Операция на щитовидната жлеза-7

• 77 072
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
az_alexa,всичко е строго индивидуално,няма база за сравнение.
masha,благодаря ти:)Не съм компетентна-просто с малко повече опит и маса изчетена нужна и ненужна информация.Колкото до помощта-бих искала никой никога да не се почувства така,както аз.За това винаги колкото и когато мога съм на линия.
Момичета Hug

# 496
Момичета, случайно някоя от шас да има e-mail на проф.Хаджиева от ИСУЛ?Ще бъда благодарна

# 497
Здравейте момичета  Hug.
Минавам само да се отчета и отивам да почивам. Операцията ми беше вчера към 1 часа на обяд и днъс към 4 ме изписаха. Нямам болка от раната само ми е малко неприятна тази топка в гърлото като преглъщам, но се надявам да се пооправя скоро. Доки каза, че е поразчистил колкото е могъл, а лявата страна е изглеждала добре, но това вече ще потвърди хистологичния репорт /дай Боже!!!/. Пожелайте ми успех  Simple Smile.
Това е за сега. Като ми се пооправи врата пак ще пиша.
Лека вечер.

# 498
Добре дошла,Ели Hug
Пожелавам ти бързо възстановяване и добра хистология.
Алекса,имах телефонен номер,на който се записваше час при проф.Хаджиева.Те работят в екип с доц.Пандев.В случай,че телефон ти върши работа,пиши.

# 499
Страхувам се!Ужасно се страхувам, въпреки съветите на всички мили и препатили форумци тук, знам,че за миг не бива да допускам мисълта за фатален край, но не ми дава покой.Както вече писах този грип допълнително усложни нещата и снощи нещата изглеждаха безнадеждно:(Предполагам изхвърлям секрети от кашлицата, в които стори ми се имаше и малко кръв и оттогава не съм на себе си!Моля ви, ако някоя от вас е имала мета в кости и бял дроб нека ми пише на лични или тук, каквото и да е, за да зная какво ме очаква или да се поуспокоя.Всеки ден е мъчение до операцията  Sad Cry Cry

# 500
  • София
     az_alexa, къде се отнесе, момичеее?Защо мислиш такива щуротии? Внимавай какво мислиш, защото мислите стават реалност.Както се програмираш, така ще стане.Твоето пораженческо мислене изобщо не ми харесва, вече трябваше да си се съвзела.Явно грипа и температурата те карат да мислиш глупости.

# 501
    az_alexa, къде се отнесе, момичеее?Защо мислиш такива щуротии? Внимавай какво мислиш, защото мислите стават реалност.Както се програмираш, така ще стане.Твоето пораженческо мислене изобщо не ми харесва, вече трябваше да си се съвзела.Явно грипа и температурата те карат да мислиш глупости.

Наистина, Тайна е права. Грипът вероятно ти действа по този начин.
Успокой се! Не знам какво ти е, дано не се налага да знам, но виж, момичета минали през това ти дават хубави съвети. Щом те ти казват тези неща, няма да се тревожиш! Hug
Стискам палци и се моля всичко при теб да мине по най-добрия начин и скоро да забравиш, и всички тези тревоги да изчезнат.  Hug

На мен ми бяха и СА ми много полезни с мненията си и затова винаги чета темата.

Eli Said, аз останах с впечатлението, че ще се консултираш с Пандев, а ти вече си оперирана!  Hug
Бързо възстановяване и добри резултати!  bouquet

# 502
az_alexa,сама ще се убедиш,че тези страхове ще направят много повече поразии от диагнозата ти.
Няма човек на тази планета,който да ти каже,че ще живееш до 100 години.Както и няма човек,който да ти каже какво точно ще се случи утре например.Кой да ти даде каквито и да било гаранции кога,къде,как и колко?Ще ти повторя,не се ли вземеш сама в ръце,никой не е в състояние да помогне.Тук всеки е с със здравословен проблем и се справя с всичките предизвикателства и донякъде невъзможности.И не само тук.Виж раздела здравословни проблеми,а не ми се иска да те пращам в сайтове,пред вратата само на които ще ти стане некомфортно.Това,което ти се случва се бори с три неща-кураж,сила и добър хирург.Невероятен шанс е,че си намерила доц.Пандев,но той може да направи само операцията,а нататък?Можеш да четеш хиляди форумни мнения,да обиколиш всички знайни и незнайни специалисти,но нямаш ли си вяра,че ще успееш да се справиш със ситуацията......

