Операция на щитовидната жлеза-7

• 77 102
  • 749
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте, мили момичета
Определено съм по-спокойна откакто прочетох и писах във форума тук, в смисъл вярвам че е лечимо на 100% и не съм "обречена", но не ме напуска стягащата гърлото мисъл,че  стадия в който съм може да е късен, т.е да има метастази в кости и бял дроб.Толкова съм психясала,че ако малко ме заболи крака и полудявам.Някоя от вас знае ли как може да се направи предварително изследване за мета, търсих дали някои кръвни показатели не показват но уви:(Само сцинтиграфията и ЯМР ли са показателни и винаги ли се правят след операцията?След като ми предстои операция след 12 дни не е ли противопоказно облъчване?Единствена утеха ми дава мисълта че възела е с размер 8 мм, но са видени микрокалцификати в 2 съседни лмфни възли.Това не ми дава апокой!Моля някой ако има по-голям опит и инфо да пише.......
 Hug Hug Hug

# 466
az_alexa,а така,нагази в блатото!!!!!(мразя употребата на този препинателен знак)
Да караме стъпка по стъпка-операция,хистология(там ще получиш подробно обяснение къде,какво и с какви размери е открито)както описано,така и снимков материал.Три месеца след това ще се направи маркер,а след около 9 месеца-образно изследване.Аз имам ставни и мускулни болки,а нямам метастази,трябва ли като кихна да си мисля,че умирам : Peace?Няма кръвно изследване,което да установи метастази.Образните също са противоречиви,зависи кой го прави и разчита.Най-точната диагностика за момента е пет скена.Има във Варна и тук,в Александровска болница.Прави се с радиоактивен изотоп и по тази причина трябва да отстои най-малко 6 месеца от операцията.
Има вероятност някоя гадна клетка да е прескочила в съседество-това се решава с премахване на заразеният лимфен възел,но не е задължително това да е интерпретация на видяното.
Колкото до ставните болки-питай момичетата тук колко от тях имат този проблем и ще се убедиш,че не карцинома е причина за това.
От тук,в този момент можеш да направиш нещо много полезно за себе си-промени мисленето си.
Решиш ли да живееш в селото на обречените-то получаваш постоянно местожителство там.Решиш ли,че ще робуваш на страховете си-да,така ще бъде.Решиш ли,че животът е несправедлив към теб,щом си видяла грозната му страна-да,такъв ще бъде.Не можеш да промениш случилото се,просто промени гледната си точка.Приеми факта като такъв и помисли какво би могла да направиш за себе си и хората,които обичаш.Довери се на приятели,които не гледат със съжаление и страх на теб,погледни на себе си като човек,който започва другата,по-мъдра част от живота си.Доц.Пандев ще направи най-доброто за теб,но най-важното зависи от теб самата.Не го ли направиш.....няма сила,която би ти помогнала.
 Hug Hug Hug

# 467
  • гр.Гоце Делчев
Гелика направо ми вдигна много самочуствието та чак се възгордях  Mr. Green :love:az_alexa не се вкарвай в разни филми попаднала си в ръцете на най-добрия хирург,който между другото ми е съученик от него съм чуа ,че карциномите на щитовидната жлеза не са опасни .Вярвай на думите му.Ще стискаме палци на 13 операцията да мине успешно и ще чакаме с нетърпение да ни пишеш как е минало всичко.Мец и Инка не се спотайвайте,а пишете по някой ред ,че ще има  fight Hug Hug Hug

# 468
 Heart Eyes HugМ Е А ,
Без претенции да съм силен човек, но осмелявам се да твърдя интелигентен, се опитвам по своему да се справя със стреса.Това, което ме уплаши най-много е незнанието.Ако някой още в началото подобно на доц.Пандев ме беше успокоил, че все таки тази диагноза НЕ Е края на живота, може би.....знам ли нямаше да се сополивя тук сега.Но не би:(Всъщност днес лично Сечанов ми звъня по тел да ме убеждава, че е най-добър в тези операции, че единствено той правел трайна хистология по време на операция??, но аз вече бях избрала.Човещината на доц.Пандев, търпението, с което отговори на всичките ми може и глупави въпроси и оптимизма, който лъхаше от него ме спечелиха завинаги.Мога много да пиша за нечовешкото отношение на варненските лекари, прехвалени като професионалисти, но по мои наблюдения тяхната единствена цел беше да ме убедят да се оперирам при тях, по здравна каса, за да могат да си източат там клиничните пътеки.Сама изчетох всичко написано из нета, дума по дума тълкувах думичките от цитологията и ме обливаха горещи вълни.Накрая патолога ми "призна", че е написал недиференциран карцином", за да ми дадат по ранна дата за операция, иначе щели да ме запишат за след 3 4 месеца!!!Що за отношение, аз трябваше да благодаря за услугата или да излея всичките си гняв и болка от изплаканите сълзи?????
От всички карциноми, да се моля и да се радвам, че все пак имам най-благоприятния- каква ирония:)
Ето с този стрес се справям в момента и се възхищавам на такива силни момичета като вас Hug Hug
благодаря за подкрепата

