Въпроси към Класически хомеопати 23

• 39 803
  • 748
  •   1
Отговори
# 285
Може да се лекува с хомеопатия, но ви трябва мнооооого добър хомеопат, по възможност с опит в раковите случаи.

Биренка, картините на лекарствата може да са показани при тези състояния, но ако ти прави впечатление, СА СЪВСЕМ ОТДЕЛНИ, самостоятелни. Не се смесват. А и ако прочетеш внимателно, ще откриеш и противоположности при модалностите. (някои от модалностите впрочем мога да оспоря, щото варират, но това е друга тема)

# 286
  • Бургас
Може да се лекува с хомеопатия, но ви трябва мнооооого добър хомеопат, по възможност с опит в раковите случаи.

Много благодаря за отговора!Ние сме от Бургас,може ли да ми препоръчате такъв добър хомеопат.Може и на лични.
Много благодаря още веднъж!

# 287
Благодаря още веднъж!
Тепърва ще навлизам в тематиката и ще се запознавам с правила, модалности и т.н. термини, които използвате. Наистина не съм чела задълбочено и не познавам материята. В едно обаче съм убедена (за себе си) - колкото по-малко лекарства, толкова по-добре.
Старахът от неправенето на нищо е по-голям. Дали ако не давам нищо - нито класически лекарства, нито хомеопатични препарати, няма да навредя по някакъв начин на детето?!
И пак казвам - детето ми е малко и не може да каже какво къде го боли или как се чувства. Карам горе-долу на интуиция. А и това му е второто разболяване в живота. Нямаме опит, както имаме вече с баткото.
В тази връзка да попитам приема ли хомеопатията възможността да не се дава нищо?
Казвате на топли крачета мокри чорапки. Когато крачетата му бяха топли се опитах с хладните си ръце да му държа крачетата, за да се охладят, но той плачеше за чорапите си. И го обух.

# 288
Здравейте! Имам въпрос към пишещите тук хомеопати.
При температура над 39 градуса, почти 40  на 3 годишно дете, след даване на хомепатично лекарство, след час температурата падна на 35,3, което според мен е ужасен шок за организма. Как ще коментирате тази реакция?
И какво? Нещо стана ли му на детето? Какво има за коментиране.

Вие наистина ли ме питате какво може да се случи с малко дете при рязко спадане на телесната температура с почти 5 градуса?! Ами информирайте се за възможните последици от привидно физиологични състояния.
Това за пореден път ме убеждава, че няма как човек, който си няма грам понятие от медицина да се наема да лекува хора.
При цялото ми желание да лекувам детето с хомеопатия, въпреки ужасните резултати до момента, точно такива реакции ми връщат здравия разум в главата.
Най-вероятно лекомисленото  отношение произтича от липсата на каквато и да е отговорност към клиентите, породена от незаконните и нелицензирани практики на повечето хомеопати.

# 289
В крайна сметка не се разбра какво се е случило на детето при рязкото падане на Т. Моето също е сваляло рязко Т (с правилното ХЛ) без никакви последствия, което не значи, че при всяко дете е така (то затова и хомеопатията е толкова различна като метод и подход)

Цитат
Това за пореден път ме убеждава, че няма как човек, който си няма грам понятие от медицина да се наема да лекува хора.
При цялото ми желание да лекувам детето с хомеопатия, въпреки ужасните резултати до момента, точно такива реакции ми връщат здравия разум в главата.
Най-вероятно лекомисленото  отношение произтича от липсата на каквато и да е отговорност към клиентите, породена от незаконните и нелицензирани практики на повечето хомеопати.
Не познавам вашият хомеопат, може в този частен случай и така да е, НО това съждение е крайно неприемливо за мен ако е обобщение.

# 290
  • Пловдив
Благодаря още веднъж!
Тепърва ще навлизам в тематиката и ще се запознавам с правила, модалности и т.н. термини, които използвате. Наистина не съм чела задълбочено и не познавам материята. В едно обаче съм убедена (за себе си) - колкото по-малко лекарства, толкова по-добре.
Старахът от неправенето на нищо е по-голям. Дали ако не давам нищо - нито класически лекарства, нито хомеопатични препарати, няма да навредя по някакъв начин на детето?!
И пак казвам - детето ми е малко и не може да каже какво къде го боли или как се чувства. Карам горе-долу на интуиция. А и това му е второто разболяване в живота. Нямаме опит, както имаме вече с баткото.
В тази връзка да попитам приема ли хомеопатията възможността да не се дава нищо?
Казвате на топли крачета мокри чорапки. Когато крачетата му бяха топли се опитах с хладните си ръце да му държа крачетата, за да се охладят, но той плачеше за чорапите си. И го обух.

