Калории броим, здравето ценим и кила топим! - тема 7

• 61 987
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
Весела Коледа! Да сте здрави, усмихнати, щастливи  bouquet!
Аз по време на празниците не броя, затова и не падам под 54, запланувано е за следващата година  Grinning
Светли празници на всички  Hug

# 421
запис при вас, да видим до къде ще стигна Simple Smile

# 422
  • София
Честита Коледа! Много здраве, щастие и постигане на целите на всички!

Изкарах добре празниците. С толкова работа и готвене по подготовката им съм сигурна, че съм си изразходвала калориите в аванс за изяденото до момента. Simple Smile

Решихме да подарим на родителите ми кантар, да си мерят различни неща. Аз го пробвах доста на Коледа, за да сравнявам и с моя. Отчита еднакво и нямах увеличение. Но ще видим от сега нататък, защото от сега до Нова година леко и лежерно...Когато купих кантара се качих в магазина с дрехи, обувки, чанта и подобни и бях с 4 кг. повече. Ами то шопинга е като ходене с тежести от 4 кг., не е зле Simple Smile

Направих една нова рецепта за сладкиш по Коледа /и няколко стари/ - та новата рецепта е със 170 калории на 100 грама, най-доброто ми постижение до момента. Между другото с нищо не съм прекалявала, само със сладко се тъпчех, защо ли ми се яде толкова сладко newsm78 Но тази сутрин се натъпках и с добавки, които знам, че ми влияят добре на енергията и желанието за сладко и се оправих. Голямо предизвикателство ми е, защо ям сладко, а имам роднини дето почти не близват. Защо едни така, а други иначе. И как се е променил вида на шкафа със сладкото ни. Сега има различни безформени био и подобни бисквити. Но така е по-добре, доста от дрехите ми стават, дори и ски екипа ми newsm44 Днес и утре очаквано са разтоварващи дни.
Загледах се в темата за проф. Байкова, че има доста менюта с 800 калории и ги е предписвала на момичетата за повече от 7 дни.

Една малко смешна статия, започва с: "Искате ли да отслабнете без да променяте нищо в хранителните си навици и без да направите 1 минута упражнения" Отговора бил да си оправим и продължителността на съня. Аз харесвам автора, но как зарибително ми прозвучаха първите изречения. Не е лошо да поспим повече през предстоящите дни.

Леки и хубави дни ви пожелавам!

Последна редакция: чт, 27 дек 2012, 17:12 от TanyaMG

# 423
  • 1st floor
Аз не успях да кача нито грам, защото след обилните празнични обеди и вечери, ме хвана ентеро вирус, наред с децата.  Mr. Green Два дена на сухари и сирене, и вече съм готова за посрещане на НГ.  Mr. Green Но след тежката нощ с повръщане, не ми се хапва нищо мазно, сладко и пр. Отказах на ММ да готвя капама за новогодишната нощ.  Naughty Има време да си избере нещо по-леко... Laughing

Последните два дена се отчитам с не повече от 1000 калории. За сметка на това бях непрекъснато в движение, макар и не по собствена воля.

# 424
  • София
НеПоКоРнА, много съжалявам за премеждията ви! Дано бързо да забравите за тях и да ви завладее Новогодишния дух Hug

Аз се отдадох на изчисления, голям съм математик, уф от мен си Simple Smile Вчерашното ми меню е 1129 калории

Закуска: Печен сандвич със сирене и кашкавал. Втора закуска: Две малки домашни сладки. Обяд: Малка салата от зеле и моркови, сандвич от тънка филия хляб, пастърма и кашкавал, кефир 100 грама. След обяд: парче сирене Стилтън. Вечеря: Малка сърма, парче печена свинска карета, лъжичка варен боб. Преди лягане кисело мляко с лъжица концентриран сок от нар

Ето линк към съдържанието на нутритиентите - http://calories.bg/profile.php?view=analyze&recipe=525&mode=stf .
Вижда се, че вит. А, Е, Калции, Желязо, Магнезии са ниски, нямат и 50% от дневната препоръчителна доза. Снощи пих, пих, каквото се сетих като добавки. Но това е типично зимно хранене при мен и или трябва да се добавям или да променя нещо.