# 469

Всъщност днес лично Сечанов ми звъня по тел да ме убеждава, че е най-добър в тези операции, че единствено той правел трайна хистология по време на операция??, но аз вече бях избрала.
Tired

Мисля (коригирам се - УБЕДЕНА съм), че си направила възможно най-добрият избор на хирург!
Не съм оперирана, но влизам да ти вдъхна кураж и да ти пожелая спокойствие, мир и хармония. Леко да мине операцията и с усмивка да си спомняш след това.
Доцент Пандев ще си свърши работата. Сигурна съм. За теб остава да се усмихнеш и да се успокоиш.
Късмет и кураж!    bouquet

Извинявай, че те разпитвам, но за кои доктори (светила) във Варна говориш?
Питам от любопитство. Живея във Варна.  Simple Smile И тук се лекувам.

# 470
 newsm44 newsm44 newsm44
Благодаря за милите думи,
Merelenda , благодаря за подкрепата

# 471
Значи, аз бях насочена кзм доц.Христозов, ендокринолог, който ми прави и биопсията.Невероятен, казват, дори и Пандев го похвали.ОК, не споря, бях при него 3 дни подред да ме боде, може би наистина искаше да изкара добри клетки, но не успя:(През всички тези дни аз отивах с надежда, гледах го, накрая се принудих да търся негови публикации, за да разбера,че през цялото време е знаел, че няма да излезе нищо добро.Изключително скъп на думи, каза като видя клетките ще коментираме и накрая ...... аз вече го написах по/горе но никакви коментари, той имаше за цел да убеди гръдните хирурзи, ще съм зъ операция.Доц.Радев(гръден хирург) в Света Марина "очаква ви една доста сложна операция", слезте долу да си запишете час и толкова!!!!В областта където живея всички казват те са най/добрите не си харчи парите по София.Добре че не съм послушала.

# 472
Доцент Христозов наистина е добър диагностик и доктор, но...
И на мен Пандев ми го похвали: "Лекувате се при Христозов, а защо сте тук?"  Simple Smile
Няма лошо в това, че е направил няколко пъти биопсия за проверка, стига да беше безплатна, а не е, нали?
Чувала съм хубави думи и за доцент Радев. Наистина за нашия край са най-добрите. ЗА НАШИЯ КРАЙ!
Но има по-добри в другия край на БГ, където не само се правят операции, но се правят операции с мини инванзивен метод. На първо място доцент Пандев е ЧОВЕК, на второ място отличен специалист и не на последно място, точно в тази област - злокачествени образувания на щитовидната жлеза, по това което аз съм прочела, научила, споделили - е най-добрият!

Виждам, че сме и съгражданки. Кураж и смело напред! Hug

Последна редакция: сб, 02 фев 2013, 08:17 от Merelenda

# 473
Здравейте момичета,
скоро се включих в темата и отдавна не съм писала, но ви чета с интерес и вдишвам от силата ви.
Аз съм с папиларен карцином и операция през м. ноември 2012. Десният ми лоб е оставен почти целия и сега д-р Райков от Варна вижда там възел. Нямам представа нов ли е или е стар, който не е изрязан. Туморният маркер е близо до 1-ца, но не знам това дали е повод за спокойствие. Писах на доц. Пандев вече два пъти, но не ми отговаря, а часове за преглед при него няма. Доцента отговорил ли е на някое от момичетата, които също са му писали за резултатите си? Аз чакам отговор вече месец. Притеснявам се че може би ми предстои втора операция.

# 474
  • София
Здравейте момичета,
скоро се включих в темата и отдавна не съм писала, но ви чета с интерес и вдишвам от силата ви.
Аз съм с папиларен карцином и операция през м. ноември 2012. Десният ми лоб е оставен почти целия и сега д-р Райков от Варна вижда там възел. Нямам представа нов ли е или е стар, който не е изрязан. Туморният маркер е близо до 1-ца, но не знам това дали е повод за спокойствие. Писах на доц. Пандев вече два пъти, но не ми отговаря, а часове за преглед при него няма. Доцента отговорил ли е на някое от момичетата, които също са му писали за резултатите си? Аз чакам отговор вече месец. Притеснявам се че може би ми предстои втора операция.

