Американски колеж прием 2013-трета тема

• 91 668
  • 800
  •   1
Отговори
# 15
Със сина ми бяхме на Отворените врати на 15.11. Считам, че беше полезно, най-вече за него - да види условията, които доста се отличават от другите училища, да оцени организацията на срещата, да се мотивира. Що се отнася до информационната среща, не бих казала, че дават повече информация от това, което е публично известно. Все пак представят изпита систематизирано. Присъстват президентът на колежа, учители, бивши възпитаници и те представят колежа по много добър начин. С една дума, добре е да се посети.

# 16
Със сина ми бяхме на Отворените врати на 15.11. Считам, че беше полезно, най-вече за него - да види условията, които доста се отличават от другите училища, да оцени организацията на срещата, да се мотивира. Що се отнася до информационната среща, не бих казала, че дават повече информация от това, което е публично известно. Все пак представят изпита систематизирано. Присъстват президентът на колежа, учители, бивши възпитаници и те представят колежа по много добър начин. С една дума, добре е да се посети.
Достатъчно е да прочетеш предишните теми за АК и никакви Отворени врати няма да са ти нужни. Peace

# 17
  • София
Целта на дните на отворени врати май е точно да се впечатлят родители и деца от материалната база. А тя е прекрасна - и парка и градината, и аудиториума. Но според мен не може да се усети атмосферата, средата, нито изискванията и знанията, които се усвояват. Това става ясно в процеса на обучение. А относно изпита - не мисля, че могат да кажат кой знае какво. Задачите са логически. И дете, което ги разбира няма нужда от допълнителна подготовка. Фран в предна тема беше публикувала линк към 2-3 примерни теста. Мисля, че и 1 излиза в Гугъл.
Представям си колко ви е напрегнато сега в 7-ми клас , независимо къде ще кандидатствате. Вълнението обхваща семейството и целият график е подчинен на подготовката. Няма ги пътуванията за уикенда, защото тогава са курсовете. Simple Smile
Успех!

# 18
На 28 имаше представяне на АКС в Пловдив. Изключително слаб интерес. 5-6 семейства, 4 деца, от които едното /моето/ евентуално ще бъде кандидат следващата учебна година, едното - след 2 години. А от 4-те деца, трите бяха от математическата гимназия.
Презентацията беше вяла, зле направена и ако не бях направила собствено проучване, никога, ама никога не биха ме заинтригували. Една от майките повдигна въпроса за безумните курсове в София и отговорът на зам.директорката беше, че действително има преподаватели /настоящи и бивши/, които злоупотребяват с името на колежа и провеждат такава нерегламентирана подготовка. Увери ни, че те нямат достъп до тестовете и дори ни "успокои", че по време на изпитите и тяхната подготовка, както и при проверката на работите на кандидатите "ги държат далеч от колежа".
Честно да си призная, този отговор доста ме разочарова, особено след като минути преди това ни омайваха с разни кодекси на честта.
Със смесени чувства съм, щерката - също.

Много се надявам темичката да потръгне и да се включат повече родители на насотящи ученици в колежа.

# 19
За или против пробните изпити?

# 20
За или против пробните изпити?
Майка съм на: бивша ученичка на колежа (дъщеря ми завърши преди две години) и бъдещ ученик (евентуално), и смятам, че пробните изпити са полезни, защото децата свикват с формата на изпита, което е от значение в предвид ограниченото време на изпита при различните модули: тестове и есе.

# 21
Здравейте,
записвам се и аз да следя темата, макар че ние сега сме 6 клас и ще кандидатстваме през другата година

# 22
Как се готвите за изпита?Сборниците по математика с логически задачи вършат ли работа?

# 23
Майчета,

Писала съм много в предходните теми и след безсмислени спорове се отказах да се включвам. Правя го за информация на тези, които се интересуват от Колежа.