Реших преди малко да изчисля и един режим на проф. Байкова с около 800 калории, никак не е зле от към нутритиенти, пак има недостици, но все пак това са 805 калории
http://calories.bg/profile.php?view=analyze&recipe=526&mode=stf

Като ги сравнявам като чели режима с 805 калории е дори по-добре балансиран от този с 1129. А, направо се амбицирах да направя няколко дни такъв режим, може би след празниците Simple Smile

# 425
  • In transit
Честита Коледа банда! Hug Много здраве, любов и бързо сваляне на килограмите ви желая!  Heart Eyes

аз вече съм +1 и след Нова година хуквам пак на фитнес и почвам да броя, че наум по тия празници не става Crossing Arms

Весело посрещане на Новата година ви пожелавам  Hug

Непокорна бързо възстановяване Hug

# 426
Весели празници!!!

Голямо ядене беше...едвам си върнах старият режим  ooooh! ..т.е. още не напълно, но полагам усилия Simple Smile Лошото е, че много рано огладнявам Sad Ето вече е 13 часа, а аз съм обядвала... Но засега си пазя кг не съм мръднала, но при мен като цяло се отразяват на по-късен етап. И все пак се надявам да си ги задържа. Сега съм 59.5кг  Heart Eyes За догодина ще ми останат 1.5-2 за сваляне, така че съм много доволна. Въобще не броях по празниците, предполагам и повечето от вас не са Blush но се надявам да не съм поемала повече от 2000калории, макар че не ми се вярва  ooooh! като знам що храна изядох...сладки и шоколади  Crazy

Затова пък днес броя и засега съм поела 500кал...да видим с колко ще завърша, че довечера и ще излизаме  ooooh! Дано всички си запазим кг, че като знам колко трудно се свалят после  Peace

Весела посрещане на Новата година Simple Smile

# 427
Аз си броих всичко плътно Whistling Е, имаше повече храни с ориентировъчна стойност, но предпочитам да имам някакви числа (а на всичко, което аз лично приготвих старателно сметнах калориите). 24-ти и 25-ти ги докарах с около или малко над 2000 калории, на 26-ти вече преяла от предишните дни успях да се вместя в 1200, но от тогава ги въртя около 1500-1600 и ми е трудно по-малко, може би защото свикнах на повече храна. Поне от вчера поднових тренировките.
Между другото установих, че се чувствам много добре като съм яла около 1500 калории. Ето сега тези дни с 2000-те ми беше тежко, лошо и всички останали дискомфорти свързани с преяждането. Преди сякаш бях свикнала и не обръщах толкова внимание, но сега пък обратно съм отвикнала. С около 1500 калории се чувствам много добре, хем ми е леко, хем не гладувам, изобщо много съм доволна като мога да се храня така Flutter

Зачетох се в една тема тук в диетите за HCG хормон, с който се отслабвало. Пиеш капки и отслабваш Crazy А, малка подробност, има и хранителен план, който трябва да спазваш и съдържа 500 калории на ден (не съм сигурна колко време, но май около 1-2-3 седмици). Някои хора там изразиха мнение, че ако ядеш толкова ще отслабваш и без капки, но не, те подтискали глада и отслабваш на мазнини, а не на мускули. Споделям защото ми стана много любопитно, почти сюрреалистично ми се стори това брутално меню от 500 калории + хормони за добавка. Аз не бих си причинила такова нещо де, но пък там доста хора имаше доволни.