А защо при папиларен карцином са ти оставили жлеза?

# 475
Здравей,masha_ ,
Аз лично не съм писала на доцента, моя приятелка лекар в София ( тъй като съм от провинцията) отиде при него с всички док които имах, снимки, биопсии и т.н.Той е бил изключително отзивчив и след около 3 дни имахме посещение при него.Записахме си час в Дойче клиник без проблем.Той спомена, че до 11.02 няма да е в страната, може тва да е причината да не отговаря.Относно туморния маркер съм още нова, но от него чух,че пациент стум.маркер 1000 сега е с 1! така че сигурно е страхотно:)Спокойно и горе главата, той ще ти помогне.Кой и къде ти прави първата операция?

# 476
по-горе споменахте за Сечанов, аз лично нямам мнение, но тук само хубави неща са писани за него, наистина бил един от най-добрите - така съм чела в темите тук последните вече почти две години...

# 477
Здравейте момичета,
Не съм писала досега, моля ви за помощ и съвет!
От края на 2007 се лекувам от Базедова болест, ннякъде началото на 2010 доктора прецени, че съм добре и спря лечението. След 4 месеца състоянието ми започна отново да се влошава и той пак ми включи тиреостатик и така около 6 м след което ми каза,че трябва да се оперирам тъй като не може прекалено дълго да пия тиреостатици. Само да уточня, че нямах и до този момент нямам открити възли. Повече не се върнах при този лекар, защото прецених, че той не желае и няма каво да ми даде повече. Ходих известно време при втори лекар, който за период около година трудно ми нацелваше дозата лекарство и хормоните непрекъснато движеха нагоре-надолу. От януари  2012 започнах да ходя при трета докторка,която ми допадна с вниманието и компетентността си, даже ме диспансеризира, за да не ходя постоянно при джипито. Но в началото на тази г при поредния контролен преглед ми каза, че трябва да се оперирам да се намали жлезата, за да се укроти хиперфункцията. Къмм момента хормоните са ми в нарма, антителата завишени и ТРАК положителен 2,59.
Искам да направя консултация с доц.Пандев, защото виждам че той е най-търсеният и добър специалист за да разбера в крайна сметка належащо ли е да се оперирам или да си пия тиреостатика и да се следя!
Моля ви за тел. На доц. Пандев на лични. И да ви попитам дали ще е възможно първо да се свържа по имейл с него да му дам повече инфо за състоянието ми преди да ме види. От Варна съм.
Благодаря предварително на всички! От форума много неща си изясних, бях ужасно притеснена в началото.

# 478
Първата ми операция беше в Александровска болница. Не са ми махнали цялата жлеза, защото не са разбрали, че възлите ми са злокачествени. Чак от хистологията стана ясно.
Момичета искам да ви попитам и още нещо. По точно тези от вас, които са имали злокачествени образувания. Личният ми лекар ми каза, че имам право на трудоустрояване. Вие минавали ли сте ТЕЛК? Много се замислям дали да го правя, защото чувам мнения, че с решение от ТЕЛК после много трудно можеш да си намериш работа. Аз работя, но предвид заболяването ми съм решила да си намеря нещо по-спокойно и без ежедневен стрес.

# 479
Здравей, tanq09! Аз също съм от Варна и първоначално се свързах с доцент Пандев по мейл. Не съм му обяснявала състоянието си, а отправих въпроси: какво представляват операциите, които прави и какви са цените за неосигурени пациенти.
Отговори ми след седмица подробно.

Принципно, няма какво да го запознаваш по мейл със състоянието си. Трябва той да погледне на ехограф и да прецени.
Моето състояние е сходно на твоето, но аз вече "май" имам и възли. Казвам "май", защото едни виждат едно, други - друго. Лично доцент Пандев не видя такива.
Уместно е, щом са минали 2 години от лечение с тиреостатици ( при теб са повече) и жлезата е отново хиперактивна да се премине към оперативно премахване. Вече каква част от жлезата, доцентът ще прецени. Аз също съм за операция. Simple Smile
Аз се обадих в Дойче клиник, казаха ми кои дни преглежда доцентът, записах си час. Ден преди прегледа пътувах вечерта, на обяд направо бях на преглед и на другия ден пътувах обратно за Варна.
Съветвам те да се обадиш направо в Дойче клиник ( в интернет имат страница) и да си запишеш час за преглед. А и да се обадиш на личния му номер, ще ти каже кои дни преглежда в Дойче клиник, та пак ще е същото.
Преглед + ехограф беше общо 60 лв. Не знам дали има някаква промяна в цените.

Общи условия

Активация на акаунт