Американски колеж прием 2013-трета тема

• 94 594
  • 800
  •   1
Отговори
# 330
Интересно, момичета са по-слаби от момчетата. Това не е обичайно.

# 331
Интересно, момичета са по-слаби от момчетата. Това не е обичайно.

Много силни момчета са се явили просто.  Heart Eyes

Наистина са им много близки резултатите като цяло,  на момчета и момичета.
Други години не е ли било така?  newsm78

Последна редакция: ср, 27 мар 2013, 14:52 от нова

# 332
доколкото разбрах по телефона и мейла от колежа, първите резерви също са приети-за момчета до бал 46.09%

# 333
  • София
Мами на приетите деца, може ли да споделите при кого са се готвили децата ви? Моя дребен ще се пробва след 3 години, но ми се иска от сега да знам накъде да се насочим.

Здравейте ... Първо искам да поблагодаря от сърце на всички майки ...и татковци, писали в темата. Следихме темата от самото и създаване и информацията, и съветите, които откривахме в нея ни помогнаха безкрайно и на сина ни, и на нас да оформим крайното си решение за кандидатстване в колежа   bouquet  bouquet  bouquet

Приети сме сред първите 30 по успех... И тъй като някой помоли да споделим къде са се готвили децата. Синът ни на практика не се готви никъде по - специално за колежа и не е ходил на нито един частен урок. Възпитаник е на бургаската математическа гимназия и реши да заложи единствено и само на  подготовката, която му дават в училище.

# 334
  • София
Взимам си думите назад - дъщеря ми е с 5-ти резултат за момичетата!
Явно не е бил лесен теста, щом най-високия резултат е 67%!

# 335

По "наше време" момичетата бяха с по-висок бал от момчетата. Ако не се лъжа първото момиче беше някъде към 84%, а първото момче бая по-ниско. Но с тая математика явно нещата търпят обрат.

# 336
За тези, които не са успели да отидат до Амерканския, за да видят точните резултати на всички модули:
МОМИЧЕТА КЛАСИРАНЕ ДО 46 МЯСТО
http://prikachi.com/images.php?images/73/6048073G.jpg
МОМИЧЕТА КЛАСИРАНЕ ОТ 34 ДО 80 МЯСТО
http://prikachi.com/images.php?images/74/6048074S.jpg
МОМЧЕТА КЛАСИРАНЕ ОТ 2 ДО 42 МЯСТО
http://prikachi.com/images.php?images/100/6048100K.jpg
МОМЧЕТА КЛАСИРАНЕ ОТ 28 ДО80 МЯСТО
http://prikachi.com/images.php?images/101/6048101c.jpg
/извинете ме, че съм отрязала първото място при момчетата./

Последна редакция: ср, 27 мар 2013, 15:47 от Kingpeter

# 337

По "наше време" момичетата бяха с по-висок бал от момчетата. Ако не се лъжа първото момиче беше някъде към 84%, а първото момче бая по-ниско. Но с тая математика явно нещата търпят обрат.

Черна станция, една единствена година имам спомен за такъв космически резултат над 80 %, или момчето или второто момиче тогава май имаше 78%, но пък бяха отвяли следващите с около 10%.
И пиша това с надежда да задоволиш любопитството ми, защото сигурно знаеш, дали това момиче не е Катрин Крем или бъркам годините

А тестът наистина е бил труден, ако правилно съм видяла най-високия резултат, при момичетата на тест без есе, е 51,47% от 80 възможни

# 338
Черна станция, една единствена година имам спомен за такъв космически резултат над 80 %, или момчето или второто момиче тогава май имаше 78%, но пък бяха отвяли следващите с около 10%.
И пиша това с надежда да задоволиш любопитството ми, защото сигурно знаеш, дали това момиче не е Катрин Крем или бъркам годините

А тестът наистина е бил труден, ако правилно съм видяла най-високия резултат, при момичетата на тест без есе, е 51,47% от 80 възможни

Няма как да знам кой/коя е бил/била с този най-висок резултат в "нашата" година, а и не искам да размножавам непотвърдени слухове. Ще кажа само, че се говореше, че първенците са все от СМГ. Може тези деца днес и да учат в АК, ако на първите наистина са давани големи стипендии, макар официално успехът да не играе роля.
Но със сигурност знам, че резултатът на първата девойка беше в рамките на 84%. И със сигурност знам, че това не е била Катрин Крем, защото тя е от 1 или 2 години по-преден випуск.

# 339
Синът ми е приет 18-ти от момчетата. Изпитът наистина е бил труден или "с неочаквано съдържание" за всички, затова няма много високи проценти като резултати.
Удовлетворени сме от постигнатото.  Подравления за всички успели кандидати!   bouquet

# 340
  • София
Честито на приетите!
Стискам палци и на резервите!
Днес ходих на концерт в колежа и хвърлих око на резултатите. Направи ми впечатление, че тази година най-високият бал е на момче. А последните приети от момчетата и момичетата са със сходни резултати.
Всички след чертата се водят със статут на резерви.  4-5-та резерва 100% са приети.
А при по-ниски резултати на есето, няма повод за притеснение. В8-ми и 9-ти клас много се набляга на писането на есе. Ако някой има проблем по БЕЛ, го пращат за допълнителни занимания в райтинг центъра.

# 341
Честито на всички, чиито деца са приети!
Дъщеря ми е 6-ти клас, но още от Септември започна да се подготвя с частни уроци. Много моля, на ЛС да споделите при кои преподаватели в София са с готвили деца Ви. Благодаря предварително!

# 342
  • тук
Поздравления на всички приети. Успех на децата и занапред.
Аз ще чакам да се пусне тема Прием 2014, там на лични съобщения ще разменим инфо за подготовката, защото това масово "без специална подготовка" ме изненадва, честно да ви кажа. Аз познавам няколко деца, които са приети, и всички бяха подготвени специално. Да мине еуфорията и ще се появи новата тема предполагам Simple Smile

# 343
Честито и от мен на всички приети! Стискам палци и на резервите!

И аз ходих на концерта, zuri. Бяха страхотни! Направо се чудехме тези деца как успяват хем с толкова учене, хем и да са такива музиканти.

Честито на приетите!
Стискам палци и на резервите!
Днес ходих на концерт в колежа и хвърлих око на резултатите. Направи ми впечатление, че тази година най-високият бал е на момче. А последните приети от момчетата и момичетата са със сходни резултати.
Всички след чертата се водят със статут на резерви.  4-5-та резерва 100% са приети.
А при по-ниски резултати на есето, няма повод за притеснение. В8-ми и 9-ти клас много се набляга на писането на есе. Ако някой има проблем по БЕЛ, го пращат за допълнителни занимания в райтинг центъра.

# 344
Аз си поиграх да направя някаква статистика, качих данните в екселски файл, но не знам как да го покажа тук, затова принтвах и снимах.

Това са резултатите на момчетата, като вляво са най-добрите на теста (или математиците), а в дясно - най-добрите на есето; дала съм само първите 80 резултата, колкото е броят на приетите кандидати: http://store.img-share.eu/2013-03-27-523_jpgiNJ6K1b_sredna.jpg
Може да си свалите картинката от тук, за да я видите в пълен размер: http://www.img-share.eu/download_image/2013-03-27-523_jpgiNJ6K1b.jpg

А това са на момичетата, пак вляво са най-добрите резултати на теста, а вдясно - на есето; пак само първите 80 резултата: http://store.img-share.eu/2013-03-27-524_jpgbjJrHji_sredna.jpg
за сваляне в по-голям размер: http://www.img-share.eu/download_image/2013-03-27-524_jpgbjJrHji.jpg

Тези, които са на тъмен фон (лилаво), са от резервите, аз пуснах сортиране на всички кандидати, независимо приети, или резерви, за да излязат най-добрите резултати по разбивки - тест, или есе.

Вижда се много ясно, че тестът заема основно място във формирането на бала.
Есето формира средно 19,45% от бала на приетите момчета. Като при един от приетите кандидати есето е едва 9,03% от целия му бал.
При момичетата есето е формирало е средно 23,32% от крайния бал на приетите. Най-ниският дял на есе в балообразуването на приета кандидатка е 12,48%.

Много момчета и момичета със силни есета са отпаднали, докато такива със силни тестове - не. Вижда се ясно от съпоставката, нарочно ги снимах едни до други разпечатките най-силен тест и най-силно есе.
Особено при момчетата, от 80 момчета с най-силен тест, отпадналите на база есе са само 7 души и то чак в последната 1/3 на списъка, където са по-слабите тестове. Докато добри есеисти-момчета, но отпаднали поради слаб тест, са цели 28 души. Има момчета в резервите с есе 15,5%, или с 15%.

От 80-те момичетата с най-силен тест, само 10 са отпаднали на база слабо есе и то пак в последната 1/3; а от силните есеистки, но със слаб тест, са отпаднали 23 (виждат се в лилаво).
Има и фрапантен случай - второто най-добро есе за всички кандидати общо, цели 18,5%, е на момиче от резервите.  
----

ред. Успях да кача файла, ето го: http://tranzit.dir.bg/load.php?id=q9dXEC0HTqLvkkF71528575

Последна редакция: чт, 28 мар 2013, 00:56 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт