БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-23

• 21 816
  • 761
  •   1
Отговори
# 690
Блонди, мерси за отговора   bouquet

# 691
Здравейте,

Извинявам се ако вече се е дискутирало (а най-вероятно е), но исках да ви попитам дали се дава райска ябълка на бебоците и ако да в какъв вид с каква обработка? А и също как бих могла да ги съхраня най-добре за няколко месеца? newsm78
Ние сме малки още, но ми попаднаха прекрасни био райски ябълки и ми се иска да ги съхраня за малката принцеса.

Благодаря предварително  за отговорите ви Hug

Райската ябълка е най-добре да се консумира сурова,може и да се изсуши,или пък да се сложи във фризер,но тогава пък няма да има същите качества.

# 692
  • София
Здравейте,

Извинявам се ако вече се е дискутирало (а най-вероятно е), но исках да ви попитам дали се дава райска ябълка на бебоците и ако да в какъв вид с каква обработка? А и също как бих могла да ги съхраня най-добре за няколко месеца? newsm78
Ние сме малки още, но ми попаднаха прекрасни био райски ябълки и ми се иска да ги съхраня за малката принцеса.

Благодаря предварително  за отговорите ви Hug

Райска ябълка може да се дава след 8ми месец. За толкова дълго време, единствения вариант за съхранение е да ги изсушиш. Ако искаш да си изсушиш избирай твърдите плодове, обели ги и нарежи на парченца. Сушат се на температура не по-висока от 45 градуса.

# 693
Започнах захранване с пюре от тиква с идеята да помогне срещу запека. Все още няма ефект, ама предполагам, че трябва да е по-голямо количеството за целта newsm78 Сега обаче се чудя след като е въведена тиквата и няколко дни хапва от нея, после с какво мога да продължа разхлабващо newsm78
Другият ни проблем е водата. Не обича да пие много вода, а малкото, което изпива често го повръща после #Crazy Страх ме е да не се запече съвсем Sad

# 694
  • Пловдив
При моето бебе откакто започнах да давам зеленчуци нямам проблем със запека.Каквото и да давам-картоф с морков,картоф със спанак,картоф с чушка винаги се изхожда кашаво.Не знам какво количество даваш.Аз около 150гр и замествам обедното хранене.

# 695
При моето бебе откакто започнах да давам зеленчуци нямам проблем със запека.Каквото и да давам-картоф с морков,картоф със спанак,картоф с чушка винаги се изхожда кашаво.Не знам какво количество даваш.Аз около 150гр и замествам обедното хранене.
Ами аз едва от няколко дни започнах и достигнах половин бурканче от 125гр днес. Утре мисля да дам цяло. Ама междувременно той си ака барабонките ooooh!
При вас за колко време дойде ефектът  newsm78

# 696
Ами аз едва от няколко дни започнах и достигнах половин бурканче от 125гр днес. Утре мисля да дам цяло. Ама междувременно той си ака барабонките ooooh!

Ние доста време след началото на захранването си бяхме запечени - веднъж на три дни ако се изакаше беше цяло събитие  Laughing Постепенно нещата се нормализираха. Според мен се изисква време на детското стомахче да свикне с различната храна и да се нагоди да я преработи.

# 697
При вас за колко време дойде ефектът  newsm78

Ние доста време след началото на захранването си бяхме запечени - веднъж на три дни ако се изакаше беше цяло събитие  Laughing Постепенно нещата се нормализираха. Според мен се изисква време на детското стомахче да свикне с различната храна и да се нагоди да я преработи.

И ние бяхме така.Чак след въвеждането на глутена(с овесена каша)се регулира.Аз след тиквата дадох пащърнак.

# 698
  • Пловдив
Ефекта от зеленчуците дойде почти веднага от както към картофа прибавям и морков.Макар,че пюретата с морков ги дават със затягащо действие.Аз му ги приготвям,защото на два пъти пробвах да му дам готови и не ги хареса,пък и на мен не ми харесаха на вкус-картофа с морков на Хипп е като неовкусена лютеница,а пък пащърнака на Ганчев е с тръпчив вкус,който май не се прие.

# 699
  • София, Бургас
Момичета, кога може да се дава на детето по-едро намачкано пюре. Сега давам купешки на Хип, но се чудя кога може да включа пюрета, които не са перфектно пасирани?
Засега не ядем много и не я насилвам, само по 50-60 гр на ден и останалото кърма, но се надявам с времето сама да поиска да яде повече.

# 700
Чудя се кое хранене е нормално първо да се замести изцяло. Не че сме близо до такова положение, но има ли значение дали ще се опитам да заместя първо обедното или следобедното примерно?

# 701

Ние доста време след началото на захранването си бяхме запечени - веднъж на три дни ако се изакаше беше цяло събитие  Laughing Постепенно нещата се нормализираха. Според мен се изисква време на детското стомахче да свикне с различната храна и да се нагоди да я преработи.
Ох той ака по няколко топченца на ден сега. Значи и по-зле може да стане с това захранване ooooh! Направо ме хваща страх с какво да продължа #Crazy

# 702
  • София
Здравейте, искам да попитам някой знае ли от кой месец мога да давам коприва? Тъй като съм на една система - като готвя за нас отделям от общото пасирам горещо до като е без подправки, пълня горещо в бурканчета (стават като стерилизирани) и давам през следващите една две седмици. Сега ще правя супа от коприва и ми се иска да отделя и пасирам (коприва,картоф и морков), но не съм сигурна дали е подходящо?

# 703
10-12 месеца. Тя е от хистаминсъдържащите продукти освен това.

# 704
  • София
Ще почакаме значи....Мерси много!

Общи условия

Активация на акаунт