Въпроси към Класически хомеопати 23

• 38 611
  • 748
  •   1
Отговори
# 525
Става въпрос за спиране на кърмата, а не за някакво заболяване, което да лекувам. Писах, че няма в нашия град хомеопат, а не мога да пътувам до друго населено място за това, тъй като е свързано с доста време и средства. Не знам защо е тази тема, след като с нея нищо не помагате на хората.
Благодаря на всички, които ми писаха на лични. Намерих своя отговор. Peace
Въпросът ви е наистина лесно разрешим, но не и по този начин, във форум. Но щом сте намерили своеро разрешение, дано всичко е наред .

# 526
Angel 2010, хомеопатичното лечение е индивидуално за всеки пациент, независимо от заболяването и следва да се провежда от класически хомеопат. Няма как да получите съвет за лекарство във форум.
  bouquet

# 527
Здравейте , имам въпрос . Дететоми е със астма и след вчерашният преглед пиеме Ликоподиум 30 СН и започна да отхрачва , но дъхът му леко започна да намирисва на ацетон , както преди всяко боледуване . Намирисването е от време на време не постоянно. Въпросът ми е - нещата към оздравяване ли вървят или се влошават ?
 Имайки в предвид , че от оздравяването върви от вътре навън .... newsm78
Само предварително да кажа, че няма проблем да питате, за да ме разберете правилно.
Защо след като сте били при хомеопат, имате предписание, имате динамика, защо не държите връзка с хомеопата си, за да обсъдите динамиката? Нямате ли му доверие?

# 528
Здравейте , имам въпрос . Дететоми е със астма и след вчерашният преглед пиеме Ликоподиум 30 СН и започна да отхрачва , но дъхът му леко започна да намирисва на ацетон , както преди всяко боледуване . Намирисването е от време на време не постоянно. Въпросът ми е - нещата към оздравяване ли вървят или се влошават ?
Само предварително да кажа, че няма проблем да питате, за да ме разберете правилно.
Защо след като сте били при хомеопат, имате предписание, имате динамика, защо не държите връзка с хомеопата си, за да обсъдите динамиката? Нямате ли му доверие?

Утре ще звъна . Имам доверие , но се притеснявам да не стана от онези дето звънят за щяло и нещяло - немога да преценя дали е значим този признак.

# 529

Утре ще звъна . Имам доверие , но се притеснявам да не стана от онези дето звънят за щяло и нещяло - немога да преценя дали е значим този признак.
Дали е значим, ще прецени хомеопатът ви. Вие му звъннете, за да сте спокойна. Не е толкова важмо как ще се приеме това, за детето ви е важно вие да сте спокойна.

# 530
  • София - Варна - Бургас

Здравейте,
Дъх на ацетон, може да означава разграждане на мазнините, поради различни причини, затова побързайте да попитате хомеопата си и педиатъра.

# 531
Дъхът на ацетон се оказа - гъбички днес ги видях от вътрешната страна на бузите около устата - уж си изплакваме устата след инхалерите .......Обадих се на хомеопата и каза да си продължаваме лечението с Ликоподиум и да прибавим обтриване на устната кухина с мед и сода и много вода.
 Благодаря на всички ви за съветите и подкрепата   bouquet

# 532
  • София
Става въпрос за спиране на кърмата, а не за някакво заболяване, което да лекувам. Писах, че няма в нашия град хомеопат, а не мога да пътувам до друго населено място за това, тъй като е свързано с доста време и средства. Не знам защо е тази тема, след като с нея нищо не помагате на хората.
Разбирам Ви напълно! Преди време и аз щях да реагирам, като Вас. Мислех си, че при хомеопатичното лечение се пият някакви далеч по-безвредни лекарства, на принципа "ако не помогнат няма да навредят", например ако се разболявам взимам веднага осцилокоцнинум и т.н. Дразнех се на отговорите тук. Тази моя представа е била много, ама много погрешна и ако малко по-задълбочено се бях информирала що е това хомеопатия щях да си спестя много, много проблеми! Информирайте се! Казвам всичко това с най-добри чувства  Simple Smile

# 533
  • София - Варна - Бургас
Разбирам Ви напълно! Преди време и аз щях да реагирам, като Вас. Мислех си, че при хомеопатичното лечение се пият някакви далеч по-безвредни лекарства, на принципа "ако не помогнат няма да навредят", например ако се разболявам взимам веднага осцилокоцнинум и т.н. Дразнех се на отговорите тук. Тази моя представа е била много, ама много погрешна и ако малко по-задълбочено се бях информирала що е това хомеопатия щях да си спестя много, много проблеми! Информирайте се! Казвам всичко това с най-добри чувства  Simple Smile

Angela Go  Peace

# 534

202uu  smile3501

# 535
  • Страната на приказките
По ваши наблюдения след колко посещения горе-долу се уцелва правилното лекарство?

# 536
При първото. Ако ти е добър хомеопата. На добрите хомеопати също се случва да не се се справят от първи път, но е по-скоро изключение. А и да не забравяме, че се работи с материали на клиента.
Това по мои наблюдения от хомеопатите, на които се доверявам.

# 537
Пиша в темата, въпреки, че очаквам отговор да попитам хомеопата си, ако му имам доверие Wink, но от една среща няма как да преценя човека срещу мен, още повече в област, в която нямам познания.

Минахме първо интервю с класически хомеопат, детето се повлия много добре от хл, но не мога да бъда съвсем обективна за състоянието му, защото успоредно с това пиеше и АБ. Имаше динамика в състоянието, обсъдихме го по тел с хомеопата и когато я попитах кога да отидем пак на преглед, каза при следващото разболяване на детето.
Не се ли правят някакви периодични прегледи в началото, когато идеята е да се изчистят подтиснатите състояния?
От друга страна детето е с хронично заболяване и е на поддържащи лекарства. Ако ги спра( няма да го направя преди следващата среща с хомеопата), то остава без никаква защита - нито алопатична, нито хомеопатична в най-рисковия сезон.
Не искам да задавам тези въпроси на хомеопата си, защото искам да процедира както сметне за добре, а не да изпише нещо на детето, за да съм спокойна, че пие нещо.
Исках да ви попитам така ли се процедира по принцип, защото не съм медиум и няма как да разбера дали подходът е правилен.
Благодаря предварително за отговорите.

# 538
  • Пловдив
Шайн, не съм хомеопат, но според мен е странна комбинацията от ХЛ и антибиотик (има хомеопати, които смятат, че са несъвместими). Хомеопатът как разбра, че детето се е повлияло добре точно от ХЛ, а не от антибиотика или пък от комбинацията от двете?! И динамиката резултат от кое точно е? newsm78
Доколкото съм запозната, "изчистването" е погрешна практика.
Спирането на алопатичните лекарства става САМО след преценка на хомеопата, по начин, определен от него.
Колко често ще се провеждат срещите с хомеопата (съответно лечение), определя само той в зависимост от начина, по който практикува, а също според нуждите на пациента най-вече.

# 539
От друга страна детето е с хронично заболяване и е на поддържащи лекарства. Ако ги спра( няма да го направя преди следващата среща с хомеопата), то остава без никаква защита - нито алопатична, нито хомеопатична в най-рисковия сезон.

А хомеопатът какво каза за хроничното заболяване (ако правилно си спомням, ставаше въпрос за астма) и поддържащите лекарства? Би трябвало да сте го обсъдили.

Общи условия

Активация на акаунт