Вие съгласни ли сте?

• 7 874
  • 135
  •   1
Отговори
# 30
Не говорим за любивници. Както и да е.
Аз не желая да съм в Биг Брадър. Повтарям се.

Добре, за каквото и да говорим. Човек в такива ситуации сам си се пази.
Не искаш да живееш в Биг Брадър, ок!  Peace

На мен ми е все тая.

# 31
  • София
   Богинче, то така както казваш, можеш да попаднеш и на снимките на някой турист и пак да се видиш в нета.Аз например, като се возя, обичам да снимам отстрани, правя си клипчета по пътя.

# 32
  В магазините има, в банките има, но пред тях не.Майка ми я обраха пред магазина, видя се на камерата в магазина,че никой не се е доближавал до нея, но навън нищо не се вижда.На позната майка и я пребиха и ограбиха пред входа им.Като стане престъпление на улицата, нали няма камери, никой нищо не знае и нищо не е видял.
Да.Преди години, точно на улицата с най-много банки и лъскави кафенета, видяха за последно живи сестрите Белнейски.Една камера да имаше поне

# 33
  • Варна
Чл. 32.
(1) Личният живот на гражданите е неприкосновен. Всеки има право на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния му живот и срещу посегателство върху неговата чест, достойнство и добро име.
 (2) Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи.

Това е от Конституцията. Ако туристът Пешо те снима, винаги имаш законния лост да го накараш да унищожи снимката ти. Ако държавен орган те снима, нещата стават малко по-различни, не мислите ли.

# 34
  • София
   Ако държавен орган те снима, значи става, прави го законно.

Последна редакция: сб, 20 окт 2012, 14:00 от Тайна

# 35
(2) Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи.

Да.

А де факто и сега те снимат навсякъде, но се обявява /за да не е без негово знание/ - обектът е под видео наблюдение.
Законно.

# 36
  • София
  milenaka,който не прави нищо нередно, няма от какво да се притеснява.

За останалите не знам, но аз не желая да бъда наблюдавана непрекъснато. Държа личният ми живот да остане личен. Позволяваш ли ми?  Wink
То не зависи от мен,за да позволявам или не, но личният живот не е ли у дома? Щом е на обществено място,вече не е личен, а обществен. Аз така мисля.

А аз не мисля така.

# 37
Това е от Конституцията. Ако туристът Пешо те снима, винаги имаш законния лост да го накараш да унищожи снимката ти. Ако държавен орган те снима, нещата стават малко по-различни, не мислите ли.

Да, тука става интересното. Зад понятието "държавен орган" винаги стои човек, чиновник, "слуга на народа", който може да разполага с честта, достойнството и доброто ти име. При това безнаказано в някои случаи....

А пък за пари съм чула, че се правят какви ли не гадости с хората.....

С отнемане на свободи и права никой не е успял да наложи ред, нито пък да спре престъпленията...

# 38
  • в сърцата на децата <3
И черна кутия на колата е добре да има. с автоматично изпращане на глобата. Дигаш над 50 в града и дрън с смс "Начислена ви е глоба 50лв" ... за какво да има катаджии ...
Не давай лоши идеи  Laughing Хубаво, че МВР няма да позволи да се премахнат катаджиите, че тогава вече я втасахме - само от глоби ще си изплатим външния дълг за 6 месеца.

Тайна, още с първия ти пост разбрах какво имаш в предвид. В този ред на мисли - нямам нищо против да ме снимат. И камера да ми сложат в колата, и черна кутия и бембяна кутия да сложат ако щат. В града карам с 40-50, не щот много тача закона, а защото съм си страхлива и предпочитам да карам бавничко, но да имам време за реакция. Мъжа кара по-бързо. Но е с много повече стаж на волана от мен и с много по-добри рефлекси. Принципният въпрос е - кой, как и защо съхранява тези записи? И какво може да прави с тях? Също като подслушването на телефоните - ако някой на тоя свят има нервите да изслуша всички часове разговори по телефона с майка ми - ЕВАЛА  hahaha  Само миналия месец съм изговорила над 20 часа с нея. За другите да не говорим... Ама - влече ги хората - подслушват, снимат. Тъпото е, че веднъж ще ти трябва тази информация и ще се окаже негодна. Съмнявам се, че се заблуждаваш, Тайна, че един запис ще е неопровержимо доказателство. Така, както сме свидетели на не един абсурд в милата ни рОдина, така и тук нищо добро няма да излезе.

# 39
Живея в държава която се слави с това, че има най много камери на глава на население и никога не ми е правило впечатление, че ме гледат или снимат Simple Smile Живея си нормално живота, не правя нарушения и не ми пука дали ме снимат или не Simple Smile

# 40
  • София
  За колите по принцип, записите се преглеждат, само в случай на инцидент.Изгледала съм доста клипчета с автомобилни катастрофи и си се вижда веднага,кой е виновен в случая.Дали е имало видимост, дали е шофьорска грешка.Не е както си мисли Labrador, да се вижда някъде записа и да ти пращат веднага глобата.Записа си е в колата и се гледа само при инциденти.

# 41
Аз съм за.
Не ме притеснява да ме снимат охранителни камери.
Преди време попаднах на едно проучване, но не помня за кой град беше, малко градче, в което правят експеримент и поставят камери навсякъде. Престъпността започнала да клони към 0 Simple Smile

# 42
  • София
Аз съм за.
Не ме притеснява да ме снимат охранителни камери.
Преди време попаднах на едно проучване, но не помня за кой град беше, малко градче, в което правят експеримент и поставят камери навсякъде. Престъпността започнала да клони към 0 Simple Smile
     И си се знае,че има камери, не е да те снимат тайно.

# 43
  • UK/София
Живея в държава която се слави с това, че има най много камери на глава на население и никога не ми е правило впечатление, че ме гледат или снимат Simple Smile Живея си нормално живота, не правя нарушения и не ми пука дали ме снимат или не Simple Smile

Joy Joy JoyХайде и тук да ни насметат едно хубаво. Laughing

Президентът нямаше ли  идея за поставянето на камери почти навсякъде, или бъркам?

# 44
ЗА

Една от причините за малката престъпност и малкото пътни инциденти на запад е, че имат камери навсякъде. Там имат дори и по магистралите. Затова, когато някой спре в аварийната лента, а това е забранено, веднага при него идва и патрул на полицията и пътна помощ.

Общи условия

Активация на акаунт