Класически концерт - Тоалет

• 6 066
  • 24
  •   1
Отговори
Здравейте Simple Smile На 25 съм на концерт на софийска филхармония http://www.sofiaphilharmonie.bg/page.php?c=79&d=123
И ако сте ходили на подобни концерти бих ви помолила да споделите според вас с какъв тоалет трябва да се пременя  newsm78 . Не съм била на такива концерти от ученичка  Embarassed  и ще съм ви изключително благодарна ако споделите.

# 1
Здравейте Simple Smile На 25 съм на концерт на софийска филхармония http://www.sofiaphilharmonie.bg/page.php?c=79&d=123
И ако сте ходили на подобни концерти бих ви помолила да споделите според вас с какъв тоалет трябва да се пременя  newsm78 . Не съм била на такива концерти от ученичка  Embarassed  и ще съм ви изключително благодарна ако споделите.

Последно август месец бях на техен концерт. Имаше хора облечени по всякакъв начин, но не и с вечерни рокли и смокинги. Уверявам те, че никой няма да се загледа в тоалета ти, освен ако не си някои от по-важните организатори. 

# 2
Не ходи самос рокля с гол гръб. Не е облекло за концерт. Можеш да отидеш с вечерно сако и панталон/пола, но се постарай да не е офисен тип. Защо пък не и с прилична вечерна рокля.

http://lifestyle.iloveindia.com/lounge/what-to-wear-to-a-classic … l-music-4140.html

# 3
О, не слушай такива съвети.
Навсякъде в света хората се обличат е л е г а н т н о за класически концерт.
А в България както дойде, уви. Потъвам от срам като отида на балет в Софийската опера. Толкова зле облечени хора не бива да се допускат въобще.
Дънки, пуловери, ботуши - това не е облекло за среща с класическата музика,
Една малка черна рокля (според мен малката черна рокля може да бъде във всички цветове , но да е от скъпа материя - фин габардин, копринено кадифе, дантела) и елегантна м а л к а чанта, елегантни обувки , може да има в гардероба си всяка дама. Задължително.

Последна редакция: пт, 19 окт 2012, 09:08 от Ara_bella

# 4
Не стига, че ходят на културни мероприятия вие ги съдите. Толкова пари са имали, така са се облекли. Не от голяма радост в живота им неугледният им вид.

# 5

Хайде сега, някои хора и по света сме ходили по концерти, но тук ходим постоянно. Публиката не е като на концертите на Пайнер и никой никого не оглежда. Добре че е тази тема, че да разбера че някой се срамувал от облеклото на другите в Софийската опера.  Crazy

# 6
Аз също съм на 25 и твърдо официален тоалет. На мен изобщо не ми допада мисленето, че видиш ли имало такива хора, които ходят по дънки, затова на другите им е неудобно чак пък толкова да се издокарват. Ако имаш свръх официален тоалет - той е наи-подходясхт. Това си е етикет, уважение към артистите - забележете те как са облечени все пак.
п.с. Под свръх официален нека само не разбираме натруфени бални рокли и чалга стил. (С извинение на всички почитатели - има си места и за тези дрехи и те са под път и над път).

OFFTOPIC: Възмутително е как хората ходат по-официално облечени на чалга дискотека, отколкото на театър.

# 7
  • София

Хайде сега, някои хора и по света сме ходили по концерти, но тук ходим постоянно. Публиката не е като на концертите на Пайнер и никой никого не оглежда. Добре че е тази тема, че да разбера че някой се срамувал от облеклото на другите в Софийската опера.  Crazy
Напротив - оглеждат и коментират. Слушах пълният разбор на дрехите на едни девойки зад мен. Само себе си, където не бяха погледнали, но да не искаме много.

# 8
Според мен не е въпросът кой те гледа и обсъжда, а показва отношение към изкуството и уважение, спазвайки етикета - пак казвам, хората,които Ви свирят са облечени достатъчно красноречиво.

