ЮНСКИ ЮНАЧЕТА -Тема 116

• 65 468
  • 468
  •   1
Отговори
# 135
Момичета, при нас с телевизора нещата май си дойдоха на мястото - директорката се върна от едноседмична отпуска и започнаха само за по малко следобяд да им пускат, което е ОК.

За извеждането ме тревожи много, че не го правят, определено ще повдигам въпроса на всяка родителска, но не изглеждат много обнадеждаващо нещата. Всеки ден го взимам към 4.30, за да го разходя, което яде и от моето време. Но иначе детето е доволно, спокойно, изглежда, че се разбира с госпожите. За другите деца нищо не разказва все още.

Не знам дали ви писах, записах Бобата на карате (има точно до нас) и му харесва страшно много и му се отразява страхотно. В двата дни в седмицата, в които има карате вечерите у нас са много по-спокойни! По принцип не съм планирала никога да ходи на карате, но като разбрах, че е точно до нас и чух много добри отзиви, реших да пробвам (вкл. за да изразходва енергия). Оказа се просто страхотно, жената, която ги занимава е много добра и има невероятен подход. Освен това се сприятелява с момченцата от квартала.

Снежи, супер звучат нещата при вас относно детската. Както винаги, де Simple Smile!

При нас продължават проблемите с дисциплината, ама вече и да се оплаквам е досадно Sad.

Бо, каква беше разликата между твоите момчета? Андрей съм го записала формално на ясла, но мисля да го пусна чак като стане поне на 2,5 - в ОДЗ, в което е и брат му е яслата, но не знам колко контакт има между групите. Радвам се да прочета, че добре ги гледат при вас - притеснявам се да пусна Андрей, защото той е много по-домашар от Боби, обича да си е с нас, а не толкова да общува с външни хора.

# 136
  • София
Sv, кажи коя е школата ви по карате? Аз много искам да запиша някъде Марти да ходи, точно защото има адски много енергия да изразходва. В градината ходи на спортни игри, но там са повече упражнения. На плуване трябва да има поне 4 навършени, а на някои места ми искат 5 даже. Надеждата ми бяха кънките в Зимния дворец, но има адски много деца, а той не разбира много какво иска учителя от него и не е във възторг.  Rolling Eyes Габи от своя страна откачи. Иска всяка седмица да я водя на кънки, да отиде пак на ски училище, да я запиша на пияно, а ходи и на балет.  Crazy

# 137
  • София
И аз вече се замислям за някакви допълнителни занимания, защото като я взема от детската градина и се започват едни въпроси: а сега къде отиваме? а сега кой ще ни дойде на гости? а сега ние на кого ще ходим на гости? а еди кой си какво прави, няма ли да дойде у нас?
А аз като започна с едни отрицателни отговори: никъде няма да ходим, никой няма да ни гостува, ние няма да гостуваме.... и детето започва да ме пита: а сега тогава с кой ще си играя?
Е, ние уж си играем с нея, но то нашите игри са едни такива заспали и безинтересни: нареждане на пъзели, оцветяване или поне опити за оцветяване и рисуване... А Кати иска да се гоним, да скачаме и други подобни непосилни за нас движения.
От друга страна пък ако я запиша на нещо хич няма да остава време да се видим. Аз я вземам към 17,45, докато се приберем е станало 18,10, после приготвяне на вечеря, слагане на масата, после вечерен тоалет и хайде, то станало време пак за работа.
А аз трябва да се запиша непременно на спорт (комбинирана гимнастика или йога), може така да водя и нея с мен да подскача. Спешно трябва да ми се избистри ума.
В понеделник съм на преглед при гинеколога. Стискайте палци да няма възпаление вече. Дано да няма и да не се налага да пия повече антибиотици, за да мога да започна да пия илачите за пречистване на организма, които Ани ми изпрати.
Ани, благодаря ти  Hug  bouquet
А, и да допълня: много искам да се науча да шия гоблени. Снощи отидох в един специализиран по темата магазин и купих един малък с Мини Маус от коледната колекция. Платих го аз и жената като започна да ми обеснява как се шиело, от кое квадратче да започна, как конецът бил в 6 ката, а аз да съм шиела в два ката и т.н.... на мен ми се стори по-сложно от пилотиране! Ако първо ми беше обесняла, със сигурност нямаше да си го купя!
А има толкова хубави гоблени с детски мотиви, ех, мечти....

