Въпроси към Класически хомеопати 23

• 38 715
  • 748
  •   1
Отговори
# 330
Благодаря, Само за малко. Не, нищо повече няма да питам. Да добавим и че най-често астмата е с алергичен произход, а алергията според маститите психолози е свръхреакция, тоест непропорционална реакция на стимул (стимул малък, пък реакция огромна, понякога и фамилна черта Grinning). Тоест соматизация на свръхреактивността се явява астмата.  Някои навързват нещата и до автоагресия.
Смятам, че насоките са ясни и лека нощ на всички.  bouquet

# 331
Да, алергията е повишена реактивност към нещо чуждо., реакцията е несъизмерна  с дразнителя.

# 332
Само за малко , Мече ,
може ли информация за алергиите като развитие , причина за възникване.
Може  и линк да прочета.
Благодаря Ви !

# 333
Тук съм, но не зная дали е редно да коментираме оплакванията психодинамично тук.
Иначе, астматикът вдишва повече, отколкото издишва. Иска да изглежда по-силен, отколкото е. Иска да го обичат, нещата да стават както той смята за добре. И ако не полкучава нужното му внимание, "свири" с дишането си, за да го чуят.И това му позволява да не е толкова силен, дава му оправдание.. Не приема своите слабости, иска много, а не смята, че има да дава.
Сега ще възникнат въпроси защо децата страдат от астма. Затова смятам, че не е тук мястото за психодинамичниобяснения. Има причини и децата да страдат от астма Simple Smile

оооо  bouquet колко интересно! И това,което Ме4ето писа за Майката е абсолютно логи4но (мое мнение).  Искам да попитам как стои взпроса с таткото. Мама и татко не са ли равнопоставени като влияние върху децата? И тук ми хрумва въпроса, кой върху какво влияе от гледна то4ка на хомеопатията?
Само за малко, моля те разкажи още малко за ларингитите със задушаване от гледна то4ка на психодинамиката. Много ми е интересно  Grinning

# 334
  • Пловдив
Благодаря на всички ви за информацията и за съветите.
Напускам вашия форум, защото не приемам насериозно крайни изказвания. Надявах се да получа някакво тълкуване на избраното лечение или предположение към кои системи на организма насочва лечението или.... нещо подобно. А не крайно мнение, присъщо на ограничени хора, които са убедени само в собствената си правота и не приемат друго тълкуване на нещата.
Съжалявам, че темата, която разбрах, че е за взаимопомощ, се е превърнала в махленска свада "кой е по-по-най" и кой знае и разбира повече.
Аз обиколих няколко хомеопата. Може би не съм избрала "най-правилния", но поне избрах някакъв. И в крайна сметка не мога да разбера как се дели тази наука на класическа и боаронова. Все пак Боарон е най-голямата компания в света, производител на хомеопатични препарати. А вие отричате тяхното действие, въпреки че милиони хора се лекуват и са се излекували с тях.  newsm78  newsm78  newsm78
Благодаря още веднъж.
Успех в споровете! Peace

# 335
Само дето въпросът , който зададох касаеше реакция при вирусно заболяване и висока температура и нямаше нищо общо с астмата.

Не знам с какво съм ви накарала да се почувствате толкова уязвими, за да ровите в публикациите ми и да ги коментирате.
Но както казах, това е достатъчно красноречиво за вас. Тук все пак четат и хора , които могат да мислят ,  а впечатлението, което оставяте не е никак красиво, да не използвам по-силни думи.

# 336
Персонално отнасяте всичко до себе си. Няма смисъл. Светът не се върти около нас. И изобщо не ме интересува какво впечатление оставям Grinning. Аз съм човек с човешки реакции. Не сме в кабинет, нито вие, нито аз. Нито се занимавам с хора. Тук имаме астматици, които четат и неведнъж са задавали въпроси. Тръгнах от гняв и кашлица ако четете, от там респективно до астмата, защото нещата са навързани. Един от основните проблеми на пишещите тук е именно неповлияващата се кашлица.

Една от най-печелившите индустрии е химиотерапията и лъчетерапията. Навсякъде захранват със захар, тогава раковите клетки реагират, за да се проведе по-резултатно изследването. За съжаление никой не ни казва, че точно захарта провокира още по-силния растеж на туморните образувания. Не им изнася просто.
Не знам какво сте чели, но тук никой не обсъжда боаронските лекарства. Аз ползвам боаронски лекарства. Лекарството си е лекарство, независимо от производителя. Разликата е в методиката. За това е говорено милион пъти, има линкове в първия пост на Александър, който иска, чете, който не иска, не чете.

# 337
Ашли, според мен ви е отговорено на въпросите. И туя, и силика са огромни по картина лекарства с хиляди симптоми. Есенцията на лекарствата, тоест главната отлика между тях е в ума. Имаме йерархия на нивата в човека, като умственото стои най-високо. Двете лекарства са доста различни и миазмично, и в умствената картина. Класическото предписание изисква едно лекарство точно по същия начин, по който един човек с друг еднакъв няма. Предписани са ви и шуслерови соли, три броя, които по същество са хомеопатични лекарства, но в материални дози. Прочетете първия пост с препратката към Информативно за хомеопатията и ще ви стане още по-ясно.
Някои може да дадат туя за ваксинози, други могат да я изпишат за изключително потискане на чувства, трети за болно гърло, физиката няма значение чак толкова, важно е умствената картина да се покрива - това е класическо предписание. Боаронското предписание е ориентирано към симптома, а в Органон на лечебното изкуство бащата на хомеопатията Ханеман пише, че важното е да се открие кое е несъмнено болестното у човека... Тоест симптома ли е по-важен, или това, което провокира симптома.

# 338
Тук съм, но не зная дали е редно да коментираме оплакванията психодинамично тук.
Иначе, астматикът вдишва повече, отколкото издишва. Иска да изглежда по-силен, отколкото е. Иска да го обичат, нещата да стават както той смята за добре. И ако не полкучава нужното му внимание, "свири" с дишането си, за да го чуят.И това му позволява да не е толкова силен, дава му оправдание.. Не приема своите слабости, иска много, а не смята, че има да дава.
Сега ще възникнат въпроси защо децата страдат от астма. Затова смятам, че не е тук мястото за психодинамичниобяснения. Има причини и децата да страдат от астма Simple Smile

оооо  bouquet колко интересно! И това,което Ме4ето писа за Майката е абсолютно логи4но (мое мнение).  Искам да попитам как стои взпроса с таткото. Мама и татко не са ли равнопоставени като влияние върху децата? И тук ми хрумва въпроса, кой върху какво влияе от гледна то4ка на хомеопатията?
Само за малко, моля те разкажи още малко за ларингитите със задушаване от гледна то4ка на психодинамиката. Много ми е интересно  Grinning

Моето мнение е ,че майката и бащата не са равнопоставени ,като влияние върху децата.За това и хомеопатията търси първо майката.Но ролята на бащата е най-отговорна тъй като той има влияние и върху майката.С това започна и новата тема до колкото си спомням.
 Мнението ми не е от гледна точка на хомеопатията  Peace Дано не предизвикам нечий гняв.

# 339

Моето мнение е ,че майката и бащата не са равнопоставени ,като влияние върху децата.За това и хомеопатията търси първо майката.Но ролята на бащата е най-отговорна тъй като той има влияние и върху майката.С това започна и новата тема до колкото си спомням.
 Мнението ми не е от гледна точка на хомеопатията  Peace Дано не предизвикам нечий гняв.

Подозирам, 4е във всяко семейство взаимоотношенията са разли4ни. Така зададох въпроса си,защото в моето сме равнопоставени..и мисля 4е вси4ки си вляем един на друг. Силата , с която си вляем е променлива вели4ина. Също смятам,4е децата влияят с огромна сила на родителите си. Вси4ко е свързано.  bouquet Мерси, 4е се вклю4и по моите въпроси. хомеопати4но или не, винаги е интересно да про4етеш друго мнение

# 340
За да открием отговорите, понякога се налага да получим някой и друг "шамар". Мисля в момента в темата се случва точно това. Колкото по-трудно е откриването на отговора, толкова по-болезнен е "шамара".

Аз понеже не "раздавам шамари", а и съм само пациент никой не чува какво казвам. Хомеопатията е енергийно лечение. Физическото тяло е последното, което се разболява. Преди това се "разболява" нашето енергийно тяло. Например един дълго стаяван гняв ще даде отражени в храносмилателната система, но чак след като е дало "дефект" в енергийното ни тяло.
Мече много пъти казва - ако не се премахне първопричината, няма да настъпи оздравяване. И тук е същото - ако човек не изхвърли стаявания гняв и не се научи просто да няма такъв, каквото и да му бъде изписвано като лекастра (ХЛ или АЛ или билки) то той ще продължи да има проблеми с храносмилателната система.  
Та хомеопатията според мен започва да лекува енергийното ни тяло ... и чак след като се справи там, то автоматично настъпва при нас и оздравяване на физическо ниво.

