Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 43

• 53 574
  • 750
  •   1
Отговори
# 105
# 106
# 107
Аз пък си мисля че Ферузето ще го отнесат в нечие легло. Много вероятно на Мехмет

# 108
Колко бързо пишете. Не мога да сваря да ви чета  #Crazy
 Знаете ли колко е общия брой на сериите?

Последна редакция: нд, 21 окт 2012, 22:28 от ТиаРа

# 109
По план са заложени да бъдат 150.

# 110
Хм, аз не съм много сигурен за тази информация.Поне аз разбрах, че никъде няма обявена точната бройка.

# 111
Хм, аз не съм много сигурен за тази информация.Поне аз разбрах, че никъде няма обявена точната бройка.
  bouquet

# 112
 След като от доста време си доставям удоволствието да ви чета, айде и аз да се включа и да си споделя  Wink
 ВВ е единственият сериал, от който не съм се отказала...засега. Не само това, а и мъжът ми се зариби, та сега през ден ми дава зор да проверявам за излизането на следващия епизод  Laughing
 Лично на мен особено много ми допадат образите на Ибрахим и Хюррем. Те ме държат най-здраво пред екрана. Страхотна игра. Ибрахим вади такъв глас, харизма, страст в любовта, че понякога пред него Сюлейман е живо заспи .. не че имам нещо против Ергенч. Просто драмата при Ибрахим е много истинска и за мен е сред най-ценните постижения на филма.
 Хюррем, въпреки сакатлъка над образа й от страна на сценаристите, също много ме радва. Жива, енергична, никога студена или бездушна - личи си, че Мерием влага душа и сърце в своята героиня. Чудя се какво ще прави в деня, когато снимките приключат Simple Smile
  Харесва ми също, че Хю е способна на любов, жертвоготовност, единствена тя проявява състрадание и е склонна дори да се откаже от замислената игра на живот и смърт, ако я налегнат угризенията. За разлика от останалите пеперудки на султана - майка му, сестра му, Махидевран. Те са непримирими в омразата си. Хюррем все е склонна да смири огнения си характер, да се поклони, да загърби миналото. Нооо ... не й се позволява.
 И Мустафа е готин - мъжкарче.
 По отношение на въпроса в темата ...Отговорих - друго. Все ми се иска да не ни прецакат с някаква безлична и обидна развръзка по отношение на Хю - Фирузе. Ако си спомняте, във виденията на Фирузе за султана имаше момент, в който той грабваше камата си в опит да накаже някого или да защити някого. Това още не се е случило наяве. Освен това Фирузе идва от земи, с които султанът си имаше традиционни проблеми - Близкия изток, Иран. Дали случайно е в харема? Съдба или ... Ще ми се  да вярвам, че ще излезе нещо по-оригинално този път. Е, ще видим в сряда, предполагам Simple Smile

# 113
запис да следя темата

# 114
  • Истанбул
 Само едно-две уточнения:
На турски "фирузе" се нарича полускъпоценният синьозелен камък (наречен от европейците тюркоаз), от който Сюлейман се готви да прави накит, сетете се за кого Simple Smile
Фирузе е асирийка, по произход, а не персийка и говори на арамейски, древният библейски език ... Стиховете, рецитирани от нея са на този език...и вероятно е християнка  Hug

# 115
Мistik  smile3525благодаря за разясненията Hug

# 116
Само едно-две уточнения:
На турски "фирузе" се нарича полускъпоценният синьозелен камък (наречен от европейците тюркоаз), от който Сюлейман се готви да прави накит, сетете се за кого Simple Smile
Фирузе е асирийка, по произход, а не персийка и говори на арамейски, древният библейски език ... Стиховете, рецитирани от нея са на този език...и вероятно е християнка  Hug

Мistik, добре дошла отново сред нас...липсваше  някак....   Rolling Eyes Hug
Постът ти внася голяма яснота в образа на Фирузе - като име и поведение - нейната благост, смиреност, готовност да помага...и нещото, дето го скри под възглавницата си още при появяването си в харема ... Rolling Eyes Thinking Благодаря!  bouquet

# 117
В харема наложниците дали им е било разрешено да отглеждат някакви домашни животни, защото на мен в серията в която пристигна Афифе и наказа Гюлшах и Фатма една наложница галеше бяла персийска котка  newsm78 newsm78 newsm78

# 118
  Мистик, това, което казваш, е много интересно. Значи тюркоазът си имал ... опашка Simple Smile Сюлейман каза, че има доста работа по камъните. Дали Фирузе ще е жива да си получи подаръка? Simple Smile
  Ако е асирийка, сигурно наистина е християнка. Ако не беше, щеше ли с такава охота да приеме кръстчето на онова момиче, което избяга? Асирия е била в близост до Иран, асирийците са живели и в Иран ... но дали това ще има някакво отношение към историята, хмм, все пак е странно. Тя се появи, когато започнаха размириците в Иран. Може да е съвпадение Simple Smile
  Много съм благодарна за чудесния превод на всички епизоди! Благодарение на този труд и отзивчивост успях да изгледам 69 епизода на един дъх!   smile3525

# 119
Нормално е да сметне да прати по голяма девойка при сина си, а не момиченце...
На мен пък Рустем ми харесва. Другите още не се проявиха особено.

А защо да е нормално? Предполага се, че всички момичета в харема са девствени, извън наложниците на султана, нали? По-голяма или по-малка, наложницата не е по-опитна от 15-годишния принц, например. По-ненормалното в случая е, че принцът трябва да спи с бавачката си. Сега ще ми кажете, че тя не е бавачка на Мехмед, но аз не съм сигурна дали не се е грижела и за него, освен за Джиганхир и Михримах, защото му носеше дрехи и му оправяше дрехата точно като жена, която се грижи за нея. Със същия успех можеше да изпрати и Есма например, нали?
Есма ги гледа от бебета. Фирузе от две години. Освен останол в харема са ги обучавали предполага се на някои неща в секса...  Mr. Green да избере приближена към нея е нормално, защото и има доверие, и защото си мисли че така и прави услуга- дава възможност да стане любимка на принца. За това е нормално да избере Фирузе, а не някоя девойчица.

Струва ми се повече от две.Когато за пръв път сплете косата на Михримах, принцесата беше доста малка, но своенравна.Изглеждаше на 6-7 г., сега е доста по-голяма, щом и по мъже се заглежда  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт