Класически концерт - Тоалет

• 6 069
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
Да, перлите са добра идея.

Разбира се, забравих да добавя , при къс ръкав деколтето следва да не е дълбоко, а символично.
Деколтето расте с дължината на ръкава и с дължината на роклята.

Добър пример за стриктно спазване на ненатрапчива женствена елегантност е Моника Белучи в публичните и изяви, не във филмите където е в роля все пак.

# 16
Към авторката - облечи се така, че ти да се чувстваш удобно и комфортно, без да се съобразяваш с чужди вкусове и забележки - те са едно голямо нищо...

Оглеждай се в очите само на любимия човек до теб, а останалите да не забравят, че колкото и да е дълга, концертната вечер ще свърши и всички отново ще трябва бъдат такива, каквито са.
----> SERIOUSLY????  doh

Обратно към темата - не мисля, че роклята е неподходяща чак, просто не е НАЙ-подходящата Simple Smile

За балната съм на мнение, че е прекалено къса. Съгласна съм с дължина до и под коляното.

# 17
Определено елегантно облекло ! Не става въпрос за твърде голямо престараване, но поне да бъде стилно.

# 18
Снежинка, повечето хора от сутрин до вечер ca на работа. Няма да се явя на работа с вечерна/бална рокля и лачена чантичка, а пък заради едната концертна вечер след работния ден е абсурд да обикалям магазините в търсене на вечерен тоалет, специално за повода.
Естествено, че ще отида на концерта с деловия си костюм, те хорските усти нямат почивен ден...

За съжаление, не можем всички жени да бъдем елегантни. Важно е една жена да се харесва на себе си и на човека, с когото ще прекарат вечерта, а хората винаги ще намерят за какво да те одумват... Ако не е тоалета, друго ще е...

# 19
Не е вярно, че само в България хората ходели с дънки, а в целия свят всички били елегантно облечени.  Naughty
Аз съм виждала хора с дънки както в България, така и в Австрия. Не съм посетила всички опери в цял свят, но и за Германия и Франция чувам, че положението е същото - има всякакви хора.
Аз самата съм посещавала  Виенската държавна опера с пуловерче и не стига, че бях с пуловерче, ами и през цялото време си закопчавах и откопчавах панталона, защото ме стягаше  Mr. Green Laughing
За операта разбрах доста късно и нямах време да се подготвя.
Беше ми неудобно и некомфортно, но не защото бях с пуловер и нарушавах етикета, а защото ми беше многооо топло.  Laughing
Възможно е  да е имало хора, които са били възмутени от вида ми, но никой по никакъв начин не ми го е показал или аз съм била толкова отнесена, че не съм го забелязала.
Това посещение на операта за мен беше най-прекрасното и незабравимо от всички - за първи път усетих бебето ми да рита в корема ми - най-вероятно и то е било възмутило от неподходящото ми облекло.  Laughing
Аз съм на мнение, че хората трябва да се съобразяват с мястото на което отиват и ежедневните дрехи не са най-подходящите за опера, но аз се радвам  много повече на учениците и студентите с неподходящо облекло, отколкото на дамите, които са отишли с единствената цел да си покажат тоалета и изобщо нямат представа какво гледат и слушат.  Laughing

Exlanttia, много е важно с кого и защо отиваш на концерт. Ако придружаващият те човек е облечен елегантно и стилно, не върви ти да се облечеш все едно отиваш на среща с приятелка, но и обратния вариант също не е много приятен.
Не го мисли много този тоалет, а отивай и се забавлявай!  Simple Smile

Последна редакция: пт, 19 окт 2012, 23:20 от B & C

# 20
Не е вярно, че само в България хората ходели с дънки, а в целия свят всички били елегантно облечени.  Naughty
Аз съм виждала хора с дънки както в България, така и в Австрия. Не съм посетила всички опери в цял свят, но и за Германия и Франция чувам, че положението е същото - има всякакви хора.
Аз самата съм посещавала  Виенската държавна опера с пуловерче и не стига, че бях с пуловерче, ами и през цялото време си закопчавах и откопчавах панталона, защото ме стягаше  Mr. Green Laughing
За операта разбрах доста късно и нямах време да се подготвя.
Беше ми неудобно и некомфортно, но не защото бях с пуловер и нарушавах етикета, а защото ми беше многооо топло.  Laughing
Възможно е  да е имало хора, които са били възмутени от вида ми, но никой по никакъв начин не ми го е показал или аз съм била толкова отнесена, че не съм го забелязала.
Това посещение на операта за мен беше най-прекрасното и незабравимо от всички - за първи път усетих бебето ми да рита в корема ми - най-вероятно и то е било възмутило от неподходящото ми облекло.  Laughing
Аз съм на мнение, че хората трябва да се съобразяват с мястото на което отиват и ежедневните дрехи не са най-подходящите за опера, но аз се радвам  много повече на учениците и студентите с неподходящо облекло, отколкото на дамите, които са отишли с единствената цел да си покажат тоалета и изобщо нямат представа какво гледат и слушат.  Laughing

