Американски колеж прием 2013-трета тема

• 92 606
  • 800
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Поздравления за 12-класниците за приемането им в желаните университета! Желая им успехи в учението!
Децата ви с коя диплома кандидатстваха в Европа? А в Америка?
От кои предмети се образува амер. диплома и как се изчислява?
А в бълг. диплома влизат ли елективите? И в коя част - първата(общообразователната) ли?

# 76
  • София
Много се извинявам, ако въпросите ми звучат като подтик за връщане на дискусията "за" и "против", никак не съм целяла това, лично за мен дискусията в предната тема беше безсмислена и затова престанах да чета, питах, защото, честно казано, нямам готов отговор кое би било по-добре не изобщо, а конкретно за моето дете, с неговите недостатъци и предимства...
Много благодаря на всички, които споделиха- kristoni, dote,bib.bib, Ironic.
Ironic, понеже останалите са майки на по-големи деца, би ли споделила на ЛС в кое училище сте били преди това, доколко амбициозна е средата, детето еднакво ли се справяше в предишното училище и там...
dote  доста интересно е това, което споделяш като мотив... прочетох те по следния начин-  като на детето  просто да му е доскучало, да се е  справял толкова добре в предното училище, че да е имал нужда от предизвикателство. Не бих казала, че ние сме този случай- влязохме в средата на класирането в математическата и досега сме в началните редици,но.... на "златната среда" Simple Smile. Синът ми е умен, но леко мързелив, доста чувствителен, и 7 клас  е първата, година, в която по два от основните предмета има 6-тици. Та по-скоро просто се чудя доколко АК е за него...Ако средата е амбициозна и е принуден да настига първите, би било добре, но ако нивото- имам предвид не на колежа, а по-скоро средата  на децата, не го "дърпа" и не го принуждава да настига първите, за мен е съмнително дали това ще е "неговото " училище...
Надявам се да е ясно, че изобщо не иде реч за училището, а за децата...
Още веднъж - благодарности за споделеното!  bouquet

# 77
  • България
 Енита, нямам точен отговор, но имай пред вид, че нивото на обучение в никакъв случай не е ниско. Средата те тегли напред. Още в 8кл. дъщеря ми сподели, че в това училище е срамно да не учиш. Оценки не се "подаряват" - има правила и те се спазват.
 Тя е от първият випуск, приет по новия регламент. Сега е 11кл. Скоро ми каза, че от 8кл. до сега, от випуска им са напуснали около 30 деца и са дошли 1 или 2. Те бяха и първият випуск с прием след 9кл. Причините за напускане на децата са най-различни - финансови; успех под 4.50; желание за по-висок успех; дисциплина; отиване в колежи в чужбина. Това не доведе до спад на критериите за оценяване.
 Разбира се, в училището има доста неща, които за мен са странни, но ако сложа "+" и "-" на везните, "+" са повече.

# 78
Синът ми е умен, но леко мързелив, доста чувствителен, и 7 клас  е първата, година, в която по два от основните предмета има 6-тици. Та по-скоро просто се чудя доколко АК е за него...Ако средата е амбициозна и е принуден да настига първите, би било добре, но ако нивото- имам предвид не на колежа, а по-скоро средата  на децата, не го "дърпа" и не го принуждава да настига първите, за мен е съмнително дали това ще е "неговото " училище...
Надявам се да е ясно, че изобщо не иде реч за училището, а за децата...
Още веднъж - благодарности за споделеното!  bouquet

Мъча се да се сетя за 10ти или 11ти клас дъщеря ми сподели, че средния успех на класа й е над 5,60.
Много бързо ще забрави, че е мързелив. А и начина на учене и изпитване предразполага към разсъждаване, логика, доказване, работа в екип. Никога няма да му се наложи да учи урок, за да го преразказва.
Това, че не им е леко ги сплотява и си помагат.
Няма как да си позволи да отиде с ненаписано домашно или неподготвен, защото няма шанс да мине между капките.
И за дните, за които отсъствате, пак няма шанс да пропусне този материал. Връщайки се на училище е негово задължение да се разбере с учителите кога ще си направи пропуснатите контролни - иначе 0% на това контролно, което е в пъти по-зле и от 2ка

Ако пропуснеш нещо има начин да си го наваксаш, той просто само ще подбере най-удачния за него начин

Зури,
Не ти отговарям за дипломите, защото никога не съм задълбавала. тя си я е следяла.
Знам, че разликата при американската диплома идва, че тежестта на оценката в дипломата се променя от хорариума часове за съответния предмет. Например оценката от английска л-ра е със сериозна тежест, поради многото часове.
Като им излезнат оценките сега за първи срок ще има род. ср. - питай там

# 79
  • София
Благодаря ти, Рос!
Интересува ме най-вече дали има смисъл от елективите, които не са свързани с учебните предмети и до колко има смисъл от тях.

# 80
Зури,
Току що питах за елективите . Елективите влизат само в американската диплома

Но не съм сигурна, че добре ти разбирам последния въпрос

# 81
  • България
zuri как разбираш смисъла на елективите? Това са часове, които влизат в общия хорариум, но всеки сам избира какво да учи в тях. За мен смисълът им е да избереш нещо, което ти харесва или би помогнало за понататъшната ти реализация, а най-добре двете вкупом Simple Smile.

# 82
  • София
Това ме интересуваше - елективите влизат само в амер. диплома. Благодаря!

# 83
подадохме документи за АК. Вчера на 16.02. в около 2 ч. следобяд бяхме пореден номер 218.

Ако някой се е записвал след това, да сподели до кой номер са стигнали до вчера. Интересно ми е колко деца ще се запишат до края - миналата година бяха около 360, ако не са лъжа.

# 84
  • София
Ще подадем следващата седмица, ще пиша

# 85
  • София
2011г. - 355
2012г. - 384 /момчета - 177 и момичета - 207/
Успех!  bouquet

# 86
Регистрирахме се на 16.02 към 16h и сме номер 257 Thinking

# 87
Благодаря за информацията

ще чакаме да споделят и други към края на записването в сряда - 20.02.2013.

# 88
Никой не се обажда да се е записвал вчера... Тая тема е забравена от бога тук, в отчетни, друго беше като си седеше училищния раздел, макар да се пълнеше с маса глупости, но поне беше по-полезна.
Ние подадохме документи в събота сутринта 222 номер, но вийдам че до следобяда е стигнало до към 260.
Вероятно и тази година ще са не повече от 350-400... Тоест, конкуренцията ще е до 3 деца за място.

# 89
За съжаление и аз не мога да ви дам по- достоверна информация - в понеделник в15:30 номерата бяха около 275. Тъй като нямаше много хора да чакат, очаквам да са стигнали максимум до 290. Интересно е следващите два дни.....

Общи условия

Активация на акаунт