Операция на щитовидната жлеза-7

• 77 146
  • 749
  •   1
Отговори
# 390
Тайна, смени си ендокринолога. И майка ми е с извадена жлеза, но това направо не мога да го повярвам. Как при такива стойности няма да ти намалят дозата, всичките ти симптоми сърцебиене, потене са ти от това ниско TSH. Мойта жлеза е частично изрязана, но точно това беше целта на операцията да намалим ТSH -то, защото аз имах киста, която не беше опасна по никакъв начин.

# 391
"два подути лимфни възли" - това нещо ме кара да си мисля че имаш "два подути възела" но не лимфни.
Сцинтиграфията ще ти бъде напълно излишна, дали са ти направление защото сигурно е безплатна. С нея се определя дали възлите ти са "топли" или "студени" за да преценят дали си за операция или не. Излишно облъчване е за мен, остарял метод, но ти си решаваш. С ехография също ще се видят възлите които предполагам имаш на Щитовидната жлеза. Обаче е 25-30 лева, не е безплатно.
Жалко че си похарчила направлението за този ендокринолог. Дано всичко ти се реши бързо.

# 392
  • София
"два подути лимфни възли" - това нещо ме кара да си мисля че имаш "два подути възела" но не лимфни.
Сцинтиграфията ще ти бъде напълно излишна, дали са ти направление защото сигурно е безплатна. С нея се определя дали възлите ти са "топли" или "студени" за да преценят дали си за операция или не. Излишно облъчване е за мен, остарял метод, но ти си решаваш. С ехография също ще се видят възлите които предполагам имаш на Щитовидната жлеза. Обаче е 25-30 лева, не е безплатно.
Жалко че си похарчила направлението за този ендокринолог. Дано всичко ти се реши бързо.
   Жлеза нямам, на ехограф ги видяха вече и затова ме пращат и на сцинтиграфия!А и при операцията бяха извадени и няколко лимфни възли, защото карцинома беше минал и в тях. Всичко тръгна от вадене на зъб, трудно зарасна от диабета,много време ме боля, удари ме в гърлото и ушите даже.После всичко мина, но като спах две вечери на отворен прозорец,(а Т бяха минусови), заради потенето, пак се подух и ме тегли.Та да проверим дали има или няма нещо, за всеки случай.

# 393
При фоликулярен и папиларен карцином,препоръчителната доза еутирокс е 200мкг.Дозата играе роля на супресор на карцинома,предотвратява появата на рецидив.Именно по тази причина никой не смее да намали дозата.

# 394
Здравейте, обещах да пиша след консултациите... Прибрахме се преди половин час от София... Всъщност реших да направя само една консултация с Доц. Пандев, очарована съм от него, отдели ни доста време и многопластово обсъждахме много неща.

В общи линии насоката при мен е да направя калцитонин, моля се всичко да е наред ... Ако е така няма да правим никаква операция а ще се следят хормоните и ехографско изследване на жлезата през определен период.

Ще видя в коя лаборатория в Пловдив ще ги пусна, предполагам ВМИ е добър вариант.

Благодаря ви, момичета за подкрепата и насоката към Доц. Пандев, спечели ме с компетентност, откровеност, отношение, близост, не ми беше трудно да му се доверя...

Hug

Тайна, надявам се всичко да се подреди по най-добрия за теб начин! Hug

# 395
deep,радвам се да те прочета Laughing
Направи го в някоя голяма лаборатория,защото от важно значение е реактивите да са пресни,а поради спецификата на хормона,той се работи на малко места.
Ще бъде наред Hug

# 396
  • София
При фоликулярен и папиларен карцином,препоръчителната доза еутирокс е 200мкг.Дозата играе роля на супресор на карцинома,предотвратява появата на рецидив.Именно по тази причина никой не смее да намали дозата.
Да, папиларен карцином беше! Peace deep, благодаря!

# 397
Добре Меа, ще проуча за Пловдив къде ще е най-подходящо. Благодаря за уточнението...  Hug  

# 398
Във ВМИ или Хронолаб-и двете лаборатории се обслужват от персонала на ВМИ.

# 399
deep, чудесни новини! Дано изследването излезе в идеални референтни стойности!

Тайна, дано нямаш повод за тревога и резултатите от изследването да са добри!

# 400
  • София
  Merelenda, благодаря!

Аз да се похваля, нали вчера не пих л-тироксина сутринта, заради даването на кръв, реших и после да не го пия и спах нощес като пън, без сърцебиене, без потене, направо разкош.

# 401
Ох, извинявам се за глупавото ми включване  Embarassed Тайна ,не знаех че е толкова сложно. Дано да се подобриш  Praynig

# 402
  • при моите деца .....
Аз не пропускам приема на хормон....
Отивам на изследване - на гладно, без да е пито кафе....
Давам кръв, още при лабораторията пия хапчето и следва закуска и кафе

# 403
  • София
  Фри, не се притеснявай, питах за вашето мнение,всеки си каза какво мисли.* Боби *, не се престаравам, вече 13-та година го пия, нищо няма да ми стане,ако прескоча някой ден.И аз го пия щом се събудя, но понякога като съм сънена, после забравям пила ли съм го, не съм ли и не пия.

# 404
  • при моите деца .....
Тайна,  Hug Надявам се всичко да се развие по най-добрия начин за теб!
Не го казах като упрек, просто споделих.... Дните, когато си изследвам хормона не ги обичам .... променям сутрешния си график на кафе и закуска - кисело мляко на компа.....
Има дни, в които и аз не съм сигурна дали съм го пила.....

Общи условия

Активация на акаунт