СЕДМИ клас - първи срок - 2 тема

• 40 864
  • 746
  •   1
Отговори
# 300
Аз от сега си мисля за довечера - род. среща!

Ще има обикаляне по кабинетите, мрънкане срещу българичката по опашките докато чакаме и мазнене пред нея докато е там! Много ме товари това лицемерие, но е масово явление. Аз не мога д ас е мазня - най-голямата форма на мазнене, която съм постигнала е да замълча когато нещо ме дразни! Ако не беше този 7 кас хич няма да стъпя на тъпата им род. среща!

Няма как да не се съглася, че е масово явление. 
Дори учители сами се жалват от нападения родителски за оценки и отношение. Смахната система.
Даже имам случай- учител заявил на всеослушание "Миналата година ти помогнаха да ти кача оценката с една единица, но тази година няма да се съглася.".
Ако аз имах избор, нямаше да ползвам държавни образователни услуги май. Хич и не се каня да ходя и да замитам. Като или ако ми писне много- сменяме и толкоз. Все тая кое е училището, важното е да е възможно най- малко травмиращо.
Вие говорихте ли с директора ви за тази българичка? Има ли промяна?

# 301
Сериозен проблем с господина по български има и при нас. Детето ми учи като изоглавено, и няма ден да не сведе два-три примера на отявлен  субективизъм у господина. Е, като си е харесал някой, харесал го е, ама ако не го е харесал... жална му майка.  У дома го съветваме да се държи мъжки, да си прави тестовете  , да  учи по предмета ежедневно, да се готви за школата... пък ако господина няма козове срещу него, едва ли ще има с какво да го забие. Да, но се оказва, че шестица  на изпитване не се изкарва току така.  Хич не ми пука за  тъпата му оценка, никога не е било самоцел за детето шестицата по български, но какво да направя, като от това би могло да зависи  влизането му в желаното училище? В нашия град наплива за няколкото елитни паралелки е голям, и аз не мога да си позволя волността да не ми пука как точно ще се сформира балът му.
По едно време ми идваше на ума да говоря с него. Нещо от типа - на какво да наблегнем, защото ни е важно... после се отказах. Не ми идва на ума как да  запазя самообладание и да не го заям.
Ще чакам родителската, пък дано ми се отдаде там възможност да  разбера  причината за странното му поведение.

# 302
  • София
ще се подмазваш, няма начин! И той го знае много добре, така че малко почесване на самолюбието му ще е добре. Рядко се среща човек, който да устоява на ласкателствата, те затова и са толкова конвертируеми сред човешкия род.

# 303
На синът ми единствената 5-ца години наред е по ФВС, въпреки , че това по някакъв начин му влияе, не успява да се нареди сред пълните отличници, въпреки че представя училището и града на много състезания и олимпиади...Досега не съм говорила с учителя, в интерес на истината, той не покрива нормативите за 6-ца...В къщи говорим, казвам му , че това е предмет като всички останали, и като не покрива критериите няма да има 6.

# 304
  • Варна
Хайде тези,които не сме се помазвали никога и сигурно не умеем ,на частни уроци някъде. hahaha
Нямам наблюдения за лицемерие и дали е масово,понеже при нар родителските протичат с говорене от страна на учителите и почти пълно мълчание от страна на родителите.Може би индивидуално се срещат с тях и тогава. Simple SmileНо имам усещането,че учителите направо подскачат ако родител ги потърси за разговор за детето му.Миналата година на 2пъти ходих да разговарям с учители по повод мнението им за хлапака ми и слабите му страни,къде да набляга според тях...съвсем нормално и обективно мнение исках,нищичко друго...,а и двете леееко уплашено ме гледаха някак,не мога да ви го опиша. Twisted Evil
Знам,че в края на 7ми клас е пътечка при учителите по БЕЛ и мат.за подмазване и молене за по-високи оценки. Mr. Green

# 305
  • София
За масово не знам, но както навсякъде, има хора (в случая са учители), за които е много важно да им се засвидетелства уважение по един или друг начин, и за да задоволят тази си потребност, се възползват от средствата, с които разполагат, включително в професията. За един чиновник начинът е да те мотаае, докато не сесетиш да му направиш мили очи, а за учител е писането на по-ниски оценнки, докато родителят не се сети да му отиде на крака. Според човека е. В случая подозирам, че въпросният учител е от този тип, просто му се иска да е важен в своите и чуждите очи. Не е казано, че го прави нарочно, а че такава му е настройката.

# 306
Вие говорихте ли с директора ви за тази българичка? Има ли промяна?

Още е в отпуск - в началото на ноември се връщала!

Не ме дразни толкова това, че се мазнят пред нея = и аз ако межех да помогна на детето си като си преглътна егото и аз щях да го правя, колкото че масово мърморят с/у нея и я оплюяват на всеослушание преди това, а мълчат като риби след това!

# 307
Не бих се подмазвала. Бих питала в прав текст кое от материала му куца, за да се постарая да му помогна. Бих се интересувала дали по наблюдение на учителя детето ми има нужда от допълнителни уроци по предмета ( не, че не ходи на такива Mr. Green). Бих обяснила целите му и бих потърсила мнение  как да ги постигне. Но да му се мазня... и защо? Не, че няма да прежаля тъпата му петица, но ми е заради детето. Като бях на неговата възраст и кандидатствах всички учутели ни помагаха защото знаеха колко важна е дипломата . Днес съм безкрайно благодарна за тази помощ, защото това предначерта целият ми живот и кариера.  И като си помисля, че мечтите на детето могат да се разбият от мнението на един учител...
А и кажете ми - защо ще толерира едни за сметка на други? Че те са деца, за Бога - всички заслужават малко съпорт, още повече, че се намират  във важен период от живота си. Ох, не ми се задълбава, че вдигам кръвно  Sick Sick Sick
Виж, математичката е друго нещо - желязна лейди - няма добър, няма лош - само резултати гледа. Не хвали едни за сметка на други.  За пореден път се убеждавам, че това мъжете в женски професии и колективи са  ... бетер стари клюкарки

# 308
  • София
Винаги е имало учители като този - и преди, и сега, до човек е.
Е, сега, нито теб, нито друг го карам да се подмазва! Само изразих мнението си защо така се получава и какъв е начинът, пък всеки да постъпва както му идва отвътре.

# 309
  • Варна
А при нас на всяка родителска среща всички учители си казват че са отворени за комуникация по всяко време с родителите. Повечето си оставят и личните телефони дори. До сега не ми се е налагало да говоря с никой, но тази година е различно. Аз лично ходя всеки ден до училището, защото водя и прибирам първокласничката Wink, и може би, ако се наложи ще говоря с някои от госпожите Wink.
Класната на седмокласника е по математика, и си е въобразила, че всеки който ходи на допълнителна подготовка би се объркал в нейните часове. Често се случва да  дава на някои деца допълнителни, по-засукани задачки - като че ли се опитва да ги "хване" неподготвени.

# 310
  • София и там където не се пуши
В темата на НПМГ изписват, че ще има дни на отворените врати, ама не виждам съобщението, нещо се спретва 30 октомври. Та ако иска някое дете и родители да видят и да отидат.

# 311
  • Вече на светло в София
Някой може ли да ми отговори какво е итонационен анализ на изречение?
Оказа се, че не знаем и какво е пунктуационен анализ - ясно, че е свързано с употребата на точка, многоточие, запетайка и други пунктуационни знаци, но какво се пише като анализ?

Последна редакция: чт, 25 окт 2012, 16:19 от MAD65

# 312
Някой може ли да ми отговори какво е итонационен анализ на изречение?
Оказа се, че не знаем и какво е пунктуационен анализ - ясно, че е свързано с употребата на точка, многоточие, запетайка и други пунктуационни знаци, но какво се пише като анализ?

Ами интонацията на гласа при изговаряне.Например повишаване тона в края на въпросително илил възклицателно изречение .Отбелязва се със стрелкичка нагоре в края на изречението.

# 313
Ние сме с ново наказание  от господина по български. За ненаписано едно упражнение от домашната работа - преписване на първите две страници от Немили-Недраги и синтактичен разбор да първите десет изречения.  Освен това има домашна по същия предмет - преразказ.  А да не забравяме, че утре има тест по биология и английски, освен това има два теста и преразказ да готви за курса по български утре.  И ми се жалва младежът... какво ми се жалваш, викам - аз ли не написах домашната  #2gunfire #2gunfire ?   Да се оправя... основният му проблем е неправилно разпределяне на времето за учене.  Ми така е - като е сам у дома... кой го знае какви ветрове го веят по цял ден...уж учи, уж много се готви... пък накрая домашната - недописана. Уф, все говоря, говоря...а резултат няма. Момчета...

# 314
  • Вече на светло в София
 Sause baus!, благодаря много Hug. Мислех си нещо такова, ама като не бях сигурна. А пунктуационен анализ обяснява с думи къде има запетайка и защо, това ли е?

Общи условия

Активация на акаунт