Операция на щитовидната жлеза-7

• 77 086
  • 749
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Първата ми операция беше в Александровска болница. Не са ми махнали цялата жлеза, защото не са разбрали, че възлите ми са злокачествени. Чак от хистологията стана ясно.
Момичета искам да ви попитам и още нещо. По точно тези от вас, които са имали злокачествени образувания. Личният ми лекар ми каза, че имам право на трудоустрояване. Вие минавали ли сте ТЕЛК? Много се замислям дали да го правя, защото чувам мнения, че с решение от ТЕЛК после много трудно можеш да си намериш работа. Аз работя, но предвид заболяването ми съм решила да си намеря нещо по-спокойно и без ежедневен стрес.
Минах TEЛK и предписаха трудоустрояване.И знаеш ли къде ме трудоустроиха - в цех където се работеше с азбест!Оплаквах се, но ми казаха,че само това могат да ми осигурят, ако не ми харесва, да напускам.Добре,че ликвидираха целия завод, та ме съкратиха.Ако нямаш вредности в работата, стой си където си.

# 481
Да, относно въпроса на tanq09,
Аз също записах час в Дойче клиник, обадихме се в петък и часа беше за вторник другата седмица. Много мили, клиниката се намира на " стара планина" 10. Прегледа е все още 60 лв. Дават и фактура, ако има някой осигурителен фонд, който да ти ги осребри. Датата за операция ми насрочи 2 седмици след прегледа. Има и друг вариант за преглед в МЦ Бодимед ако не се лъжа, но по- късно на лични ще ти напиша координатите. Няма страшно, всичко ще е наред:)

# 482
Не съм минавала телк,нямам и намерение да го правя.Толкова е крива цялата система,че не се чувствам готова да бъда унижавана допълнително,както при самата процедура,така и по отношение на ''привилегиите" с които те дарява(жълти стотинки и карта за градски транспорт)
От друга страна съм наясно,че щом човек има право да получи нещо от държавата,не би било лошо да го направи.Въпрос на избор.
Таня,мейла едва ли ще свърши по-добра работа от личният контакт.

# 483
Туморният маркер е близо до 1-ца, но не знам това дали е повод за спокойствие. Писах на доц. Пандев вече два пъти, но не ми отговаря, а часове за преглед при него няма. Доцента отговорил ли е на някое от момичетата, които също са му писали за резултатите си? Аз чакам отговор вече месец. Притеснявам се че може би ми предстои втора операция.

Здрасти masha,  получих отговор от Доц. Пандев относно резултата ми от калцитонин.  Седмица след като изпратих мейл-а получих отговор.  Аз също исках да се свържа с него, за да коментирам за в бъдеще как да процедирам но не успявам. Предполагам, че наистина е извън страната и за това е невъзможна връзката с него.

Доц. Пандев преглежда и в Бодимед, до Майчен дом.

Ти какъв туморен маркер си пуснала? И защо резултатът  не те успокоява?

# 484
Merelenda, az alexa сърдечно ви благодаря за бързите отговори! Както ме съветвате също бях се насочила към Дойче клиник.
az alexa аз съм със абсолютно същите грозни впечатления от варненските специалисти за огромно съжаление. Точно по тази причина преди 3 години като ми казаха операция аз не се върнах повече в кабинета на този лекар, всеки месец оставях в частния му кабинет 50-60 лв плюс още 20-30 за хормони, прегледът всеки път беше по-кратък и от 5 минути. По онова време нямах инфо и поглед за специалистите в София, сега обаче нещата стоят по друг начин. Радвам се, че тогава не се подлъгах да се оперирам. Сега, ако наистина се наложи операция съм спокойна, че ще съм в добри ръце.
На всички ви от сърце желая здраве, късмет, любов и спокойствие -по много от всичко! Успех на всички, на които предстоят операции!
По - нататък като има нещо ново при мен ще пиша, а до тогава ще ви чета и ще се окуражавам с вашата сила и оптимизъм.
До скоро!

# 485
 Hug Hug
Мили мои момичета,
може би ставам досадна, но вие сте единствената ми утеха в това безкрайно чакане нещата, т.е операцията да се случи.Пия успокоителни Транксен, за да се чувствам сравнително спокойна.Искам да питам нещо, ако разбира се някоя от вас знае нещо по въпроса- от това, което съм чела от публикациите на доц.Сечанов - при карцином е голяма грешка да се оставя макар и минимална част от жлезата, заради опастността от рецидив.Пандев пък, ме успокои че в моя случай може би ще се наложи да се махне само едниния лоб.Тъй като тези две имена са споменавани най-често тук, дали различните им подходи са резултат на различни школи?Аз лично мисля, че дори и половината орган да си е на мястото той си върши необходимата работа? и още нещо - при цитология с диагностичен резултат 5 - т.е злокачествен карцином, какъв е шанса и изобщо има ли такъв това да не се потвърди?Пандев каза- да 50/50 но ендокринолог в моя град каза,че почти винаги се потвърждава на 100%.И последно- колко време се чака хистологията и там стадиран ли е карцинома?