Тогава се водиш по това,което иска детето Peace

# 291
  • Пловдив
Здравейте отново.
Избрах си хомеопат, проведохме интервю и си допаднахме.
Ето какво ми препоръча за пречистване на организма на дете на 3г. от антибиотици: Туя 15C и Silicea 15C. Какво смятате за комбинацията? Лекарката каза, че работи и по класическата хомеопатия (тоест тя каза, че работи според човека и проблема без да дели хомеопатията). Ние още няколко дена ще сме на антибиотик (трябва да направи 10 дена, заради възпаление на ухо) и веднага след това ще започна с хомеопатията. И ми препоръча шуслерови соли 3,6,7 по 2 хапчета 3 пъти на ден.
Дали това би било достатъчно за изчистването на кръвта? Нещо съм се притеснила за това дълго пиене на антибиотик (за първи път ни е толкова сериозно заболяването) и само се чудя какво още да направя, а не е добре и да тъпча детето само с разни имуностимулиращи вещества.
Ще съм благодарна и за съвет какво още бих могла да направя за укрепване на имунитета и превенция на евентуално ново възпаление на ухо при следващо разболяване. А и се чудя колко време след антибиотика да го пусна на градина? Имам възможност да го гледам в момента, но той иска да ходи.
Благодаря предварително

# 292
Мира, защо да е неприемливо? Коментарът на хомеопата в темата беше достатъчно красноречив. "И какво толкова е станало? "
А да познаваш хомеопат, който е легално регистриран? Аз до тук не срещнах такъв. И каква по-точно отговорност поемат за клиентите си, като с нищо не може да се докаже, че те за имали взаимоотношения с този клиент?
След това лечение дъщеря ми 18(осемнадесет )часа беше в сънно или полусънно състояние, неконтактна. Завърши в спешния кабинет на системи.

# 293
  • в матрицата
Шайн, съвсем е нормално да реагираш по този начин след случилото се. Само да уточня, Мечката все още не е хомеопат, а изучава хоемопатия. Другото нещо, което и е интересно, след като знаеш, че няма легални хомеопати и това те притеснява, защо лекуваш с хомеопатия детето си? Не го приемай като заяждане, само се чудя  Peace

# 294
ashley777
Цитат
Лекарката каза, че работи и по класическата хомеопатия (тоест тя каза, че работи според човека и проблема без да дели хомеопатията).
Това сериозно ли  Joy няма как да я дели, защото или работи по законите на хомеопатията или не работи по тях. На какъв ли принцип избира на кого ще предписва боаронски (за мен това означава безотговорно) и на кого по класически принцип  newsm78
Цитат
И ми препоръча шуслерови соли 3,6,7 по 2 хапчета 3 пъти на ден.
и с тях не трябва да се прекалява
Цитат
Ще съм благодарна и за съвет какво още бих могла да направя за укрепване на имунитета и превенция на евентуално ново възпаление на ухо при следващо разболяване.
Моят съвет е качествена храна, по възможност жива, непреработена и спокойна семейна атмосфера.

Шайн, неприемливо е за мен, защото има съвестни, загрижени и хомеопати, хора професионалисти, които помагат, не е честно и те да попадат в един списък с хомеопата на ashley777 (и него не познавам, но от начина на работа отдалече си личи несериозно отношение)
При вас много лошо са се развили нещата, съжалявам, не знам защо така се е случило мога само да предполагам (неправилна потенция, неправилно ХЛ, знам ли) Имам приятелка, която даваше нурофен през 6 часа заради Т и нейното дете се охлади много, но поне не стигнаха до спешното. Случва се.
А що се отнася до отговорността и последствията, да, не можеш да докажеш. Но и в болниците има дори трагични инциденти и лекарите, които те лекуват съвсем легално най-често се измъкват безнаказани и така до следващия инцидент.

За мен изход от този кръг е да намериш своя начин на лечение и правилния за теб лечител (лекар, хомеопат, билкар... няма значение) да си имате доверие и практиката да го доказва. За всеки влак има пътници. Всички сме различни и имаме право на избор!

Последна редакция: пн, 05 ное 2012, 15:33 от Мира:)

# 295
Разбирам абсолютно всички, които са в началото на срещата си с хомеопатията. Преди 1-2 страници коментирахме разни предавания по ТВ по темата и тогава беше намесена и темата за вярата. Тогава подхвърлих, но явно не ме разбрахте - когато слещнете Вашият си хомеопат, просто ще му повярвате на лечението.

Няма как да бъде обяснено случващото се, но просто ще проведете интервюто с него, ще ви предпише лекарството, ще почнете да го приемета по определената схема и изобщо няма да ви мине през ума каквото и да било съмнение. Казвам ви го от личен опит в търсенето и от срещите с хомеопати.

# 296
Mira,  аз точно за това зададох въпроса- на какво би могло да се дължи( неправилна потенция, предозиране, неправилен препарат).
Сама прочете какъв отговор получих Peace.

Suzza, опитвам се да започна да лекувам детето си с хомеопатия, защото алтернативата е години наред да е на кортикостероиди. За щастие мога да преценя кога състоянието й  излиза от границите на нормата и да потърся лекарска помощ. Има и малцина лекари, които практикуват класическа хомеопатия, но повечето от тях не поемат нови пациенти поради огромния наплив.

# 297
При температура над 39 градуса, почти 40  на 3 годишно дете, след даване на хомепатично лекарство, след час температурата падна на 35,3
Незнам...но определено такова рязко спадане на Т за толкова кратко време и мен би ме стреснало.
И аз искам да знам на какво може да се дължи..А какво каза хомеопата ви по въпроса? Не се отказвай от хомеопатията-чети,търси...сама казваш че алтернативата ви е кортикостероиди Sad

# 298
Хора, вие в кой свят живеете??? Нямам нищо против да проецирате и обвинявате за неуспехите си други хора, но не изливайте помия върху хомеопатите като цяло. Какво ще кажете за обратната страна на монетата, когато децата вдигат 40 градуса за един час - където стоят беладона, аконит и прочие картини на стотици години. Да не говорим колко хора живеят с нормална телесна температура под 36 градуса!
И колко хора имат по-нисък хемоглобин от описаната ориентировъчна рамка на официалната медицина, която ги стресира и всякак се опитва да им внуши да приемат железни препарати, а хората си се чувстват прекрасно? Изобщо явно нищо не ви е ясно от основата на хомеопатичната наука, за да говорите така. Човекът е индивидуалност и всеки опит да се рамкира води само до глупости и болести.
Здравейте! Имам въпрос към пишещите тук хомеопати.
При температура над 39 градуса, почти 40  на 3 годишно дете, след даване на хомепатично лекарство, след час температурата падна на 35,3, което според мен е ужасен шок за организма. Как ще коментирате тази реакция?
И какво? Нещо стана ли му на детето? Какво има за коментиране.

Вие наистина ли ме питате какво може да се случи с малко дете при рязко спадане на телесната температура с почти 5 градуса?! Ами информирайте се за възможните последици от привидно физиологични състояния.
Най-вероятно лекомисленото  отношение произтича от липсата на каквато и да е отговорност към клиентите, породена от незаконните и нелицензирани практики на повечето хомеопати.

Искате коментар на реакция! Дайте реакция! Обяснете какво се е случило и може би ще ви се даде коментар, щото до момента това е заяждане. Едно е да падне рязко температурата и детето да "светне", защото правилното лекарство няма да допусне никакви допълнителни влошавания, друго е да стигне до болница от това. Как да коментирам??? Какво да коментирам. Какво може да стане ли? Ако лекарството е правилно, нищо няма да стане. Ако си разчоплите пъпка и се инфектира, може да и да развиете септично състояние, нали така!
Никой не омаловажава огромното притеснение за детето ви, но не давате адекватни отговори. Или искате отговори на въпроси, без да казвате подробности? Гаранцията за отношение и съвест е точно толкова, колкото и от лекар . Съвест не се учи, отношение не се учи! Всъщност се учи, но първите години от живота. Ако аз ви кажа, че детето ви е стигнало до кортикостероиди заради кадърността на някой медик, ще го съдите ли, какво? Ще търсите правата си ли? Ще очаквате да го уволнят? Друг път.
А като хомеопат ако ви кажа, че детето ви е болно от вас? Щото децата са болни от майките си? Поинтересувахте ли се малко какво точно се случва и дали не е по-редно вие първо да започнете лечение, щото практиката често показва, че като започне да се лекува истински болният, той спира да разболява детето?!  Или пак ще изтрещите, защото ще ви заболи? Или ще търсите хомеопат до откат, който да свърши работата ви вместо вас и да ви замазва очите и ушите с палиация, вместо да ви каже точно как стоят нещата и къде са негативните поддържащи причини, защото, да е ясно, добрият хомеопат ги вижда още на първата среща?!  Засилихте се моментално да търсите отговорност от хомеопата, а това децата ни на какъв хал са и главно защо са там - не. Хем нищо не разбирате от хомеопатия, хем скачате като ужилени.
Хайде отговорете си на тези въпроси и тогава скачайте така смело с безумни изказвания, че такива като вас утре пускат навън нещастните в живота.

Последна редакция: пн, 05 ное 2012, 19:06 от Мечка Малинарка

# 299

Общи условия

Активация на акаунт