СЕДМИ клас - първи срок - 2 тема

• 40 885
  • 746
  •   1
Отговори
# 105
  • София
paleto, привет:) Ти пак ли си 7 клас Simple Smile

# 106
paleto, привет:) Ти пак ли си 7 клас Simple Smile

ganis, пак съм седмокласничка, аман...Какво да се прави, трябва да го  преборя този седми клас за втори път. Mr. Green

Дадох задачките за разлагане, които срещнах в темата на моя хубавец, справи се детето. Ама не защото е много умно, ами много ги е упражнявал горкия. Laughing

# 107
миналата седмица по химия и показах как навремето учехме хим. елементи - на картонче от единия край написан елемента, а на другия символа му. Беше и забавно и набързо научи първите 20.

Я обясни по-подробно?

# 108
  • Варна
Днес закупих последното помагало Тестовете на Литерайко,смятам стига. Mr. GreenРазгледах ги,добри са,ще сканирам и пускам  в пощата. Peace
Ей тва е иначе.http://www.literaiko.com/books.php?id=6
Разделено на Литература,Български,Аналитично четене и Общи тестове. Peace

# 109
какво ще да рече това 'аналитично четене'?

# 110
Днес закупих последното помагало Тестовете на Литерайко,смятам стига. Mr. GreenРазгледах ги,добри са,ще сканирам и пускам  в пощата. Peace
Ей тва е иначе.http://www.literaiko.com/books.php?id=6
Разделено на Литература,Български,Аналитично четене и Общи тестове. Peace
И нашата учителка го препоръча и работят с него. Peace

# 111

Четене с разбиране,мисля.

# 112
gold__, правим такива картончета , после ги разбъркваме и оставяме на масата, без значение от коя страна са обърнати.Девойката взема картонче чете единият край, например азот и трябва да каже символа му N и обратно, ако символът е видим трябва да каже името. Дори и да не успее да се досети го обръща, поглежда и казва на глас. После го отделя настрани  и така докато минат всички картончета.Следва ново джуркане, разстилане и цялото упражнение отново. На малката (6г.) също и беше интересно, и тя се включваше в "играта".

# 113
  • Варна

Да,нали това е 1вата част от тестовия изпит.Дават текст и после въпроси към него с избираем отговор.

Пуснах на пощата 2та теста от там ЗА "На прощаване" Peace И отговорите

# 114

Да,нали това е 1вата част от тестовия изпит.Дават текст и после въпроси към него с избираем отговор.

Пуснах на пощата 2та теста от там ЗА "На прощаване" Peace И отговорите

Деска, извинявай но в пощата няма нищо ново.Дали е станало нещо или  ...

# 115
  • София
gold__, правим такива картончета , после ги разбъркваме и оставяме на масата, без значение от коя страна са обърнати.Девойката взема картонче чете единият край, например азот и трябва да каже символа му N и обратно, ако символът е видим трябва да каже името. Дори и да не успее да се досети го обръща, поглежда и казва на глас. После го отделя настрани  и така докато минат всички картончета.

Методът е безотказен Mr. Green Навремето си учех думите по английски език така по улиците.Всички правилно преведени думи прехвърлях в другия джоб,а сбърканите връщах обратно и така...
Иначе с моята хубостница незнам докъде ще я докараме.Говоря,говоря,накрая почвам да се карам, но не ми обръща никакво внимание.Разпечатах всички видове тестове от пощата.Да не говорим,че съм се абонирала и за вестничето"Рики-кандидат гимназист" от мин.година.Ами не иска да се занимава и това е!Даже я заплашвах с какво ли не-ефектът е една голяма нула Sad Иначе засега с оценките засега е ок,има само петици и шестици/не и в школата обаче/но като не учи,а материалът се трупа ми е ясно докъде ще я докара в тази така важна година.Все отговаря,че родителите на приятелките й казвали,че е по-важно децата да са живи и здрави,пък каквото покажат на матурите и не ги насилвали въобще да учат,ми иде да smile3514
Ох,оплаках се рано сутрин,извинете ме!

# 116
А на мен ми се обяснява как негови приятелчета са влезли в езикови училища без никакво напъване, без курсове и допълнително помпане на знания, с някакъв си мижав бал от 31-32...
Не, че той не учи, но цялата тази информация няма как да не действа отпускащо. Почвам да си мисля, че нивото в елитните училища е снижено, и какъв е смисълът от такова, ако там се наредят хлапета без мерак за учене. Особено при момчетата, където балът по презумпция е по-нисък.
Изтече инфо, че момчетата набор 99-та били много малко. Чували ли сте нещо такова? И кой би лежал на тая... кълка...

# 117
  • София
Нормално, промъкват се такива оправдания в началото, защото още си мислят, че е майтап работа! На такива директно отговарям "почти всички ходят на уроци, но лъжат, не се връзвай!", а на това за майката, без да се замисля бих предложила на отрочето да пита майката на това дете дали е навита да го осинови. Ще се освестят на първия пробен, тогава истината ще ги прасне здраво по главите. Уж съм го минала вече, ама и за малкия сега се ядосвам като го гледам какви ги мъдри и ми разтяга локуми как няколко грешки не са кой знае какво.  Crazy
За бала, трябва да им се изясни какво означава бал 32, и че това са две петици, които никак не са лесни за изкарване на тези изпити, а в София доникъде не стигат.

# 118
Не съм много сигурна, но мисля, че през 1999г., раждаемостта беше висока, което не е успокоително.
У нас също постоянно се повтаря, че другите родители не били толкова взискателни и изискващи, а аз съм била най-ужасната майка. Опитвам се да му внуша, че всички родители са като мен, а просто децата им прикриват това.
По математика имаме втора 6, но по БЕЛ на втория тест имаме 4. Не мога да разбера  защо на курса оценките са му по-високи, а в училище все нещо не му достига.   

# 119
  • Варна
Във Варна няма квоти за гимназиите. Някои класове са преобладаващо мъжки, други обратно  Wink

При моя седмокласник за сега оценките в училище са по-високи от оценките в курса. Другата седмица отново ще имат изпитване на курса - дават им тестове.

Ще му подхвърля идеята за листчетата с химичните елементи, точно така учеше думите си по английски в началото и му харесваше Wink

Общи условия

Активация на акаунт