Американски колеж прием 2013-трета тема

• 92 542
  • 800
  •   1
Отговори
# 720
Не се притеснихме от успеха /5.25 / и правилника. Бяхме на 34 - то място при момичетата.

# 721
Какво ви притесни, Бен? Детето е постигнало голям успех и за категоричния завой във въшето решение трябва да има наистина голяма причина.

# 722
Причината е мъничка - думичка от 4 букви...

# 723
Причината е мъничка - думичка от 4 букви...
А на английски думичката е от 5 букви ...... нали?

# 724
Не. На английски е с 3. Може - can...

# 725
Не се притеснихме от успеха /5.25 / и правилника. Бяхме на 34 - то място при момичетата.

Какъв е този успех?

Последна редакция: чт, 27 юни 2013, 00:41 от Анонимен

# 726
5.25 е минималният срочен успех за стипендията.

# 727
5.25 е минималният срочен успех за стипендията.

Изискуемият в АК, под който не трябва да се пада през всяка от 5-те години?

# 728
През всеки срок.

# 729

Доста сериозна отговорност, особено като знам колко трудно се изкарват оценките там. И ако падне успехът под това ниво, ти отнемат стипендията завинаги?

# 730
Оценките не биха били проблем за нас. Нито правилата.

# 731

Доста сериозна отговорност, особено като знам колко трудно се изкарват оценките там. И ако падне успехът под това ниво, ти отнемат стипендията завинаги?

Не забравяйте, че там се учи! Сигурно на 90% от тазгодишния випуск дипломата е над 5,25. Да бъркам с плюс минус 5%. Има деца с диплом  6,00; 5,99. Опитвам се на око да се сетя колко златни шалчета имаше на дипломирането, които са за успех над 5,90 и колко бели за успех над 5,70. Не бяха малко затова не мога да се сетя колко.

И дано колежът е променил политиката си. По наше време дете, което е с място с право на стипендия, ако не  се запише, това не даваше право  на следващото да получи стипендията

Там ученето е константа, а не тото. Няма опция - днес не ми се учи. Ще опитам да мина между капките. Успях. Що пак да не опитам. На децата от първия ден им става ясно, че тази опция е  невъзможна. Не се получават дупки в знанията, ако имат такива от преди бързо се изглаждат. Консултациите почти винаги са пълни. И всички те теглят само напред

Последна редакция: чт, 27 юни 2013, 07:16 от rosss

# 732
Колежът е отлично място за учене. Тестовете за прием са така разработени, че веднага улавят децата, които ще се справят със системата. Постоянното натоварване води до покриване на всички нива на знания. Просто който работи няма време да мисли и върши глупости... Отличните кадри и организация допринасят за успеха на децата. Всички имат достатъчно време да усвоят материала. Въобще всичко е перфектно!

# 733
Да, съгласна съм!

Ето пример: Дете активно участващо в 6 клуба в колежа, през последните две години + изпълнения на задължения на нещо като ментор,  не се сещам за по-близък превод на български + участие в национален спортен отбор с необходимите тренировки и мероприятия извън колежа, + награда от национално научно състезание- явно е имало време да се подготви и  за там. И диплом над 5,50. Както и други извънкласни занимания, които не ми се изброяват.

Хубаво  е да те учат, че няма невъзможни неща. Колежът също допринася и за упоритост в  характера.

# 734
И едно мое лично мнение.

Миналата седмица се виждах с моя позната, която ме помоли за съвет. Детето й е 6 клас и част от съучениците му обсъждали, че ще продължат обучението си след 7 клас извън България.

Казах й, че ако имах второ дете и дори да имах и финансовата възможност да го изпратя да учи навън, пак не бих се поколебала да избера Американския колеж в София.
Има толкова много фактори, които е трудно да бъдат обяснени без  да са  изпитани и видяни. Може тези плюсове да ги има и в други училища, но тук съм ги видяла със сигурност.

Общи условия

Активация на акаунт