ли да дам готово пюре ориз и броколи?

Да, можеш естествено.

# 541
radito87 кашата е на ХИП. Благодаря ви много за отговорите... ами тогава днес спокойно ще си и разтворя кашата в 150 мл ам.... и ще стискам палци да не реве за още Simple Smile   bouquet  bouquet  bouquet

# 542
izpla6eno_me4e ето какво пише на нашата каша на ХИП
Начин за приготвяне:
20 г (3-4 с.л ) суха смес каша се прибавя към 200 мл мляко за кърмачета или млечна смес ( 100 мл пълномаслено мляко и 100 мл вода). Оставя се 1-2 минути да се посгъсти.

Ние сега си правим каша с около 200 мл вода и 5-6 л. суха смес, защото иначе става рядка и няма как да я яде.
Но по-горе са написаните препоръки за приготвяне.

# 543
  • Berlin
Е, ако реве за още, ще го държиш гладно ли детето? newsm78 Дай му мляко, ако не се наяде.

# 544
  • София
Здравейте мами,
Може ли някой да ми каже кога се въвеждат готовите млечни каши, съдържащи сухо мляко, йогуртите, бебешките бисквити и бишкоти - те също съдържат сухо мляко?
2. Имаме проблеми със запека, въпреки непрекъснатиа прием на разхлабващи храни резултата винаги е временен, някой има ли съвет по проблема ми?
3. От известно време бебо отказва всякаква каша и се боя, че не се храни пълноценно - пробвах сутрин, следобед - елда, 7 зърна, млечна, овесени ядки, нищо не иска - само кърма, плод и месо - някой имал ли е подобен проблем и как се справихте?
4. Кога най-рано мога да въведа сирене и масло, много не ми се ще да чакам до 10 мес , тъй като ДК е от 10 мес.?
Благодаря на всички ви предварително!!   bouquet Hug  bouquet

# 545
За кашите и ние имаме дни, през които не искаме да ги ядем. И аз също се чудя на какво може да се дължи. Често го свързвам и със запека, защото и тя има такъв проблем. И не само кашите, понякога и други храни.

Моя приятелка кърми и нейното момченце не 8 месеца почти, също не приема много твърда храна. И тя се оплака, че последно спрял да яде кашите, също не искал АМ ( понеже вечер го дохранва).

# 546
  • Luxemburg
Дайте идея как да продължа със захранването. Започнах 5ти месец и навърши 8м тази седмица, до сега съм давала зеленчук, плод и оризова каша. Яде по 2-3лъжички и толкова. Макс сме достигали 40-50мл от зеленчука. Плодовите ме ги яде изобщо, кисели са и, кашите също не ги харесва. От тази седмица давам с пуешко, но едно малко бурканче го давам 3дни. Ако това нашето е захранване се чудя как да продължа. С глутен ясно но каква каша точно, че от някои млечни се изприщтва (милупа,хип) а с на Алете е ок. До сега правих кашите д HA мляко но дали да не пробвам с нормално след като не се изприщтва от Алетето, макар от хип1 да се изприщи и да повърна миналата седмица (не знам дали от млякото повърна). Не пие АМ, кърмим се.

# 547
  • София
Защо не правиш кашите с кърма? Така вкусът ще й е по-познат и може да хапва повече.
Редът за въвеждане на глутен е: овес, ръж, ечемик, пшеница.

# 548
Сега се храним в НАН 2, дали трябва да мина на 3 или да си карам до годинката и после да взема Джуниър? Пием си млякото сутрин и вечер и скоро като гледам това няма да се промени (в смисъл че някои млека ги дават като допълнение, а не като основно) Как е при НАН? Ако знае някоя от вас, моля да сподели.

# 549
С какво се въвежда свинското месо? И по колко грама да се дава?

# 550
Аз въведох свинско със обедните мемюта от пюретата- мусака и макарони с шунка. Повече се препоръчва шунката,като 1-во въвеждане на свинско, но грамажа не знам колко трябва да е. newsm78

# 551
Сега се храним в НАН 2, дали трябва да мина на 3 или да си карам до годинката и после да взема Джуниър? Пием си млякото сутрин и вечер и скоро като гледам това няма да се промени (в смисъл че някои млека ги дават като допълнение, а не като основно) Как е при НАН? Ако знае някоя от вас, моля да сподели.
НАН3 е след 12-ти месец вече,а не както до сега беше-след 10-ия.Докато аз давах НАН тройката беше след десетия месец и до годинката бяхме на нея...после минахме на Нестле Джуниър 1+.
Ако искаш пробвай с тройката като навърши годинка и ако се хареса си давай нея...По-гъстичка е от двойката и на моя син не му хареса много затова му предложих Джуниъра и сега си пие него също сутрин и вечер.Незнам,обаче дали тройката на НАН е адаптирано или като допълнение,защото Джуниър май е допълнение newsm78Каквото и да е със сигурност е съобразено с нуждите на детския организъм и няма от какво да се притесняваш...давай смело щом си пие млякото с кеф!

# 552
как предлагате киви на вашето бебе? Махате ли зрънцата в средата?  Peace

# 553
  • на последния етаж
как предлагате киви на вашето бебе? Махате ли зрънцата в средата?  Peace
В началото почиствах зрънцата, за да не я дразнят. Малко по-късно спрях.

# 554
Попринцип се въвежда след годинка. Не съм го чистила аз.

Общи условия

Активация на акаунт