Операция на щитовидната жлеза-7

• 76 546
  • 749
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте, днес си взех хистологията:Фоликуларен вариант на папиларен микрокарцином.6мм.Няма капсулна инвазия, лимфни взъли негативни.Няма йод терапия, няма реоперация.Само Елтирокс 125 мкг.Въпросът ми е: има ли още някой тук с половин оставена жлеза и какви мкг пие, страхувам се ,доктора каза че щял да ме държи на ръба на хиперфиункия, за да няма рецидив, но това значи ли, че ще имам дискомфорт......Моля, ако има такъв да пише.

# 721
Az_alexa,
Кутията ти е пълна, не мога да ти отговоря.   bouquet

# 722
tanq09р вече е ок:)

# 723
  • В голямото море...Живот
 Hug
Хистологията ми е ОК.
Изследванията обаче  newsm78
ФТ3 - 3.56 (3.10 - 6.80)
ФТ4 - 7.52 (12.00 - 22.00)
ТСХ - 32.300 (0.27 - 4.20)
Ca ( общ калций ) - 2.15 (2.12 - 2.62)
Са++ ( йонизиран калций )   1.06 (1.12 - 1.23)

Ще се пие нещо  Mr. Green Утре на ендокринолог!

# 724
Браво за хистологията, ДОРОМ!  Simple Smile

Hug

Ще се пие нещо  Mr. Green Утре на ендокринолог!
Mr. Green Разсмя ме с този емотикон.
Важното е да се чувстваш добре! Hug

az_alexa, стискам палци да влезеш в ритъм скоро, а хиперфункцията да не я усещаш със симптомите, които си описала. Като налучкате дозата може да не е толкова лошо.
Аз миналото лято си бях 5 месеца с хиперфункция 0,008 ( все в тази стойност) и изобщо нямах сърцебиене и разстройство, а съм била и с по високо ТСХ, към 0,40 и към 1 и съм се чувствала в хиперфункция с ускорен пулс, нервност, безсъние и т.н.
При всеки е много индивидуално и каквото и да ти кажат останалите, то не значи, че при теб ще е така. Hug

# 725
Merelenda  Wink
Ако се чувствам добре дали трябва да пия нещо?
Иначе спрях калция за 3 дни - преди изследванията, "мравучкането" намаля и почти го няма вече.

# 726
Merelenda  Wink
Ако се чувствам добре дали трябва да пия нещо?
Иначе спрях калция за 3 дни - преди изследванията, "мравучкането" намаля и почти го няма вече.
При тези резултати се налага. А по-нататък според хормоналните изследвания ще се коригира дозата. Simple Smile

# 727
Честит празник ,момичета!Бъдете здрави,красиви,щастливи и обичани!  bouquet

# 728
Честит празник на всички момичета! Бъдете здрави и обичани:)

# 729
Весел празник (на тези, които празнуват  Wink )   bouquet

# 730
Момичета Hug Hug Hug

# 731
Здравей те момичета.Във вторник ме оперираха,премахнаха цялата жлеза.От вчера обаче не се чувствам никак добре,все ми се спи,омаляла съм и все едни такива,някой чувствал ли се е така,направо нз какво да правя.Изписаха ми калций и вит Д и след 10 дена на ендо.
Поздрави на всички. Hug

Здравей!!!!Аз съм оперирана преди 3 месеца.Премахната ми е 80% само,поради тиреотоксикоза.В началото дозата на хормона ми е бил малко и аз се чувствах  така.Постоянно ми се спеше,нямах сили,получих констипация.Като до преди това нямах проблем с тоалетната.Сега хормона ми е вече в норма и се чувствам по добре.Но на моменти пак ми е такова.Предупредиха ме и др.момичета, че това ще е почти за цял живот.Но поне да успеем да задържим до толкова.
Предполагам когато се успокои жлезата и всичко влезе в норма ще се оправиш.
Успех!!!!

ПС.  И ЧЕСТИТ ПРАЗНИК МОМИЧЕТА,БЪДЕТЕ МНОГО ОБИЧАНИ И УВЕРЕНИ В СЕБЕ СИ.НЕ СЕ ПРЕДАВАЙТЕ НИКОГА,КАКВОТО И ДА СТАВА!!!!!!!!  bouquet  bouquet  bouquet

# 732
Честит празник и от мен момичета!
Желая ви много усмивки и прекрасни емоции!

# 733
Честит празник, момичета! Пожелавам ви много здраве, щастие, много късмет! Да сте много обичани и уважавани! Hug

# 734
Здравейте, на всички! Макар и късно искам да ви поздравя с 8-ми март. Бъдете здрави!!!

Отдавна не съм влизала във форума. Гледам да се разхождам, да събирам слънце. Вече 25 дни от премахването на цялата жлеза. Преди това имах чести проблеми с ходенето до тоалетна- спонтанно разстройство. Честно не предполагах, че това може да е от  хормонален дисбаланс.
След операцията при TSH- 77.57, пия Л-тироксин за сега увеличавам по схема. Проблемите ми с тоалетната обаче продължават през ден през два newsm78. Моля, някой ако е запознат с този проблем да пише.
Раната още ми дърпа по малко, но видимо е малка и започна да побледнява кожата, мажа с вазелин с невен на проф. Пенев.

Общи условия

Активация на акаунт