Операция на щитовидната жлеза-7

• 76 613
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
Гласът ми е секси алтов особено след фалцетните висоти smile3503противодействащи на всезнанието на дъщеря ми.Избистри се след третата операция,защото Пандев освободи гласовият ми нерв след срастване.От студеното обаче винаги пада,както и когато ''ораторствам''повече от обичайното:)
anhelika,стискам палци и чакам новини Hug
Момичета

Последна редакция: вт, 26 фев 2013, 14:29 от М Е А

# 661
  • При розите и топлата вода ......!
Ине, аз ползвам и от двата вида калций. Heart Eyes Hug
М Е А, скъпо девойче  Heart Eyes да кажем че съм все същото. Не пиша ама ви чета. Hug  В лош период съм, ей така без причина, ама шЪ сЪ УпрАйм. Heart Eyes Hug
След отстраняването на цялата жлеза доц.Димов ми изписа калций с витамин Д. Като гледам изследванията си- калцият е в норма newsm78, но ще го пия.
Прола, дадоха ли ти обяснение защо трябва да пиеш калций? Изследването на калция от кога ти е - преди или след операцията?
anhelika, стискам палци. Виждам млад човек си. Питай за всичко- дали може да ти остане остатък от жлезата, какви са евентуалните последствия от операцията - глас, паращитовидни жлези. И чакам да пишеш. Hug
Пеп, ама знам бе мило, че мЪ лИбиш. Heart Eyes Hug
Исках да ви питам момичета за гласа newsm78наистина и "секси", но до кога? Колко време се възстановява, или за всеки е индивидуално Thinking
Прола, извини ме , сигурно съм пропуснала, но какво ти е на гласа?
Момичета, на всички ви до една пожелавам слънчеви мигове в този облачен /поне при мен/ден! Hug Hug Hug

# 662
Гелика, изследване на нивото на калция ми направиха деня преди операцията. В Каспела правят много изследвания на кръвта и един от показателите е калций. Честно не попитах защо ми е изписан. Днес ще питам ендокриноложката newsm78
Относно гласа, говоря на фалцет, а ако е по-продължително, направо ми изчезва, а и имам чувството на напражението, което се влага при викане, когата говоря. Незнам колко ще продължи това?

# 663
гласът ти се промени след операцията ли? Понякога се засягат гласните струни при операцията.

# 664
Гелика, изследване на нивото на калция ми направиха деня преди операцията. В Каспела правят много изследвания на кръвта и един от показателите е калций. Честно не попитах защо ми е изписан. Днес ще питам ендокриноложката newsm78
Относно гласа, говоря на фалцет, а ако е по-продължително, направо ми изчезва, а и имам чувството на напражението, което се влага при викане, когата говоря. Незнам колко ще продължи това?
Прола, аз като повече ровичкала се из нета и искаща всичко да знае относно болестта, това че са ти изследвали калция преди операцията не е показател че сега също е в норма.Ако има засегната една или повече паращитовидни жлези при операцията, това веднага действа на кръвоснабдяването и респективно на производството на паратхормон, отговарящ за калция.Обикновено нивата на калций падат рязко до часове след операцията.Затова и когато има съмнения те оставят още ден или два в болницата.Питат има ли изтръпвания и мравучкания, по/деликатно разбира се:)Така поне мисля.

# 665
Момичета, знам, че не е тука мястото, но някой да знае добър специалист за белодробни болести в Варна?Наплашиха ни,че майка ми има бронхитпнеомония и искаме още едно мнение!!

# 666
доц.кисьова е добър белодробен.кабинета й е с/у центр.гара.
успех!

# 667
Здравейте момичета!Можете ли да ми кажете пречи ли ми да си боядисам косата или да си направя кичури-влияе ли на жлезата нещо....оперираха ме 08.01.2013 и сега март месец ще е 2та операция.Въпроса ми е дали пречи нещо да се боядисам или да си направя кичури?малко се притеснявам на своя глава и реших да се обарна кам вас за помощ  Embarassed

# 668
Здравейте, благодаря ти за обяснението  Az_Alexa. Едва вчера разбрах за тази промяна в нивото на калция от ендокриноложката. Относно пиенето на калций с вит.Д е задължително особено през зимния период, а след изследване ако нивото на калция е ок, продължавам с Д-то.
Така днес след изсл. на TSH - 77.57 при допустима горна 5.5 Rolling Eyesзапочвам от утре с Ел-тироксин.
Надявам се до месец да се балансират нещата, за да се почуствам по-спокойна.

# 669
Здравейте момичета!Можете ли да ми кажете пречи ли ми да си боядисам косата или да си направя кичури-влияе ли на жлезата нещо....оперираха ме 08.01.2013 и сега март месец ще е 2та операция.Въпроса ми е дали пречи нещо да се боядисам или да си направя кичури?малко се притеснявам на своя глава и реших да се обарна кам вас за помощ  Embarassed

Аз си боядисах косата месец след операцията,нищо ми няма.Не съм питала дали има проблем,но едва ли, просто гледай да не отива боя натам,евентуално да не се възпали нещо Simple Smile

# 670
На мен горе-долу 2 седмици ми се губеше гласа и бях прегракнала,но сега месец след операцията вече говоря нормално.Бързо възстановяване  Hug

# 671
Гелика,радвам се,че ми помниш патилата...За "Иван Рилски"...какво да кажа newsm78..аз там бях в неврология заради дисковите протрузии.Направиха ми ново ЕМГ,което констатира подобрение спрямо предното ЕМГ -това по отношение на латентната тетания-но с тази констатация на мен по-леко не ми стана.Пия си Вигантола,мажа се с магнезиево олио...Понеже вкарах ТСХ в норми с Припицил и Пандев и Начев казват,че сковаността не е от жлезата,според невролозите не е и от кръста...та..я карам някак си..
zdraveite az sam irina priqtno mi iskam da razbera ako e vazmojno dali moje na 53 gosi6na vazrast da nastapi kriti4eskata i ako simptomite sa tejki maika mi e oprerirana 2004 godina ot mioma sled izvestno vreme i kisti4ka na garloto na gu6ata sega sme sas silni simptomi vazmojno li e da karame kriti4ekata

# 672
Момичета, коя от вас пиеше келп? Аз от днес си "самоназначих", т.к. съм в хипофункция (ТСХ 5.69), а моята ендо каза че съм добре и може и така, е увеличи ми малко л-тироксина - в събота и неделя +25мкг. Имам малко жлеза - около 1 см в дясно. Непрекъснато ли го пиете или по някаква схема?  Лека вечер на всички! Hug Hug Hug

# 673
аз го пиех предоперативно.и после,ако ми се зачупят ноктите...
сега се каня спирулина да опитам...

# 674
Здравейте, момичета,
Днес махнах лепенката:))Сама!Отдолу няма коричка леко розовко е, въпросът ми е, мога ли веднага да мокря раната или най-напред да я намажа?

Общи условия

Активация на акаунт