Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 43

• 53 665
  • 750
  •   1
Отговори
# 315
Момичета, не искам да съм носачка на чер хабер, но се подгответе утре да няма "Великолепният век", поради това, че е Арефе, навечерие на Байрама, като денят е обявен за почивен... Виждам, че някои сериали не ги дават, затова нищо чудно и нашият филм да го отложат... Съжалявам  ooooh!
  Дано да не е вярно! Има ли го обявен в програмата?

# 316
  • София
Голяма е сладурана! Заедно с Ибрахим са ми любимците!

Добре дошла във фен-клуба им.  Grinning Май не сме много фенките на любовниците Wink

Peace  Laughing

# 317
  • Атлантис, Галактика Пегас

Някой търсеше това клипче.  Peace
А по повод Хюррем и книгата, видяхме няколко пъти в сериала  с книгата, видяхме  Mr. Green
Другите нито с книга, нито пишещи.
Хатидже май само пишеше писмата.  Mr. Green

# 318
  • Атлантис, Галактика Пегас
Момичета, не искам да съм носачка на чер хабер, но се подгответе утре да няма "Великолепният век", поради това, че е Арефе, навечерие на Байрама, като денят е обявен за почивен... Виждам, че някои сериали не ги дават, затова нищо чудно и нашият филм да го отложат... Съжалявам  ooooh!
Мистик отдолу под озета на Стар пише
Yayın Günü:24 Ekim Çarşamba
Yayın Saati: 20.00
Значи може и да го дават?  newsm78

# 319
Fen! Хайде пак сме от един клуб!
 Клоунът!:)))))

Да, клоунът след чаша чай си легна снощи уморен,
изгуби се в прегръдката на мрака.
Но сега е тук, отново само фен
и кротко тази вечер филма чака Grinning Praynig

Аз съм сигурна, че ще има серия довечера...пуснаха си двата фрагмана нормално newsm78

Корделия, аз питах за този клип, но вчера го открих - страхотна песен!

# 320
По повод на един въпрос снощи за възрастта на Филиз Ахмет се зачетох какво има написано за нея и попаднах на инфо за един филм с нейно участие - "Сбогом Румелия" ...чудя се защо този филм не е попаднал досега в полезрението на преводачи, а и на съгледвачи от нашите телевизии.
По мнение на хората, които са го гледали е страхотен, а и е свързан и с нашата история.
Може би ги е спирал факта, че повечето актьори са непознати за българският зрител, но ето сега след ВВ на български екран вече имаме една звезда в главна роля - Филиз Ахмед /поне за мен вече е звезда/.
Може би е момента да му се обърне внимание  newsm78

А иначе Филиз е на 31 г., родом от Скопие и покрай 5-6-те езика  които владее, поназнайвала и български Wink

Лек ден на всички!

# 321
Срядаааааааааааааааааааааааа!
Блазе им на тези, които знаят езика, за да гледат в оригинал!
Аз се заричах да не чета след сряда, зада мога да изгледам с по-голям интерес серията в края на седмицата.

Моля, слагайте съдържанието на 70 еп в спойлери!
Не че ще издържа да не ги отворя, но поне ще опитам

# 322
Привет!

Най-накрая ви настигнах в гледането. Много е пристрастяващ сериалът, костваше ми няколко безсънни нощи, не можех да спра да гледам.

Накратко дотук: симпатизирам силно на Хюрем, останалите ми бледнеят пред нея. Да, наистина е наблегнато на интригите и злобата, но при нея поне има оправдание. През какво ли не премина, заради това, че обича СС.
Много съм разочарована от сценаристите, че ни натресоха Фирузе. Блед, безцветен образ, актрисата също не ми допада, прилича на Майкъл Джексън след пластичните операции, с тоя чип нос.
СС също ме дразни, поднасят му фуста и започва да й рецитира стихове, както правеше и с Хю. Много олеква в отношението си към нея и към Ибрахим.
Дано Фирузе се разкара по-скоро, защото не допускам Хю да загуби СС толкова лесно.

Тандемът Хатидже, Махи, Гюлфем ми е смешен и недостоверен. Първата е нелогична, налудничава и многострадалните й изблици отдавна не ме трогват. Втората как не се промени три сезона, все едно и също бълва, злоба и гущери. Третата е пълнеж, освен кратката и поява като ковчежничка и жертва, друго във филма няма като роля.

Здраво стискам палци на Хю и чакам с нетърпение епизода.

Благодаря на хората, които се трудят над субтитрите. Това е къртовски труд, страхотни сте, не спирайте.

# 323
  • В тъмната гора.
На Нигяр Калфа.....

Ние - несъпругите, ние - другите:
бракониерки и закононарушителки,
винаги виновни изкусителки.
С дълги шлейфове от клюки и ненависти...
Орисията ни е такава.