# 428
Ч.Н.Г. на всички!  baloni

Най-вече здраве през Новата 2013 г.! Да е плодотворна и нискокалорична също така!  Flutter

Аз при отминалите новогодишни празници прекалих с руската салата и баклавата  ooooh! За 1 месец съм вдигнал КГ с 3-4, а СМ по кръста с цели 8!  Shocked Влизам в по-лек, разтоварващ режим още от днес!  Peace Ще целя смъкване на 1-2 кг (само), но и на всичките ново-качени СМ по кръста!  Twisted Evil

Айде да прехвърля малко ентусиазъм и към вас, четящите, че да се посъживи темичката!  Hug

# 429
Честита Нова Година и от мен! Да е здрава, усмихната и сбъдваща желания  bouquet!
Аз не броих, не качих, не отслабнах.От днес повече протеинчета и броене.
Отчитам нови вдъхновяващи    открития, дано ви допаднат  Hug.

# 430
Честита Нова Година , мили другарчета!
Пожелавам ви много здраве, щастие, късмет в начинанията и безбройни усмивки!

нищо не броих 10дни, от нищо не се лиших, вероятно и прекалих  Blush нямам и желание да се тегля  Mr. Green
и така! кой ял - ял! стига толкова!  Naughty
у дома минаваме колективно на диета - взето е решение - без алкохол, без хляб и без десерти!

Успех на всички!
 Peace

# 431
  • София
Честита Нова Година и от мен! Много здраве, щастие и късмет на всички!

Аз до  30.12 не бях напълняла, тогава подарихме кантара и се мерих преди и след празничния обяд. От тогава до днес не знам, чувствам се леко преяла, но ще взимам мерки.

Подготвих едно забавно фото на талията и промените за 1 година Simple Smile Дано следващата да е финална във вталяването Simple Smile

# 432
  • 1st floor
Честита нова година и от мен!!!  Hug
Да сте живи, здрави и вталени кой колкото си пожелае!!!  Grinning

Ясно е, че не съм броила. Подразбира се и че съм покачила някой и др. кг или см., без да съм вадила кантара. Ама няма страшно, почват да се взимат мерки още от днес. За обяд дояждаме вече втръсналата новогодишна трапеза. Аз ще се огранича без баклави, коледни сладки и баница. Ще хапна само пилешко филе с гъби, сметана и топено сирене. ЗНам, че е калорично, но поне е малкото зло.  Mr. Green Довчера ще има тежка тренировка и кисело мляко с канела...Така де, запретваме ръкави. И ще се помъча пак да намаля хляба до 1-2 максимум филийки на ден!!!

Браво на TanyaMG , снимките са доста показателни!!!  Peace

Miami_beach , по-голямата част см в кръста са от приетата храна вчера!!! Бързо ще се разкарат!!!  Simple Smile И аз съм заформила коремче в момента.  Blush

# 433
Таня, супер  Hug Heart Eyes Hug

# 434
Аз броих...ама не беше много хубаво това дето го броих Embarassed Изненадващо за мен по нова година успях да изям повече храна даже отколкото по коледа Shocked Абе лоша работа, стигнах към 3000 калории за един ден (въпреки че знам ли, почти всичко е броено ориентировъчно, може да са повече може и по-малко да са).
Обаче пък много странно ми стана, намерих си най-сетне диска на wii fit и между празниците се изтеглих. Изкара ме 47 кг. и то с дрехите и то към обяд (бях яла вече) Shocked Очаквах повече, не знам, ама много трудно ми е да я повярвам тази работа, започвам да се съмнявам дали е вярно. Визуално и на дрехи не съм отслабнала, а пък и тренирам, не би трябвало да ставам по-лека, а евентуално по-тежка.
Отделно от това се чудя дали искам да свалям или да качвам Tired Имам някаква идея как искам да изглеждат, ама то като сваляш и качваш не те пита на кои места да е. Та на някои места имам нужда да сваля малко, но пък на други изглеждам кльощава. Няма угодия май Laughing

Общи условия

Активация на акаунт