# 9
Благодаря ви много момичета Simple Smile Само да дообясня  smile3534 аз съм студентка и като типичен представител на тази гилдия моят вечен тоалет са дънките. Няма да отида с дънки разбира се. Хрумна ми една идея да си облека роклята от абитуриентския бал  Simple Smile тя е малка и черна https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/10220_112 … 234_1534995_n.jpg (аз съм тази по средата)
Относно това което написахте, че българската публика не ходи подходящо облечена-всички ние сме част от българската публика и поради тази причина сме отговорни към нея. Добрият пример ще бъде последван Wink
Още веднъж благодаря ви много за бързата реакция и прекрасните идеи!

# 10
Напълно съм съгласна със Снежинка.

Никой да не ме убеждава, че няма пари да си купи или ушие семпла черна ( тъмносиня, тъмнозелена, тъмночервена, сива, а защо не червена или дори бяла за по -смелите ) рокля от качествен плат.
Която може да не е дълга, но в никакъв случай да не е къса , да е до коляното или под коляното, подбрана според фигурата, ако фигурата е в нормите - ненатрапчиво следваща линията на тялото, но да не е прилепнала.Обезателно с деколте.Което да не е прекомерно дълбоко и да не е на гърба.
И към нея едни изчистени затворени обувки на среден или висок ток, без платформи , може да са стилато , ако дамата умее да ходи на тях с лекота иначе по-добре пробите да си ги прави в къщи, а не да се вкопчи безпомощно в кавалера си или пък да ходи на свити колене, и една малка чантичка тип портмоне или плик .
Лек грим и прическа.

Сега видях снимката, роклята е малко къса, но поне е черна, а дамата е много млада. В този случай мисля, че е подходяща донякъде като обезателно да съчетана с фин нефигурален черен чорап и черни обувки за да няма нарушение на линията. Чантичката може да бъде цветна, с камъни, с пера , според мен тя може и трябва да е акцента тук.
Прическата може да бъде повторена или семпъл кок на тила.

Последна редакция: пт, 19 окт 2012, 11:26 от Ara_bella

# 11
Exlanttia , според мен с тази рокля ще се чувстваш не много на място.
Една семпла рокля е достатъчна, чорапогащник, обувки. Или панталон с подходяща блуза ( по трудно за изпълнение).  
Купи си тъмна изчистена къса (но не много къса) рокля, защото винаги ще ти трябва. Можеш да намериш и на прилична цена, не е задължително да е нещо скъпо. Манго имат прилични рокли за цената си, съвсем спокойно можеш да се вместиш в 40-80 лв.
Нещо в този дух:

Обикновено е достатъчно топло и не е нужна връхна дреха, къс ръкав е ок.

# 12
Към авторката - облечи се така, че ти да се чувстваш удобно и комфортно, без да се съобразяваш с чужди вкусове и забележки - те са едно голямо нищо...

Оглеждай се в очите само на любимия човек до теб, а останалите да не забравят, че колкото и да е дълга, концертната вечер ще свърши и всички отново ще трябва бъдат такива, каквито са.

# 13
Exlanttia , според мен с тази рокля ще се чувстваш не много на място.
Една семпла рокля е достатъчна, чорапогащник, обувки. Или панталон с подходяща блуза ( по трудно за изпълнение).  
Купи си тъмна изчистена къса (но не много къса) рокля, защото винаги ще ти трябва. Можеш да намериш и на прилична цена, не е задължително да е нещо скъпо. Манго имат прилични рокли за цената си, съвсем спокойно можеш да се вместиш в 40-80 лв.
Нещо в този дух:

Обикновено е достатъчно топло и не е нужна връхна дреха, къс ръкав е ок.

Като цяло подходящо, но твърде сервилно и делово, дамата не е все пак хостеса, а дама.
Тук е уместно деколте.
За опери, концерти, балети винаги деколте, не крака, а деколте.
За дискотека крака.

# 14
Аз също смятам, че е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО  човек да се съобрази с дрескод-а на съответното мероприятие. С пуловер и дънки не се ходи в Операта.  Naughty Съвсем скоро се прибрах от САЩ, мога да ви уверя, че дори там хората се обличат официално, когато отиват на балет, теаър или опера.   bowuu Малка черна рокля е удобен, практичен и елегантен вариант  - аз бих добавила и перли на врата, едноредни или пък красив, пищен шал. 
И да използвам случая да се похваля, че довечера  съм на премиера на балет и съм много щастлива  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт