Въпроси към Класически хомеопати 23

• 38 484
  • 748
  •   1
Отговори
# 705
Класически се води.... и Господ да ни е на помощ стана работата

Те много се водят класически, но начинът, по който са предписани лекарствата на детето Ви, говори обратното...

# 706

Оставам с впечатление, че не е настъпило подобрение. Бих позвънила на хомеопата.
Вече го направих и след 2 часа ще ни приеме.

Те много се водят класически, но начинът, по който са предписани лекарствата на детето Ви, говори обратното...

Ооо, да съзнавам това, но едва сега... дано последната 1 седмица, през която се лекувахме единствено по този начин не навреди на детенцето ми, поради забавяне в лечението. Към този момент лимфните възли не са се прибрали и това ме тревожи...

# 707
 tanichka78 , много те моля посочи кой е този хомеопат - нещо ми е познато това лечение !
 Дано се оправи детенцето бързо и да не се измъчваш и ти и детенце

# 708
Начинът на приемане наистина не е класически. Приемът на една и съща потенция, нединамизирана чрез разтваряне, може да доведе до доказване на лекарството, тоест изява на симптоми, които има в картината му. Точно така се вписват симптомите на лекарствата в реперториумите. Например от 20 доброволци 10 приемат лекарството в една и съща потенция и доза, през определени интервали. Другите 10 пият плацебо. След известен период симптомите се отсяват и сигурните се вписват в реперториумите. (да не изпадам в повече подробности). Част от лекарствата нямат доказвания, а са вписани на база чист клиничен опит, тоест от практиката на хомеопатите. Но е било на риск. И така.

Аз успешно съчетавам диагностиката от официалната медицина с хомеопатията. В смисъл ако се наложи, ще посетя лекаря си, ще ми се назначат изследвания и така. Често лекарските диагнози са и грешни, но това е животът. Но например: Вярно е, че ако пациентът има болка, са важни модалностите на тази болка, отдясно, отляво, кога, как, подобряване, влошаване и куп други. Но само в помощ на хомеопата ще бъде, ако лекарско изследване установи чернодробни проблеми и т.н. Не казвам, че хомеопатът, ако е добър, няма да се справи и без тях.
Също така има моменти в здравето на човека, когато просто няма време! Когато борбата е на живот и смърт и щом трябва, ще се спасява живота на човек, пък после ще го стабилизираме хомеопатично и ще "борим" причините, довели до това състояние.

Таничка, чувала съм от личния лекар, без да твърдя, че е истина, макар че имам опит с подобна ангина, че при такива заболявания обикновено лимфните възли се "прибират" последни, особено ако са твърди. За хомеопатията е важно цялостното състояние на човека в този момент.

Относно тревожности, страхове, депресии, смело мога да твърдя, че се лекуват само и единствено с холистични методи, а не с илачи. И добър психотерапевт например.

Никога няма да забравя преди операцията ми, в паниката в деня на изследванията, просто не издържах и получих някакъв нервен срив, пратиха ме на психиатър моля ви се същия ден (знаете предполагам през какви кабинети се минава преди прием в болница Crazy). След три изречения, казани от мен( тих плач, "просто ме е страх да не умра, че на кой ще си оставя децата" и "страхът ми се изразява със силно сърцебиене и загуба на периферно зрение и болка в главата"(което впрочем си е и мигренозен симптом)) , "психиатърката" ми написа рецепта с куп лекарства и реши, че имам паническо разстройство... Ми какво да имам като знам, че утре лягам да ми вадят бъбрека..... Tired Twisted Evil И моля ви се ме изпрати с думите: Ама, госпожо, вие ако всеки път така реагирате като ви се наложи да влизате в болница, трябва да потърсите дългосрочна специализирана помощ... Rolling Eyes Обещах другият път като вляза да ми вадят орган, да се усмихвам и да пея Зайченцето бяло....