Тъй като моята теория не е на база хомеопатични учебници със сигурност ще има разлика от написаното в тях. Ако хомеопатите тук преценят, че расъжденията не са верни - моля да го посочат. Но това е  обяснението, което намерих за себе си за хомеопатията. И тъй като полемиката е доста остра и явно с абсолютно неразбиране за нещата от някои пишещи, реших да споделя. Има някаква малка вероятност това да помогне на някой бъдещ или настоящ пациент с въпроси.

# 341
Дарина, шапка ви свалям за изводите. Освен това ви чета дума по дума, не само вас. Виждам, мисля, мълча, приказвам. Не коментирам изказванията ви, защото просто няма какво да се коментира PeaceДена и Синьо небе също са стъпили на този път с тези разумни обяснения. Това не са мои, нито ваши истини, хората са ги видели много преди нас. Наистина семейството е един организъм, съставен от индивидуални хора, може би звучи нелепо така казано от мен. Влияем си, боледуваме един от друг...така е. Ролята и на двамата родители е много голяма, има си вертикални и хоризонтални връзки, като реално погледнато и двамата родители се явяват вертикала и авторитет за детето. Има ли нарушение при едното, това рефлектира върху детето - от там върху родителя и става едно....подкокоросване взаимно Simple Smile. Освен това се превръща в модел на поведение, който модел детето разбира за приемлив и пренася навън, в околната среда, да не говорим че това е единственият му познат модел.

Друг е въпросът когато някой непрекъснато пък търси вина в себе си, ако зацикли там, също лошо...Изобщо балансът е едно мечтано състояние, към което предполагам всеки се стреми. Е, трудничко е. Но за всяко добро и истинско нещо се иска труд. Впрочем създалата се драма тук за мен беше изключително хомеопатична, приемайки, че хомеопатия възниква и във всекидневните ситуации - подобие с подобие. Видях това, върху което трябва да работя в себе си - не че не го знам Simple Smile Осъзнавам защо подминавам някои теми, не ми влизат в подобие, не засягат нито една струна в мен, пък гледам че други палят на нея;  осъзнавам защо се гневя при други теми, а пък някой от вас реагира спокойно. А и най-щастлива съм, че имам кой да ми ги обясни, ако не успея да си отговоря на тези въпроси. Виждам, че и други са видели, и това омаловажава всичко останало  - защото най-важното е да има осъзнати резултати. Написаното по-горе е лично мое мнение, разбира се повлияно от изучаваната дисциплина, но пречупено през моето виждане. Държа да го подчертая.

Мъчно ми е че Ниал, Лавандър и още хора вече не пишат тук. Д-р Румен Стойчев също беше натирен при някаква нелепа история с вятърни мелници. Александър също все по-рядко се включва.

# 342
Мече Simple Smile може би просто теб и някои други от пишещите, не ви включих в обема на "никой не чува какво казвам". Определено беше насочено към прохождащите пациенти.

Аз останах в темата, защото има още какво да разбера за хомеопатията. Дори и при такава полемика. А и в възникват в мен някои напълно конкретни въпроси, които да бъдат зададени на хомеопата при следващата ни среща.

Въпросът е в това всеки ден от всичко случващо се да се научим да правим правилните изводи. А това може да се случва дори и във виртуалното пространство.

# 343
Darina,  съгласна съм за "шамарите", но има елементарни норми на поведение, възпитание и т.н., които явно не са на особена почит в темата.
И ако хомеопатията ме направи толкова невротична и арогантна, като някой от пишещите тук, за какво лечение на енергийното тяло говорим изобщо?
Това ли са резултатите от " хомеопатията като начин на живот"?

# 344
Шейн Simple Smile преди тема и половина и аз получих "шамар" Simple Smile въпросът обаче е и в това - ти самата как го приемаш. Дали се нервираш или се замисляш защо си получил "шамар".

Не приемай, че заставам на едната или на другата страна. Всеки един от тук четящите и пишещи ще научи по нещо от случката. Дори и аз Simple Smile като например - да спра да се бутам между шамарите Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт