Операция на щитовидната жлеза-7

• 76 552
  • 749
  •   1
Отговори
# 705
Момичета, утре ще ми правят биопсия на възлите в ендокринологията в София.
Може ли някой да ми каже как протича и лежи ли се на легло? Въпроса ми е важен защото с малкия не сме се отделяли от както се е родил и ми е много притеснено за него.
Освен това моля да ми кажете плаща ли се нещо и ако "да" колко и за какво? Аз имам направление от личната, но все пак...
Изключително много ви моля  Praynig за отговор - защото взех че се притесних  Sick

# 706
Na Krisko mamata, не се плаши! Биопсията е нищо. С мнооого тъничка инсулинова игличка те боцкат във възелчето, ако е мъничко под наблдение на ехографа! Преди това те пръскат с Лидокаин за обезболяване, но цялата процедура е 3 мин. После имаш лека червенинка и може малко опъване към врата, но е нищо:) по принцип биопсиите се правят в болнична обстановка, или поне искат да си изтеглят пътеката от касата, 3 дни. Но аз се бях разбрала да не спа в болницата. Резултатите излизат на следващия ден. Ти какво направление имаш- не е ли 7 за хоспитализация?

# 707
Точно такова е, но разчитах да си дръпнат парите без да оставам там. А такса плащала ли си за избор на екип?

# 708
Неее, нищо не съм плащала, то какъв екип, прави го ендото. Но принципно вариант да не спиш в болницата има, разбираш се с лекаря и готово. През това време ( 3 дни) личната карта не трябва никъде да бъде регистрирана, никакви прегледи, и т. н за да си вържат гащите!

# 709
  • По света и у нас! Най - често у нас!
Искам да питам някоя от вас след операцията имала ли е проблем с цикъла, докато се наместят хормоните,досега никога не съм имала и не зънам какво да очаквам
az_alexa, имала съм и продължавам да имам проблем с цикъла, Септември месец ми беше операцията. Интервала между циклите ми е на 21, 36, 59, 65 дни. Пандев каза, че всичко ще се оправи като вкарам в норма хормините, защото малкото останала жлеза е много активна и все още се лашкат от хипер в хипо. Последно ТСХ ми беше 21.98 и от 3 седмици съм на 100мг Л-тироксин. Сега чакам да минат около 45 дни след приема на Л-тироксина и да видя в как вървят нещата.
Смехоранка, ти само с Пандев ли се конслтираш или си ходиш и при друг ендокринолог? Питам защото след операцията не съм ходила при ендокринолога, при който се лекувах преди това.
Аз съм на 2 х 25 Еутирокс.

# 710
  • гр.Гоце Делчев
berinda за кръвоизлив знам,че се пие бял равнец,а също така и божур,но сега не му е сезона.Относно проблемите с цикъла след операция на щитовидната жлеза не знам,тъй като тогава ме беше погнала критическата и може би от нея прескачаше,а след 2 години съвсем спря. LaughingДругите момичета  дано се включат да кажат дали са имали същите проблеми.na Krisko mamata стискам палци всичко при теб да мине успешно.

# 711
Здравейте отново.Даприпомня моята история-на 08.01.2013 ме опрерираха.Хистологичние резултат излезе 11 дни след операцията.Диагнозата ми е Папиларен карценом.Сега март ми назначиха ножа дата за 2рата операция.Преди 2рата операция нужно ли е да се прави Сцинтиграфия?

# 712
nelivasko88 ,Къде те оперираха?Имаше ли предварителна биопсия и знаеха ли,че има вероятност за злокачественост?Питам,защото и аз съм с един лоб и сега чакам хистология, но ми казаха,че ако няма инвазия и всичко е наред няма да ми махат другия.Това го четох и в публикации на доц.Петков май беше?А за сцинтиграфияата.......не съм компетентна.

# 713
pepi1963 Благодаря за съвета!Ходих на гинеколог и пия хапчета от снощи и днес вече съм Ок.Но определено се сметна че е на хормонална основа,при условие че няма друга причина.Следва да си направя ТСХ изследване и да ходя на ендо.

# 714
  • при моите деца .....
pepi1963 Благодаря за съвета!Ходих на гинеколог и пия хапчета от снощи и днес вече съм Ок.Но определено се сметна че е на хормонална основа,при условие че няма друга причина.Следва да си направя ТСХ изследване и да ходя на ендо.
Какви хапчета пиеш?
Аз преди две години започнах да пия противозачатъчни, заради кръвоизлив, но след два-три месеца установих, а после и разбрах, че са ми противопоказни
Ще потърся статията

ето една
http://recepty.bg/cat2_view.php?id=370&gr=61&offs=10&frm=view

Последна редакция: вт, 05 мар 2013, 20:24 от * Боби *

# 715
Здравейте момичета и аз съм с проблемна щитовидна жлеза моят възел е доста голям и ме е страх да се оперирам но научих за нов метод:Модерно лечение с ултразвук ако някои знае повече за новия метод нека да пише.ВИЖТЕ Simple Smile   http://tv7.bg/news/society/9618602.html

# 716
Защо не се свържеш с Доц. Русанка Ковачева? Чувала съм добри неща за нея. В тази тема не мисля, че някой е споделял да се е лекувал по този метод, но той е доста нов.

# 717
Доколкото разбирам, методът има ограничения, може да се консултираш, за да научиш повече. Аз лично, предпочитам хирургията.

# 718
  • В голямото море...Живот
Ултразвуковото лечение е за възли с малък размер!
Консултирай се!

# 719
Здравей те момичета.Във вторник ме оперираха,премахнаха цялата жлеза.От вчера обаче не се чувствам никак добре,все ми се спи,омаляла съм и все едни такива,някой чувствал ли се е така,направо нз какво да правя.Изписаха ми калций и вит Д и след 10 дена на ендо.
Поздрави на всички. Hug

Общи условия

Активация на акаунт