За какво са ни бижута, тоалети?
Нас ни водят все по тъмните кьошета,
нас ни водят по кварталните бирарии;
ние зъзнем под часовниците гарови и
на чакане безкрайно сме орисани:
думи две, набързо писани, звън среднощен,
неочаквано пристигане, краден час - какво пък - стига ни...

"Слънце мое", "празник" ни наричат.
И след дневното жестоко тичане
слагаме парфюм и руж на бузите,
свещи върху масата и тиха музика;
и сме целите любов, разбиране, прошка и кураж...

Сами умираме - в дълги нощи и във тъжни празници,
под дъжда на думи и омрази;
на ръце като царици носени,
във снега на самотата - боси...

Няма нужда да ни съжалявате -
ние си избираме съдба такава.

Станка Пенчева

newsm12  Дааа, те сами си избират съдбата.

# 324
# 325
Добро утро, великолепни!

Виждам      fenkata1968 , perfectr, manutd^       са   си спретнали     страхотна дискусия - спектакъл снощи...относно триъгълника Ибрахим - Хатидже - Нигяр... Wink Wink thumbsup thumbsup...как съм ви пропуснала...?!  Rolling Eyes Rolling Eyes

Да кажа и аз - аз не обвинявам никого от тях тримата за нищо, нито ще ги защитавам до безкрай - просто ги разбирам ! Ама това можело, трябвало, задължително, знаели и прочие..бла бла...Точно с техните образи сценаристите най-много ни показват човешката им същност! Преди да са Велик евезир, Султанка те са хора с души и сърца, а на хората е присъщо и да грешат, да се изкушават, да се лутат дали са постъпили правилно или не, да страдат, да ги боли, да отмъщават...и т.н чувства и емоции. Приемам ги такива каквито са (така впрочем и всички други герои и събития във филма, както и него самия като краен продукт). Без тези персонажи каквито са, този филм не би бил  феноменът, който е! Затова гледам и не съдя (макр понякога да се дразня на нечии дела и думи.. Wink, но като цяло ги приемам). Защото казано е, не съдете и не ще бъдете съдени!  Naughty  Не се знае на мястото на всеки един от тях как бихме постъпили ние... Е, верно Хатидже понякога ми идва в повече с това сърдене,  цупене и мрънкане, ама тя си е такава - разглезена султанка, така е възпитана - в строг морал иценности и знае ли човек - сигурно много боли, и то наистина ако човекът отсреща казва, че не съжалява и не моли за прошка, а ...за разбиране. Такова нещо е изпитание за всяка любов и връзка, случва се много често.  Както ще каже Шекспир няколко 10-летия по-късно през 16 век, истинската любов никога не протича гладко. И точно защото е такава - с проблеми и терзания, за мен тази любов във филма е най-истинската като човешка история. Другите са ми по-захаросани някак (не че ги омаловажавам, разбира се, всяка е красива по-своему. Peace). Затова с нетърпение очаквам развитието й, макар да не съм оптимистично настроена. Хатидже е султанка, обидена султанка и няма да прости лесно. Ибрахим ще се бори за сърцето й (и според мен той нея обича най-много, но при Нигяр намери спокойствие и свой свят, в който се чувства себе си самия, истински, без да се налага да се съобразява с етикет, правила и др., свят, в който няма грижи и проблеми, врагове дори.... Спомнете си и какво каза на Нигяр, че би искал не дете, което да не принадлежи на Династията и на което да казва ''султанъм'' всеки ден..и затова сега толкова държеше то да живее..), докато може, но накрая предвид шапката, която му кроят всички врагове..т.е вниманието му ще се съсредоточи другаде, и така и тази любов ще отиде в канала като повечето истински такива... Cry
Интересна ми е Нигяр като поведение и позиция. Образът й може и да се е поизчерпал малко, но все още е активен и има какво да се очаква.. Naughty нищо чудно отново да бръкне в сърцето на Пашата... Rolling Eyes

Хубава сряда на всички тук!  bouquet

Последна редакция: ср, 24 окт 2012, 11:08 от Елена Алексиева

# 326
Елена, привет!
На мен лично, ти ми липсваше за снощната дискусия WinkHug
Но аз мисля, че ще има още много какво да коментираме в тази посока Simple Smile

# 327
# 328
Елена, привет!
На мен лично, ти ми липсваше за снощната дискусия WinkHug
Но аз мисля, че ще има още много какво да коментираме в тази посока Simple Smile

Привет, фен  Hug, благодаря..! Да..нашият филм е неизчерпаем източник на коментари и сладки приказки !  Peace

# 329

Общи условия

Активация на акаунт