Първо бих желала да изразя искрената си благодарност към Колежа!
Блгодаря на целия екип, не само на преподавателите! Искрено се радвам, че преди 4 години и половина взехме решение да се запишем в това училище и сега с радост и гордост мога да кажа, че имам девойка приета в топ университет в Бостън с почти пълна стипендия.
Когато имаш изключително желан университет, можеш да кандидатстваш за "Ранно решение". Това означава, че за теб това е университета, който най-много искаш и ако те приемат, нямаш право да кандидатстваш никъде другаде. Пиша това, за да разясня, че радостта ми и гордостта ми са продиктувани от факта, че сме приети в най-желания от нас университет.
Детето положи нужните усилия, но мисля, че училището изигра много важна роля.

Много често слушах реплики от сорта „Ти си луда да плащаш толкова пари за средно образование, дай ги за висше”. Не съжалявам за нито една стотинка платена на Колежа, а и той има основен принос за 50 000 долара годишна стипендия, която получихме.

Някой ще каже, това би могло да се случи и в друго училище. Не споря, но знам, какво ни даде на нас това училище и съм му благодарна!

Успех на настоящите и бъдещи колежани!

Последна редакция: ср, 19 дек 2012, 12:51 от rosss

# 24
сега с радост и гордост мога да кажа, че имам девойка приета в топ университет в Бостън с почти пълна стипендия.
 Не съжалявам за нито една стотинка платена на Колежа, а и той има основен принос за 50 000 долара годишна стипендия, която получихме.

Поздравления smile3501
Бих искала само да попитам стипендия за заслуги (merit grant) ли е получила дъщеря ти или сте кандидатствали с документи за доходи?

# 25
rosss, поздравления! Страшно-страшно много се радвам! И пожелавам все нови успехи на твоето момиче! Страхотен екип бяхте през цялото време!

# 26
  • София
Рос, поздравления и за приемането в най-желания университет и за отпуснатата стипендия!!
Каква специалносх си е избрала?

# 27
Момичета,
Благодаря  bouquet

Зури, специалността, която иска да учи в Америка може да се вземе след бакалавърска степен / иска да учи разработки на лекарства /. До тогава ще учи биохимия. Като в Америка до втората година можеш да променяш специалността, която искаш да учиш. Като има специалности, които можеш да запишеш само след степен бакалавър - медицина, дентална медицина, ветеринарство, фармация и фармакология, май и право / за него не съм сигурна/

Черна станция,

За чуждестранните студенти, искащи финансова помощ, не са достатъчни само добри САТ резултати и диплома, трябва с нещо да впечатлят университета, за да отдели финансови средства за тях. За американските студенти университета получава дотации FASA, американците имат право и на loans, а за чужденците университета трябва само да изважда. Като пример ще дам един Корнел,  който за миналата година е дал само на 20 чужденци стипендия. Естествено , че има и такива, които дават повече, но си е трудно за чужденци, особено когато се конкурираш с китайци, индийци, корейци

Получената финансова помощ е комбинация от  scholarship , както и need- based grant, както и 2000 долара трябва сама да отработва - те ще й предложат възможности за работа на територията на университета. Попълва се предварително формуляр, в който родителите декларират каква сума биха могли да си позволят, от там университета преценява иска ли го този студент/ с представени Транскрипт за успеха, препоръки, САТ резултати, извънкласна дейност, есета, IELTs или Тойфел, документи от училището/ и то при тези финансови условия.

Интересното е, че докато правехме проучвания на университетите, открих стипендия за чужденци , покриваща цялото образование/разходи/ в дадени университети, за която можеха да кандидатстват деца само от около 20 средни чуждестранни училища, едно от тези училища беше Американския колеж в София, /открих я късно, бяхме изтървали сроковете/

Последна редакция: чт, 20 дек 2012, 19:06 от rosss

# 28
  • София
rosss, поздравления за дъщеря ти!  bouquet
Много интересна специалност!
Хубаво е, когато децата следват мечтите си!

# 29
Записвам се да следя темата макар че дъщеря ми ще кандидатства 2014. Почнахме подготовката още тази година.

Общи условия

Активация на акаунт