# 486
az_alexa,различни школи са.На едната и казват ''бране на череши"т.е.по време на операцията се маха това,което изглежда съмнително.Това е в Ендокринологията.При Пандев се работи  в проблемната област,като се чисти и здрава тъкан,за да се предотврати риска от рецидив.Нямам впечатления от Сечанов нито като човек,нито като хирург,но от колегите му-богат и горчив.В едно няма съмнение,при  най-добрият си и е крайно време да му се довериш.
Дали е възможно да не се потвърди поставената диагноза-възможно е,защото в крайна сметка нито образната диагностика,нито биопсиите могат да дадат точна представа за находката.
За хистологията-към 10 дни,не съм съвсем сигурна.
Относно успокоителните-трябва да се консултираш колко време преди операцията трябва да ги спреш,да не би да имат противопоказания за упойката.
Момичета Hug

# 487
М Е А   bouquet
Много благодаря за търпеливите отговори на изнервящите ми и страхливи въпроси:)Виждам от постовете тук, че вероятно си препатила много и все таки оптимизма и куража, които вдъхваш са невероятни:))Вече съм относително спокойна, само дето ме налегна някаква настинка.Днес цял ден имам температура от 37.2 до 37.8 и се тъпча с противовъпалителни и чайове с витамин С, за да не ми отложат операцията.Утре мисля да ходя при личната да видим какво ще каже, но предполагам един показател да не ми е в норма и ще ме отложат, нали?А това ще удължи мъчителното очакване.Стискайте палци всичко да е наред.

# 488
Здравейте момичета  Hug!
МЕА, прочетох, че знаеш подробности относно изследването с 5-скенер. Ти правила ли си това изследване? Моля за повече инфо! Мисля, че скенера е по-достоверен от сцинтиграфията и биопсията, защото биопсия ми направиха, но не можаха да изтеглят клетки, а сцинтиграфията е едно безсмислено изследване - само определя дали възела е студен или топъл, а и двата вида може да са злокачествени. Лошото, е че доколкото разбирам от теб трябва да минат 6 месеца от операцията, а при мен са почти 3. В края на месеца ще отида при доцент Пандев, но до тогава...

# 489
здравейте! Hug
и аз съм от силно разочарованите от доц.христозов,но във варна е слънчице -д-р сарджева.
момичета,а колко % телк ви дадоха?
az_alexa,успех и от мен! Hug

# 490
Момичета, колко време след спирането на АБ /по друг повод/, мога пусна ТСХ. Вчера спрях моя и се чудя утре може ли да пусна, и въобще влияят ли се едно от друго нещата  newsm78

az_alexa, бъди силна, ще успееш  Hug

# 491
Здравейте, момичета Hug Hug Hug
Благодаря още веднъж на всички за подкрепата и да се отчета- аз съм вече на антибиотик:(Някакъв вирус ме сграбчил и не ме пуска, температурата не мога да я сваля под 38.2 и личната реши да не рискува.За операцията тряабва да съм ОК.Някоя от вас имала ли е подобни проблеми преди операцията и ако да- консултирала ли се е с Пандев или там лекуващия хирург??

# 492
Привет,момичета:)
az_alexa,имаш цяла седмица,ще се възстановиш.Звънни му,ако ще се почувстваш по-спокойна,но това си излишни притеснения.
MaYa,не мисля,че антибиотика би повлиял на тсх-то.
Мasha,най-малко 6 месеца от операцията.С направление от лекар,с всички епикризи,в Александровска болница минаваш през тричленна лекарска комисия,която преценява дали да го разреши въпросното изследване,защото е скъпо и ако те одобрят ти дават дата и час.Като му дойде времето отиваш и отново преди самият преглед те ''изпитват'' и преглеждат набора епикризи.Следва абокат през който вкарват радиоактивен изотоп,махане на абоката,изпиване на 1,5 течност(вода примесена с ампула фурантрил)неподвижно лежане около 40 мин. и следва прегледа.В продължение на 15-20 мин сканират цялото тяло.Лежи се абсолютно неподвижно и в началото е трудно да пребориш чувството на паника от затвореното пространство и мигащата светлина.След като мине всичко това е желателно да се изолираш в рамките на 24 ч. далеч от малки деца и хора със здравословни проблеми,защото тялото се освобождава от радиоактивният изотоп.Много течности,лимони,няколко поредни душа и....това е.Едно от момичетата тук е било изпращано от Пандев на някаква образна диагностика,която той лично предпочита пред този скенер.Не съм наясно,ще поразпитам.
sun sea,как си?Не си писала отдавна и липсваш тук Hug

Последна редакция: пн, 04 фев 2013, 21:46 от М Е А

# 493
 Party Party
Хей, момичета, днес животът сякаш е по-ведър:)Може би, защото спадна температурата и живнах, но най-вече защото повярвах, че всичко ще бъде наред:)Постоянно в главата ми се въртяха мисли за разсейки в дробовете, в костите, бях се почти отписала.Сега единственото, което искам е да минава операцията по- бързо и да продължавам живота си постарому:)Искам да питам някоя от вас с папиларен или фоликуларен карцином, какви са били "находките" след операциите, в смисъл, размери, извадени лимфни възли и т.н.Питам, не за да се панирам, а за да си докажа още веднъж, че както каза и пандев- това не влошава прогнозата.Пожелавам на всички ви много умсивки, все така ведри и отзивчиви Hug Hug

# 494
МЕА много, много благодаря за точната и подробна информация. За пореден път се убеждавам в компетентността ти и огромното ти сърце. Винаги си готова да помогнеш и то максимално бързо.
Момичета нямате представа колко ми е полезен контакта с вас. Може би когато минат месеци и години от съобщаването на диагнозата, човек спира да мисли постоянно за това и ежедневните проблеми стават първостепенни, но при мен всичко това е толкова ново и все още болезнено...

Общи условия

Активация на акаунт