Май не сме много фенките на любовниците 

Дааа, те сами си избират съдбата.

, но като цяло ги приемам). Защото казано е, не съдете и не ще бъдете съдени!
Не се знае на мястото на всеки един от тях как бихме постъпили ние... Е, верно Хатидже понякога ми идва в повече с това сърдене, цупене и мрънкане, ама тя си е такава - разглезена султанка, така е възпитана - в строг морал иценности и знае ли човек - сигурно много боли, и то наистина ако човекът отсреща казва, че не съжалява и не моли за прошка, а ...за разбиране. Такова нещо е изпитание за всяка любов и връзка, случва се много често. Както ще каже Шекспир няколко 10-летия по-късно през 16 век, истинската любов никога не протича гладко. И точно защото е такава - с проблеми и терзания, за мен тази любов във филма е най-истинската като човешка история. Другите са ми по-захаросани някак (не че ги омаловажавам, разбира се, всяка е красива по-своему.
). Затова с нетърпение очаквам развитието й, макар да не съм оптимистично настроена. Хатидже е султанка, обидена султанка и няма да прости лесно. Ибрахим ще се бори за сърцето й (и според мен той нея обича най-много, но при Нигяр намери спокойствие и свой свят, в който се чувства себе си самия, истински, без да се налага да се съобразява с етикет, правила и др., свят, в който няма грижи и проблеми, врагове дори.... Спомнете си и какво каза на Нигяр, че би искал не дете, което да не принадлежи на Династията и на което да казва ''султанъм'' всеки ден..и затова сега толкова държеше то да живее..), докато може, но накрая предвид шапката, която му кроят всички врагове..т.е вниманието му ще се съсредоточи другаде, и така и тази любов ще отиде в канала като повечето истински такива...
нищо чудно отново да бръкне в сърцето на Пашата... 

, благодаря..! Да..нашият филм е неизчерпаем източник на коментари и сладки приказки !
Препоръчани теми