Вие съгласни ли сте?

• 7 865
  • 135
  •   1
Отговори
  • София
   Гледайки едно предаване в което спореха, да има ли камери по улиците и пътищата или не, се зачудих колко хора биха се съгласили с това.Аз лично съм съгласна.Важното е после да бъде признаван записа и в съда.И малко отклонение, в Южна Корея и колите имат черни кутии и записват как карат и какво правят самите шофьори на пътя.И на това съм съгласна.А вие?

# 1
  • София
За колите - да, но за камерите по улиците - определено не. Прекалено висока корупция имаме.

# 2
За колите - да, но за камерите по улиците - определено не. Прекалено висока корупция имаме.
E, тя корупцията по улиците ли върви?

# 3
  • София
   В магазините има, в банките има, но пред тях не.Майка ми я обраха пред магазина, видя се на камерата в магазина,че никой не се е доближавал до нея, но навън нищо не се вижда.На позната майка и я пребиха и ограбиха пред входа им.Като стане престъпление на улицата, нали няма камери, никой нищо не знае и нищо не е видял.

Последна редакция: сб, 20 окт 2012, 09:48 от Тайна

# 4
  • София
Много обири стават и в домовете ни.

# 5
  • София
  В дома си всеки може да си сложи сам, чела съм ,че са слагали камери да наблюдават какво правят детегледачките им.

# 6
Като стане престъпление на улицата, нали няма камери, никой нищо не знае и нищо не е видял.
Камерите на улицата не вършат абсолютни никаква работа ако трябва по тях да се разпознава човек, особено вечер. Скоро по БТВ-то даваха един експеримент на телевизията как се краде колело в центъра на София. Бяха оставили едно колело завързано за един стълб в центъра и с GPS предавател следяха какво ще се случи с колелото. Откраднаха го към полунощ. След това репортер от БТВ отиде в центъра за видеонаблюдение към Столична община да прегледат камерите. Крадеца с колелото беше минал през 10-тина камери все в центъра на София. Обаче записите бяха ужасни, виждаше се само един силует кара колело - никакво лице, нищо не се вижда. От центъра за видеонаблюдение си признаха че на камерите много трудно можело да се види лицето на човек и той да бъде разпознат... с една дума, никаква полза от тези камери няма...

# 7
  • София
Съгласна съм, но няма да има полза....
А, изпреварили са ме...

# 8
  • София
   Престъпления не стават само нощем, а ако се обработи картината от специалист, може да се види и лицето.

# 9
  • Galaxy 13197853088
Съгласен съм да има камери които да вършат работа. по-контрастни изображения да имат и да могат да разпознават лица. Централната част на градовете да са един малък "биг брадър".
И черна кутия на колата е добре да има. с автоматично изпращане на глобата. Дигаш над 50 в града и дрън с смс "Начислена ви е глоба 50лв" ... за какво да има катаджии ...

# 10
Нищо няма да се види. Камерите в момента са некачествени и не снимат качествен образ. Сложени са само за отбиване на номера. Крадеца на колелото на БТВ вече един месец не могат да го разпознаят и да го хванат....

# 11
  • София
  В дома си всеки може да си сложи сам, чела съм ,че са слагали камери да наблюдават какво правят детегледачките им.

Така е. Разликата е, че ако стане обир в нас, аз ще избера какво да покажа от записа, докато с уличните камери няма да мога. Затова отговорът ми е: не, не съм съгласна да има камери навсякъде, не съм съгласна да ме снимат непрекъснато.

# 12
  • София
Нищо няма да се види. Камерите в момента са некачествени и не снимат качествен образ. Сложени са само за отбиване на номера. Крадеца на колелото на БТВ вече един месец не могат да го разпознаят и да го хванат....
Добре, могат да се сложат качествени.

# 13
И качествени да са, ползата е нулева.В България все още записите от видео наблюдение нямат тежест в съда.
Работя заобиколена от камери, случвало се от входа да се открадне велосипед, предоставяме в полицията запис и името на човека, те не успяха да го открият.
Другият по-фрапантен случай е, когато откраднаха портфейл на жена.Този път имахме и личните данни на крадеца -ЛК, ЕГН, адрес и т.н.Пак не успяха да го намерят, не живеел на този адрес.
И моя извод:Камерите по улиците служат само за глоби на шофьорите.И най-качествените да монтират, резултата ще е същият.

# 14
  • София
   milenaka,който не прави нищо нередно, няма от какво да се притеснява.

Общи условия

Активация на акаунт