# 503
  • гр.Гоце Делчев
Ели браво ,че всичко е наред пожелавам ти бързо възстановяване.az_alexa престани да се вкарваш в разни филми,че вече ще взема да те напляскам от разстояние.Досега не съм чула,а и самите доктори го казват,че няма никой ,който да е умрял от тумор на щитовидната жжлеза било то доброкачествен или злокачествен.За кашлицата и храчките моята колежка пиеше инфлуцид и много и помогна тъй като и тя кашляше много след грипа.Използваше и чайове,а и бабини илачи,но не запомних точно какви спомена за ракия със зехтин и мед ,но не знам с какви пропорции.Понякога и самите проблеми с щитовидната жлеза водят до нервност да се надяваме ,че при теб е това.МЕА добре ти го е казала трябва да имаш вяра в себе си.Кураж и  Hug Hug Hug дано ти помогнат.Поздрави и на моите дружки,които пак изчезнаха някъде.Инка,Гелика , МЕЦИ  Hug Hug Hug

# 504
привет момичета  Hug
да ме посъветвате моля - какви изследвания профилактично трябва да си направя? ТСХ + какво друго?
Година и 8 месеца след операцията, имам доста оставена жлеза и един 2см "пропуснат" възел, не пия еутирокс , нито пропицил, последното изследване беше през юли - ТСХ 2 и нещо... добре съм, нямям оплаквания, ям, спя, много рядко да ми се разчука сърцето.
лека вечер Simple Smile

# 505
Здравейте мили момичета Hug
Резултатите излезнаха вчера и слава Богу всичко е наред. Дано така остане и в бъдеще. След 4-5 дни ще отида да се видя с доки и да ми махне превръзката и вече ще съм нов човек  Grinning. Трябва сигурно да се свържа и с ендокринолог да видя дали ще имам нужда от допълнителни хормони. Нали така??? Но поне по-страшното мина вече.
alexa, желая и на теб лека операция и бързо възстановяване след това. Послушай момичетата и се успокой малко. Паниката в никакъв случай няма да помогне. Довери се на доцента, той ще си свърши работата.
М Е А, pepi1963, Merelenda, благодаря много още веднъж за подкрепата и милите думи  Hug
Merelenda, аз пратих на доц. Пандев резултатите от биопсията и радиоактивния скенер и той ми отговори, че ще ми пише с консулт до няколко дни. Все още не ми е писал обаче, но от разговорите ми тук с няколко хирурга и един от Пловдив разбрах, че по принцип фоликуларен аденом не се лекува с лекарства и трябва да се оперира. Въпроса беше колко да се изреже. Тук докторите в този случай премахват цялата жлеза, но аз се уговорих с един от хирурзите да ми оперира само десния лоб и насрочихме и операцията  Crazy. И за мен нещата се случиха доста бързичко /а си мислех, че не мога да взимам бързи решения  Grinning/, но дай Боже да е било за добро.
Лек ден желая на всички  Hug

# 506
Ели,супер новини newsm44

# 507
Фри, не знам какви хормони се изследват за контрола след операция през годините.
Мисля си, че само ТСХ е достатъчен. Или може би ТСХ и ФТ4?  Thinking
От друга страна, при ремисия и последващи контроли на определени месеци на мен и братовчедката са ни искали ТСХ и Анти тро. Понеже тя от много години е болна, та това ѝ искат.
Освен при оперирани да е различно.  Hug

Ели, радвам се за теб! Hug

# 508
 Embarassed
Хей, момичетааа, виновна:(
Явно наистина грипа и проклетата жлеза си свършиха работата.Нещата обаче вече са по добри:)
Температурата и кашлицата преминаха, остана само проблема с алергичния ми ринит,нямам секрети, но ми е запушен носа, а за упойката знам,че е важно да дишаш спокойно.Искам да питам някоя оперирана при пандев= задълзително ли прави интубиране при упойката.В друга болница ми бяха искали индиректна ларингоскопия от УНГ , в листа за Пандев няма, та си мисля, че може да се размина без тръбата, но едва ли:( Иначе, много съм засрамена от поста по/ горе, благодаря още веднъж на всички, които не ме оставиха да падна духом.Днес за капак ми извадиха и зъб, но това пак няма да попречи всичко да е наред.Чета книгата "подсъзнанието може всичко" и зная,че нещта ще са наред. Hug Hug

# 509
az_alexa,ето това е Hug Hug Hug
Тръбата нито ще я усетиш,нито ще я видиш.Индиректната ларингоскопия се прави,за да се види състоянието на гласните струни,тя не е алтернатива на въпросната тръба.Джон Кехоу е полезен в такива моменти,добър избор:))
Момичета Hug

Общи условия

Активация на акаунт