Exlanttia, много е важно с кого и защо отиваш на концерт. Ако придружаващият те човек е облечен елегантно и стилно, не върви ти да се облечеш все едно отиваш на среща с приятелка, но и обратния вариант също не е много приятен.
Не го мисли много този тоалет, а отивай и се забавлявай!  Simple Smile
Благодаря ти за споделеното мнение Simple Smile Аз съм студентка и мисля че това са 4те години през които една жена се превръща в дама (ако има такова желание). Всяко едно място на което една дама отива да се забавлява (било то дискотека, театър, метъл концерт...) си има някакъв етикет. Например тази година ходих на SofiaRock и втория ден бях с бяла рокля(просто нямах други дрехи понеже бях на гости) и от където минех слушах коментари от типа "Каква е тая чалгарка?" и други подобни. Все пак предполагам че публиката на концерта на който отивам сега е много по-високо интелигентна, по-малко пияна и най-малкото по-тактична от тази на Рок концерта. Не ме разбирай погрешно не става въпрос за това какво ще кажат другите, а това че на мен не ми става приятно. Тъй като чрез начина на обличане се показва отношението към артистите на сцената излезли да ни забавляват.
За протокола смятам да облека черна сатенена риза тип прегърни ме и черен панталон Simple Smile

# 21
За протокола смятам да облека черна сатенена риза тип прегърни ме и черен панталон Simple Smile
Peace

# 22
Снежинка, повечето хора от сутрин до вечер ca на работа. Няма да се явя на работа с вечерна/бална рокля и лачена чантичка, а пък заради едната концертна вечер след работния ден е абсурд да обикалям магазините в търсене на вечерен тоалет, специално за повода.
Естествено, че ще отида на концерта с деловия си костюм, те хорските усти нямат почивен ден...

За съжаление, не можем всички жени да бъдем елегантни. Важно е една жена да се харесва на себе си и на човека, с когото ще прекарат вечерта, а хората винаги ще намерят за какво да те одумват... Ако не е тоалета, друго ще е...

Аз мисля, че деловият костюм е ок, че дори добър избор. Той вес пак е строго официално облекло и е подходящ дори за такива мероприятия. Проблемът е когато си облечен все едно отиваш на разходка в парка или в кварталното кафе.  Peace

# 23
krem-karamel (дояде ми се сега  Simple Smile ), Между съветът да се облече така, че да й е комфортно и удобно, без да се съобразява с чуждо мнение и обяснението ти в следващия пост има огромна разлика и като цяло са две различни изказвания. Съгласявам се веднага, че като си облечена на работа в елегантен костюм, може да идеш така. Аз лично ходя на работа по кецове  Mr. Green

А моето мнение за това, че човек няма специално да ходи по магазините за такъв случай е, че това си е възгледи и класа. Всяка дама трябва да има такъв тоалет, все в някой момент трябва той да бъде купен и ходено по магазини/шивачи. Оттам нататък дали ще ходиш на работа като принцеса - не, разбира се, дали концертът ще е в делничен ден е др.въпрос или е 3 часа след края на работния ден и имаш време да се преоблечеш и т.н.... 

В заключение към авторката - можеш да правиш компромиси и обхватът на облекло е достатъчно широк в наши дни, за да бъдеш в графата 'подходящо облечена', но колкото и официално да се облечеш, няма да е неподходящо. В думите на по-горни постове има истина все пак трябва да ти е и комфортно - ако не можеш да вървиш с токчета и дълга рокля, по-добре не, то е логично. Simple Smile

Да си изкараш добре!

# 24
В заключение към авторката - можеш да правиш компромиси и обхватът на облекло е достатъчно широк в наши дни, за да бъдеш в графата 'подходящо облечена', но колкото и официално да се облечеш, няма да е неподходящо. В думите на по-горни постове има истина все пак трябва да ти е и комфортно - ако не можеш да вървиш с токчета и дълга рокля, по-добре не, то е логично. Simple Smile

Да си изкараш добре!

Благодаря много! Смятам да бъда със  stiletto мога да вървяя с тях, но в къщи на равно..не знам само как ще се преборя със прекрасните тротоари в софия докато стигна до залата  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт