От много отдавна не съм писала, но от работа, домашни занимания и т.н. не ми остава време.
viper
и ти желая само хубави неща тази година.snowwhite дано вече вируса минава.
И в нашата детска градина се гледат филми, не ги изкарват навън зимата. Аз лично не се дразня. Но определено в детската е по-добре от яслата. В яслата в редките случай лятото, когато са излизали, си седяха децата на пейката въпреки, че всяка група си има собствена площадка с катерушка и пясъчник. Хубавото е, че имат и 5 изборни допълнителни занимания: футбол, танци, английски, приложни изкуства и плуване. Учителките ни посъветваха тази година макс. на 3 предмета да ги запишем, но аз се чудя пролетта дали да не го пуснем на 4. Първо го записахме на плуване, футбол и английски. Плуването - май не му хареса треньора и започна да симулира, че го боли корема и какво ли не беше измислял, за да не ходи и го отписахме. Записахме го на танци и е много доволен особено след като вски път има лепенка на блузката за награда, че се е представил добре. Бате Пепи по футбол им е влезнал под кожата и благодарение на него сутрин може да се приготви и за 5 мин, под заплахата че ще закъснеем и че няма да го види

Целия януари (и продължават благодарение на Тео
)бяха под карантина и нямаха футбол и беше изключително нещастен. Освен това и приятелите му бяха болни и ги нямаше и много страдаше. От друга страна пък като бяха по 10-тина деца си личеше, че госпожите имат много повече време за тях и всеки ден учеха стихотворения, песни, рисуваха и т.н. От миналата седмица е с варицела и той. Мисля, че леко я кара. Не е вдигал темп над 38гр. дори и 38 май така и не стигна. Има много пъпки, но втория ден чопна една на гръбчето, май без да иска, и така го заболя милия, че вече си има едно на ум и действа много внимателно и за момента не си и помисля да се сърби и да ги чопли.Покрай варицелата май ни се разминаха ските, или поне за 25-ти както бях резервирала, а така с нетърпение чаках да заминем малко някъде 3-мата. Мъжа ми не е карал варицела или поне никой не помни и го чакам точно тогава да се опъпчи и да сме под карантина отново. Но за мое успокоение на 21-ви заминавам на семинар в РИУ Правец
Дано март има сняг, че сме му обещали на Тео да го водим да се учи да кара ски.Аз също Тео го взимам около 17:30-18:00. Нямаме време да излизаме, прибираме се и започвам готвене и си играе с татко си. При нас няма въпроси къде ще ходим и т.н., но пък въпроса: "Има ли нещо в колата?" е задължителен. покрай съседите се беше научил да минава през магазинчето до градината и ни беше много трудно да го отучим, но успяхме. Там само сладки неща и боклуци си харесва. Не го ограничаваме, но предпочитам да хапне сурови ядки, плод или солети пред харибо, топъл сладолед и какви ли не други гадости.
Относно телевизията. Аз нямам против в градината да гледат, понякога това е единствения вариант да ги усмирят. В къщи няма ограничения кога да гледа детски. Тео сам казва кога му се гледа, пускаме му таблета и сам си пуска детските. Понякога гледа много. Понякога го пуска и си се заиграва с други неща. Като го гледах сега покрай Варицелата нарочно дори му пусках докато яде или като го засърби много, за да се разсейва, пък и на мен ми е трудно да играя на неговите игри, че повечето трябва да съм свита или директно на земята с влака, колите и какво ли още не.
За морето и аз се замислих и съм направила една ранна резервация за септември, без предплащане и т.н. до 21 дни преди пристигането може да я откажем. Малко по-скъпичко ни излиза, но при положение, че все още не знаем как ще ни се развият нещата предпочетох така. Резервирали сме за Торони (Ситония, Гърция). Кумците ни 3 лета по ред ходят там по няколко пъти лятото и са много доволни. Пък и аз си мисля, че с една или две нощувки в Сандански пътя ни ще е много по лек от черноморието ни. Миналата година ходихме в Царево, останахме много доволни, анимацията беше прекрасна и на Тео много му хареса, но решихме Гръцко.
Съжалявам за дългия пост.

и Марина иска братче и сестричка 
. Ще ходя пак на преглед през април чак. Тогава ще ми пуска микробиология и цитонамаска, ще ме прегледа основно и ако има нещо да се долекува ще действаме, защото през юни ще възобновяваме опитите.
От панадола и нурофена я сваляше само за кратко. Майка и татко голям зор видяха с нея. Взехме си я след две седмици престой при тях (в "санаториума" както татко казва). Ходи три дена на детска градина и пак вдигна температура (38гр. този път). Запуши и се нослето и пак в къщи. Сега е на детска градина, макар че нослето още лекичко тече.
Повтаряме си вечер стихчето.