Последна редакция: чт, 24 яну 2013, 16:04 от viper

# 138
  • София
Аз да се запиша с хубава новина. Вече си резервирахме морето. И тази година пак в Турция. Този път избрахме Кушадасъ - х-л Сентинус . От 01.06 ще почиваме. Дано само няма болни, че с тези дати резервирани отдалеко... Миналата година бях на антибиотици.. #2gunfire Тази година ще водим и Жорко, че миналата година го оставихме при баба му. Дано само пътуването от 15 часа му понесе Simple Smile

# 139
viper, все едно, че говориш за моята Марина. На мен чак ми става тъжно като я прибирам у дома.  "Къде ще ходим сега? Кой ще ни идва на гости?..." Същата, ама същата песен. Бързо възстановяване!!!  Hug Хубава идея за хоби!
Адаш, браво на вас! Пожелавам ви да си изкарате безпроблемно в Кушадасъ и никакви болести този път! Naughty Само слънце, плаж и весели моменти!
Sv. , проблемите с дисциплината мисля, са на дневен ред сега, на тази възраст. Не, че ще те успокои това, но да знаеш, че не си сама. Hug
Ани, и аз чакам с нетърпение снимки, с новите лещи. Praynig

# 140
  • USA
Здравейте,

viper,hrista и Ванеса е същата-всеки ден след детската-каде ще ходим,кой ще дойде на гости,но имаме и допълнителен въпрос-имам ли подарък?Simple Smileмалко объркахме нещата със подаръците,като се преместихме тук в началото за да приеме по-лесно промяната й взимах малки подаръчита,и сега резултата е всеки ден въпрос.

Това е за сега ,Лека вечер  Simple Smile

# 141
  • София
А, да, това за подаръка забравих да го напиша. Понеже не знам хранят ли ги там, гладни ли ги държат, но Кати е зверски огладняла като я взимам Обикновено купувам банани, солети или обикновени бисквити, за да хруска нещо в колата доакто се приберем, че е послепяла от глад. И като ме види и веднага ме пита какво съм и купила днес. Но тя искала кроасан с шоколад, или пък само шоколад. Е, сега, не можем да купуваме само такива "полезности".
Явно всички сме на една вълна Laughing
До сега гледахме по БНТ2 фигурно пързаляне. Тя обу едни плетени терлици, установи, че се пързалят като кънки по паркета (не че е карала кънки де) и като започнаха с баща си да се пързалят, да се въртят като двойките по телевизията, и като се разпльоскаха на земята... Кати бързо стана, но на Жоро доста време му трябваше да се раздвижи. Ще проверя дали на Славия има кънки на лед.

Последна редакция: чт, 24 яну 2013, 22:03 от viper

# 142
  • Пловдив
viper, а нямате ли в самата градина допълнителни дейности. В нашата имаше няколко, аз записах Марина на модерен балет. И сме много доволни. Идват в градината, два пъти в седмицата следобед за 40 мин. и танцуват. Тя много се радва като й кажа: "Днес ще имате танци" Много е удобно, защото не се налага ние да я водим някъде/е като порасне сигурно ще я запишем на нещо по професионално и ще я караме/ но за сега това е чудесен вариант да изразходва енергия. А и е научила всички модерни песни и само ме кара в къщи да й ги пускам и всяка вечер имаме програма-танцува ни. Само където ми е писнало, защото задължително иска да танцува с чорапогащник и пола или рокля.
Като я взема от градина задължително правим една малка разходка и тогава се прибираме, стига да не вали.

# 143
  • Плевен
Хаха, Нинка, много ме разсмя с танците задължително по пола и чорапогащник Simple Smile))))
Наде, стискам много палци в понеделник всичко да е наред и нещата да се оправят вече, сигурна съм, че ще бъдеш добре вече  Hug
За гоблените - браво! Страхотно занимание е, и е много по-лесно отколкото изглежда в началото. И наистина страшно успокояват, напук на това което си мислех преди, че ще ме хващат още повече нервите с тях - направо си е супер релакс. Това ми е картинката за идилия - на балкана сме, децата спят в караваната на обяд, а аз пред нея изтегната в шезлонга, шия гоблен, пия си кафенце и слушам песните на птичките и ромоленето на рекичката пред нас  pletka
Св., браво за каратето! И при нас е наложително да запиша Преси на нещо, че е щур, ама мноооого! В градината ни има художествена гимнастика и английски. Английския го учи от кака си и вече има доста богат речник, а за гимнастиката - приемат и момченца и те прават разни упражнения, като на обикновена гимнастика, та май на нея ще го запиша и него. Има и народни танци, ама сякаш е малък още за тях  newsm78
Хриси, браво за почивката, завиждам ти Simple Smile И аз вече се оглеждам и вече капарирахме екскурзия до Дубровник през майските празници, с мъжът ми само ще ходим. Но вече се оглеждам и за оферти по морето, то май ние сме предвидими - пак ще идем на любимата Албена, ама май вече ми се ходи  пък в чужбина на моренце. Хриси, я ми прати вашата оферта да и хвърля едно око.  Wink
А за лещите - много се кефя. Все гледам колежки, разни дистрибуторки как си носят различните цветни лещи. Аз преди 6-7 години съм носила 2 поредни години различни цветове сини лещи и бях много доволна. И сега тия очила все ме дразнят, ограничават ми погледа, замъгляват се, зацапват се и т.н. и си реших. Те не са точно зелени, а сиво-синьо-зелено, много интересен цвят. Днес сме на детски РД с Преси и ще си ги сложа. На снимките от Бабинден съм с тях, има ги във ФБ. Simple Smile
Ааа, и да не си помислите, че съм забравила онлайн пазаруването - снощи получих едно хууубавко кашонче от АСДА Simple Smile)))
Хайде чао засега и много поздрави на всички!

Последна редакция: сб, 26 яну 2013, 10:12 от anyto

# 144
...Бо, каква беше разликата между твоите момчета? Андрей съм го записала формално на ясла, но мисля да го пусна чак като стане поне на 2,5 - в ОДЗ, в което е и брат му е яслата, но не знам колко контакт има между групите. Радвам се да прочета, че добре ги гледат при вас - притеснявам се да пусна Андрей, защото той е много по-домашар от Боби, обича да си е с нас, а не толкова да общува с външни хора.

Све, моите са с година и половина разлика. И аз имах желание да пусна Ясен по-късно на ясла и според мен около 2 и половина години е най-ранният подходящ период за детско заведение (зависи от децата, разбира се). Аз за Ясен по същия начин се притеснявах да го пусна, защото до скоро беше изключително привързан към мен, но на 3-я ден от започването му в яслата нямаше търпение да влезе при децата, при което на мен буквално ми падна ченето. Така, че и Андрей може да те изненада приятно. Simple Smile

# 145
Привет от нас Simple Smile
Ние бяхме за десетина дни на планина и за добре дошли бабите ни посрещнаха с това че малкия се е разболял междувременно от варицела. Не казали по-рано да не ни притесняват. Като се върнахме най-страшното вече беше минало, макар че като цяло уж леко я е изкарал, и сега господина е по-бесен и по-гладен от всякога и доста добре изглеждащ впредвид естеството на болеста - само коричките на малкото останали пъпки остава да се олющят. Утре ще ходят с баща си или с някоя баба на контролен преглед, че аз съм на работа вече, но ми се струва че и следващата седмица е добре да не ходи на градина...
Имам спомен че последно се разискваха допълнителните занимания в градината и пускането на филмчета там. Стелиян ходеше на народни танци, но след Нова година заяви че иска да ходи на баскетбол и го прехвърлихме. Като цяло съм доволна от организацията и разнообразието на тези занимания.
Против телевизията аз нямам нищо. Вкъщи телевизорът служи за фон и анимациите вървят от сутрин до вечер. Господина даже ми се е оплаквал че в градината гледат много малко телевизия.  В нашата градина от която съм много доволна съвестно следват програмата и се съобразяват с този половин час телевизия, който сега се случва следобед. През топлите месеци децата се извеждат по това време и телевизия не се гледа.
Малко се поулях с писане, но кой знае кога отново ще имам възможност да го направя.  

# 146
Срам ~ не срам ще се запиша   Blush радвам се да видя толкова познати никове и тук  Hug не помня от кога не съм влизала във форума  Rolling Eyesтези дни ми се наложи и не може да не се запиша и тук Simple Smile минавам набързо,  но обещавам че ще пиша по подробно скоро  Hug

# 147
  • София
Аз честно казано се изненадах, в колко много детски градини има телевизори.  Thinking Независимо дали пускат повече или по-малко филмчета. Не че на мен нещо ми пречи, тъй като телевизора и у нас е фон, но все пак си мисля, че времето на децата достатъчно добре може да се уплътни с игри и четене на книжки, рисуване и т.н

Радвам се, че повечко хора се поразписаха.  Wink

Аз вече започвам трескавата подготовка по случай рождения ден на Габи.  Simple Smile

# 148
hris.g с агенция ли уредихте почивката и  прати линк на хотела на лични. Wink
Ние също изчезваме тази година в Турция,но след май е голяма жега.Мислим сега април пък и да няма мн.хора.

Чудя се Емито да я взема ли? Thinking
Тя е добричка ,но все пак от кога чакам да почина.
Днес за първи път я взех рано към 16,30 и тя като ми се хвърли Hug.
Разплакана и тъжна,че г-жата я тупнала по дупето и крещяла.
Прекъснах занятията и я извиках, тя като се разфуча ,че е разочарована,било абсурд и блала ..
Точно пък нея,тя е от кротките и си играела добре. newsm78
Докривя ми Mr. Green
Емито не е бита  от нас и не би ме излъгала Mr. Green,но ще видим тая работа!

ninand,разбирам и ние се преобличаме,но без чорапогащтник.

От детската,ходи с удоволствие на английски и модерни танци! Всеки път много се радва на наградите!

# 149
Здравейте от нас

Ние всички сме болни с температура. Гаден грип Sad Децата почти оЗдравяха вече, днес май нямаха темп, ама кашлят като магарета.

Иначе с детската градина върви много добре. Криси свикна, сутрин се разплаква още, но много бързо й минава. Докато си обуя обувките да си ходя и тя вече е престанала да плаче. Стефан е горд батко - вече е в голямата група, но ходи да я вижда няколко пъти на ден. В началото не даваше на никой да си играе с нея - буташе децата и казваше, че това е неговата Кристина - все едно е играчка Simple Smile. Като я взимам винаги я намирам много весела и свежа и си играе. И преди съм казвала, че нашата детска градина е много малка и всички деца от 2те групи се познават, често си ходят на гости, навън заедно играят, и мисля, че това им създава едно чувство на уют... При нас няма телевизори, но има компютър и айпад - заварвала съм големите да редят разни пъзели на айша да. Кристина и тя почна да плаче като види айша да у нас да й го даваме - ега си... Още памперси носи, ама иска и тя да цъка. Не я огрява засега де.

Ние започнахме усилените занимания със ски - стефан много му харесва и доста напредна. Вече ходихме 5-6 пъти, щяхме и този уикенд, ама се разболяхме Sad

Не знам дали ви разказах, че ходихме със Стефан на логопед. Струваше ми се, че е доста назад по от отношение на речевото развитие, ходихме на 4 сесии, и засега казаха, че ще работят със специален педагог в градината с него. Но пък откакто се прибрахме от Африка, виждам голям напредък, и в българския и в шведския. На български говори абсолютно правилно със сложни изречения, имаше проблем с местоименията, но след много тренировк, започна да ги използва (аз, ти, мене, тебе). С шведския също напредва, но там въобще не се намесвам. Казаха ми вкъщи само български , иначе се обърква. Ще се радвам да споделите как се развиват нещата при едноезични те деца Simple Smile.

Лека нощ от мен и бъдете здрави!,

Общи условия

Активация на акаунт