Двата споменати меркуриуса като че ли напоследък ги изписват рутинно при всяка ангина Confused

# 709
Цитат
Лошото е , че повечето хомеопати напълно отричат диагностичните методи на медицината, а хората приемат хомеопатията като пълен заместител на медицинското лечение
И още по-лошото е, че и някои хомеопати понякога го правят.  Tired Не разбирам това удряне в гърдите и виж ме сега колко съм велик и как ще те излекувам, никъде при никакви лекари няма да ходиш и изобщо за нищо няма да им вярваш... Вяра и сила, съвети дори, но с мярка. Самозабравянето може да коства нечий живот. А човекът е поверил най-святото си, здравето, еле пък това на децата си. И пациентът е достатъчно объркан в момента и чака точно това: някой да му обещае и той да се вкопчи горкият....

И най-най-лошото. Когато се види, че е сбъркал работата, вместо да се реагира адекватно, да се вземат спешни мерки, било хомеопатични, или не, си въртят плочата - на добре е, на добре е. Ама какво значи на добре е, бре, да му се не види?  ... Лежи детето болно, изгаря, други там някакви симптоми, обаче недоволства, мрънка. Пие някакво лекарство . Спира да мрънка, "успокоява се", ама все така лежи като парцал без никаква друга промяна....На добре е, вика...На добре, ама друг път. Ако досега жизнената сила все пак е имала някаква сила да се изявява, сега нЕма сили и да мрънка... (разбира се това не винаги е така, сега да не си внуши някой, но трябва да се има и това предвид, а не знам доколко се отчита като вариант)

Напоследък се изумявам като ви чета някои от случаите, които споделяте тук... Човек би казал, че право да съди има само този, който може. Да, ама не. Всеки има право да осъди грешна постъпка и така трябва и да бъде, за да могат хората да имат огледало! Пък после ако иска да прощава, ако иска не.

Последна редакция: сб, 24 ное 2012, 16:37 от Мечка Малинарка

# 710
Мечка Малинарка просто ми написа мислите в главата  Hug
 Затова е целият този страх - дали е налучкано вярното лекарство или не / като ТОТО- то /  Shocked
 Затова са и всичките тези  въпроси тук във темата  - за да разберем на прав път ли сме или не сме  #Crazy

А нас ни е неудобно да задаваме въпроси - да не би да отнемем от времето на друг пациент , да не би въпросите да са тъпи ? Като чели е толкова трудно да знаем какво да очакваме при подобрение ...... newsm78

# 711
Таничка, чувала съм от личния лекар, без да твърдя, че е истина, макар че имам опит с подобна ангина, че при такива заболявания обикновено лимфните възли се "прибират" последни, особено ако са твърди. За хомеопатията е важно цялостното състояние на човека в този момент.

Двата споменати меркуриуса като че ли напоследък ги изписват рутинно при всяка ангина Confused

Ох, не знам... на ясно съм, че отнема време да се приберат лимфите, обаче има фактори, които ми дават основание да подлагам нещата на съмнение, особено това с меркуриуса. Аз въпроси задавам много, но доста от отговорите не ме удовлетворяват. Според лекаря детето ми е здраво и напълно излекувано и май аз търся под вола теле  newsm78  но гърлото е зачервено, гласът е променен, нощем хърка силно без да е запушено нослето, отделно като спи преглъща сополки, на моменти ми е доста кисела, вечер иска да спи на светнато и залепена в мен и ред други уж дребни неща.... Разбира се от другата страна на везните стои факта, че не вдига температура (дори е с понижена такава на моменти 35,6) и си е весела в общи линии.
Вероятно имаме нужда от време да се пренастроим, т.к. преди бяхме при друг хомеопат. Вероятно лекарят наистина има право и с времето всичко ще отшуми (как звучи само последното, а?). Сега ни предписаха pulsatilla 30ch (1х3 гран на ден) Просто реших да попитам вас за друго мнение, което впрочем за сега съвпада с моите догадки, а иначе продължавам да си чета книжките и да се старая да не проличи на мама какви съмнения я човъркат.

# 712
Кажете какво да правя, че умирам от болка.
Изключен е телефона на хомеопата. Онзи ден ме нахока , че в 3 през нощта не звъннах от неудобство , а ходих в спешен кабинет и пих какви ли не алопатични, ама сега какво да правя.  Confused Болката е в ухото и обхваща и главата от тази страна. Знам, че няма да ми кажете лекарство, но понеже има хора учещи Х , кажете как да процедирам.  Cry

# 713
  • Пловдив
Кажете какво да правя, че умирам от болка.
Изключен е телефона на хомеопата. Онзи ден ме нахока , че в 3 през нощта не звъннах от неудобство , а ходих в спешен кабинет и пих какви ли не алопатични, ама сега какво да правя.  Confused Болката е в ухото и обхваща и главата от тази страна. Знам, че няма да ми кажете лекарство, но понеже има хора учещи Х , кажете как да процедирам.  Cry

Що не приложиш бабешки рецепти ...напр. сок от праз лук затоплен на тигана или просто лееко затоплен зехтин-капваш капка в ухото и стоиш малко наведена на страна,за да не изтече веднага.Другото е пъдпъдъча мас,но не всеки има. Peace

# 714
Ами то аз и праз лук нямам в момента. Пак се надрусах с Аулин, но просто положението беше ужасно. Цялата ми лява страна се вдърви, устата не можех да си отворя от болка. Дано е поправимо.

# 715
А какво ти е, възпаление на ухото ли?

# 716
Не, беше само гърлото когато започнах ХЛ. След третият прием ме заболя ухото през нощта, само че аз не бях разбрала и ми беше неудобно да звъня нощес Confused, изцяло моя грешка. Ходих в "Исул" , изписаха ми АБ и още 100 неща, аз се възползвах един път от капки за уши и аулин. На другият ден ми се скара хомеопата защо не съм звъняла и ми обясни че съм омазала нещата, но както и да е. Продължих по друга схема ХЛ, обаче ето днес ме заболя повече и нямаше как да се свържа и просто не видях какво друго мога да направя.
Какво се прави в такива случаи?  ooooh!

# 717
Не, беше само гърлото когато започнах ХЛ. След третият прием ме заболя ухото през нощта, само че аз не бях разбрала и ми беше неудобно да звъня нощес Confused, изцяло моя грешка. Ходих в "Исул" , изписаха ми АБ и още 100 неща, аз се възползвах един път от капки за уши и аулин. На другият ден ми се скара хомеопата защо не съм звъняла и ми обясни че съм омазала нещата, но както и да е. Продължих по друга схема ХЛ, обаче ето днес ме заболя повече и нямаше как да се свържа и просто не видях какво друго мога да направя.
Какво се прави в такива случаи?  ooooh!
Не изпитвайте вина, че сте пили алопатични медикаменти. Когато се свържете с хомеопата си, кажете му какво сте пили. Няма нищо страшно и не е нужно да се гърчите от болка.

# 718
И аз не бих търпяла на болка . При предишно лечение даже влязохме с детето в болница с бронхиолит , защото лекувахме кашлица близо два месеца - детето от седмица не ядеше , ревеше от най- малкото нещо , не спеше .......и не издържах и го заведох на пулмолог , който се хвана за главата ....... Хомеопатът ни каза , че са ни вкарали в болница заради точене на здравната каса , но видимо детето за мен не се подобряваше и ставаше по - зле.
   Така че щом се налага , със телефонна връзка или без такава със хомеопатът ........не се колебая изобщо.
 Целта на хомеопатията е да ни ИЗлекува , а не да ни мъчи с болки и да ги търпим.

# 719
  • Страната на приказките
и го заведох на пулмолог , който се хвана за главата ....... Хомеопатът ни каза , че са ни вкарали в болница заради точене на здравната каса , но видимо детето за мен не се подобряваше и ставаше по - зле.
И нас така са ни приемали по спешност в болница от хомеопатично лечение - от КЛАСИЧЕСКИ хомеопат, с ТЕЧНО лекарство! Дори и след това продължаваше да твърди, че това било лекарството и никое друго!
Друга "звезда" на оплакването ми, че не чувствам подобрение, ми отговори с нетърпящ възражение тон : Аз съм тази, която преценява дали сте се подобрили!!!
Досега не съм срещнала хомеопат, който да си признае грешката, така че пийте си капките и гранулите, но си имайте едно на ум да не им се предоверявате.

Общи условия

Активация на акаунт