Всяка мама чака с нетърпение на МАЙското бебче първото движение!

• 33 965
  • 730
  •   1
Отговори
# 75
  • Бургас
На младоженката - честито  Grinning  bouquet Много здраве и любов Hug

На всички - хубава вечер!

# 76
Тъкмо си викам днес са се кротнали с писането и имам да изчета само 2 нови стр., и то - хоп! нова тема. Фурии сте Simple Smile))

Да ви питам някой има ли ставно-мускулни проблеми вече в таз, крака? От няколко седмици изпитвам болка, която започва от опашната кост и се спуска от лявата страна на дупето малко надолу. Не е повърхностно, а някак навътре. Усещам го най-вече като ходя и направя по-голяма крачка, но вече започна и когато ставам от леглото или клякам на тоалетната чиния. Мислех, че ще изчезне, но май става по-осезаема. Не знам дали е свързано с бременността или е възпален нерв...  Sad 

В четвъртък съм и при джипто и до гинеколога, ще се оплача, но да си питам и тук.

Anum, темата е много красива с тези есенни визии Simple Smile Благодаря ти!

Аз имам подобни болки и от от 2-3 седмици, но го отдавам на тежка травма на таза от миналата година.

# 77
За подобни болки бях писала аз в предишната тема, както и още няколко човека. Казват че е от разтягане на матка/таз, изобщо всичко което по някакъв начин трябва да се уголеми за да износим детенце Simple Smile А иначе моят приятел го отдава при мен на недвижение, тъй като след прокървяването гледам да не правя никакъв спорт и да се движа възможно най-малко. Но според мен не е от това, аз не съм много спортна по принцип. Моята болка си я има и сега, но не е толкова честа като преди няколко седмици.

# 78
Здравейте,мами направо нямам време да ви изчета ,с дете е така времето не стига за нищо!
Моля ви да ме запишете на 1 страничка
Термин 26.05.2013 ,втора бременност
!Благодаря! Записах се на консултация вече,имаме си ембрионче ,тупкащо сърчице,всичко е наред дай Боже до края!
 Hug Hug Hug

# 79
Оооо, Silver Moon,  честитки и от мен! Да сте много щастливи! Ние изобщо не обсъждаме темата брак, и двамата не сме фенове на формалностите. Говорили сме си, че ни се прави някаква щура и нестандартна сватба, ей така, заради купона, но пък затова доста пари трябват, а и като няма подпис ще си е просто купон, а не сватба. Така или иначе и двамата сме на мнение, че подписа не прави семейството и обратно.
филийка, някога имала ли си проблеми с кръста? Сецване или нещо подобно?
Аз преди няколко години след такива болки, слизащи надолу по крака две операции правих от дискова херния. Възможно е да е свързано и с бременността, но според мен ни е малко рано за разширяване на костите. По-скоро си възпалила нерв, ама честно казано, сега нити рентген можеш да направиш, ното ЯМР, нито лекарства да пиеш... Евентуално питай доктора си за Невробекс или нещи друго с витамини от Б групата, подпомагат възстановяването на нервната тъкан. .Пробвай да полежаваш на пода с възглавница под коленете поне по 30 минути на ден, ако има блокаж, т.е. Притиснат нерв между прешлени, да се отключи.

# 80
Добро утро от мен 

Нещо имам проблеми със стомата.Снощи едни вълнения имаше в него...днес сутринта си я прекарах във WC-о  Laughing
И мъжът ми има подобен проблем.Не сме яли едно и също  Rolling Eyes Трябва да ходи сега на един футболен турнир.Не знам как ще играе  Rolling Eyes А следобед пътуваме към село, дано се оправим до тогава.

# 81
Здравейте и от мен, момичета!
Записвам се само в новата темичка да не ви изпусна.
Вчера имах кошмарен ден с ужасно главоболие - от сутринта ме болеше главата, цял ден лежах и се мъчих да спя, мъжът ми ме масажира - нищо не помагаше. Чак ми се гадеше, но така и не успях да повърна, че да ми олекне. Мерих си кръвното - идеално беше. Най-накрая в 3 през нощта изпих един парацетамол и в крайна сметка съм се предала и съм заспала.
Умирам от ужас да не ме заболи пак така главата... такова чудо досега не ми се беше случвало.

# 82
  • София

Силвърче, вие какво  Shocked Shocked Shocked Лелеееееееее и си траетееееееееее, хахахахахахахаха ами честито!!!!!!! Пожелавам ви всичко най-най. Много се зарадвах   bouquet  bouquet  bouquet

Ние също не сме омъжени.. моя иска, всички искат, само аз малко се дърпам  Blush Може и да се съглася, но само на посписване. Една сватба ми стига, не искам вече този цирк  Heart Eyes

За протокола- ние искаме да знаем пола на бебчето и то нямаме търпение. И двамата искаме женско, но най-вече искаме да е живо и здраво  Blush в крайна сметка това е най-важното!
А този татко дето си е оставил момчета... ами думи нямам  #Cussing out , но наистина- хора всякакви...  Tired

# 83
Добро утро Hug
Влизам преяла с кремвиршки и кашкавалки, специално да похваля рецептата на eli_181288. Около половината тесто направих на кашкавалки и сиренки и станаха наистина божествени eat
Silver Moon, честито бракуване   bouquet
poster, добре че те е отпуснало главоболието, дано не се появява повече Peace
Belle-Etoile, и мен от няколко дни ме събужда от болка стомаха - сякаш съм преяла, а вечер умишлено хапвам само по една салата Rolling Eyes Направо не зная от къде идват тези растящи цифри на кантара ooooh!
Пожелавам приятна почивка и пълен релакс на село Simple Smile

# 84
Добро утро, мили мами! Поздравявам ви с това клипче, което едвам не ме разплака  и ви прегръщам много, много силно  Hug Hug Hug

http://vbox7.com/play:4f38dd9169

# 85

филийка, някога имала ли си проблеми с кръста? Сецване или нещо подобно?
Аз преди няколко години след такива болки, слизащи надолу по крака две операции правих от дискова херния. Възможно е да е свързано и с бременността, но според мен ни е малко рано за разширяване на костите. По-скоро си възпалила нерв, ама честно казано, сега нити рентген можеш да направиш, ното ЯМР, нито лекарства да пиеш... Евентуално питай доктора си за Невробекс или нещи друго с витамини от Б групата, подпомагат възстановяването на нервната тъкан. .Пробвай да полежаваш на пода с възглавница под коленете поне по 30 минути на ден, ако има блокаж, т.е. Притиснат нерв между прешлени, да се отключи.

Имам си проблеми с кръста от доста време. Невролозите винаги са го свързвали с това, че по цял ден съм пред компютъра и ми дават препоръки да се раздвижвам всеки час. Интересното е, че с бременността болките в кръста намаляха (а си мислех, че ще се засилят). Иначе и аз си мисля, че е твърде рано за разширяване на костите. Дано не е и нерв, а нещо временно, че сериозно се плаша.

Ето и нещо полезно, което прочетох, свързано с храненето ни през есента (цялата статия е тук)

Според разработен от специалисти по храненето ориентировъчен списък, през есенните месеци бременната жена трябва да консумира:
- месо или риба – 180-200 гр на ден;
- яйца – по половин на ден или по 1 през ден (това се отнася за жълтъка, но белтъците нямат почти никакви мазнини и са източник на чист протеин – един/два белтъка на ден не биха ви навредили);
- млечни продукти – 500 мл течни продукти (мляко, айран и други), 50 гр извара (350 гр на седмица), 30 гр сирене (или 60 гр през ден);
- зеленчуци, плодове – 500 гр зеленчуци и 200 гр картофи, 300 гр плодове и 200 мл пресен плодов сок;
- макаронени изделия, зърнени храни, бобови – 80 – 100 гр на ден;
- хляб – 100 гр пшеничен или ръжен;
- масло – 25 гр краве (но не и маргарин);
- сол – не повече от 3 гр;
- захар – не повече от 50 гр. (по възможност я заменете с мед, но не повече от 30-40 гр. – 2-3 супени лъжици).

# 86
Привет и от мен! Минавам да ви по черпя, защото днес моето голямо детенце има рожден ден. Мила става на 3 години и съм много щастлива, и още не мога да повярвам, че съм майка Simple Smile))) Тогава пак беше такъв хубав и слънчев ден! Пожелавам ви много усмивки и спукани балони (че вкъщи взеха да свършват вече Simple Smile))

# 87
Винаги съм искала да бъда булка.Друг в въпросът, че не съм си представяла бременна булка Laughing Просто така се случи.Но не виждам проблем, защото се чувствам повече от добре.На сватбата ще съм в края на 4 месец.С бъдещия татко смятаме, че децата ни трябва да са родени в брак.Разбира се, че нищо не се променя дори и да не бяхме сключили брак, но явно това си е само в нашите представи за "правилно и редно".

mirence, честит рожден ден на детенце  bouquet

Silver Moon, честит ви брак  bouquet

# 88
Здравейте мами,
чета все хубави новини - сватби, детски рождени дни, тупкащи сърчица...много се радвам за всички ни и дай Боже само радост да споделяме тук  Hug  Hug  Hug

# 89
  • София
Здравейте,мацки,чета ви,но не знам какво да напиша,затова само минавам да ви поздравя Hug
Мен ме хващат отвреме на време някакви странни настроения,които гарнирани с редовните симптоми виене на свят,ганеде и киселини,ме правят много посърнала ConfusedНе искам да се жалвам само бебео да е наред,друго не ме интересува,но на моменти съм толкова зле,че ми иде да повърна и да си легна,но не мога да направя първото ooooh!Мислех си,че до 12г.с. отдавна ще са си оъишли тези неразположения,но явно съм се заблуждавала.Моля,мамите с дечица вече да кажат до кога им беше лошо с другите бременности Thinking

Общи условия

Активация на акаунт