Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 43

• 53 696
  • 750
  •   1
Отговори
# 180

"Кой го е грижа за твоята любов?!"  Laughing

Резюме на 70 серия Благодаря на Емел за превода
bouquet

Напрежението във Великолепният век е върхово
Разплита се възелът около  Хюррем Султан и Фирузе. Фирузе се качва на етажа на наложниците. Ибрахим Паша отстранява поддръжниците на Искендер Челеби от важните постове. С преместването на Фирузе Хатидже Султан започва все по-открито да напада Хюррем.

Изпратената на халвет с  Шехзаде Мехмет Фирузе се възпротивява и се изправя срещу Хюррем. Хюррем, разочарована от станалото, ще накара Фирузе да плати най-високата цена за това. След разкриването си пред Хюррем, Фирузе престава да се крие и се премества на етажа на наложниците.
Шехзаде Мустафа и Махидевран от своя страна пристигат в сарая в Маниса. Мустафа, току-що пристигнал, незабавно отива да види Хелена, но не среща от нейна страна радостта, която очаква. Бащата на Хелена се кани да я омъжи. Тя не показва близост към Мустафа. Въпреки споделената с Ташлъджалъ Яхя мъка, Мустафа не намира утеха.

От друга страна Ибрахим Паша, в усилията си да спечели отново сърцето на Хатидже, подготвя среща с нея. Хатидже Султан, обаче, все още не е забравила преживяното. А пък Султан Сюлейман заема мълчалива позиция спрямо Хюррем, имайки предвид това, което е причинила на Фирузе. Хюррем за първи път е обзета от страха, че ще загуби Сюлейман и ще помоли Рюстем ага за помощ, за да се оттърве от съперницата си.

Докато отдалечава хората на Искендер Челеби от властта, Ибрахим Паша изпраща Мирахур Рюстем Ага в бейлика Теке. От друга страна, заради недоволството на еснафите съдията на Истанбул – Ебусууд Ефенди, следва да се яви пред Сюлейман и Ибрахим.

Ще може ли Хюррем Султан да се освободи от Фирузе. Ще успее ли Ибрахим Паша да отдалечи Рюстем ага от столицата? Ще се съберат ли Шехзаде Мустафа и Хелена? Ще спечели ли Ибрахим Паша сърцето на Хатидже отново?

Последна редакция: пн, 22 окт 2012, 20:18 от anna3com

# 181
На втория трейлър, когато Хюрем припада султана е с още някого. Няколко пъти връщах, но не разбрах с кого е, Отначало мислех, че е Фирузето, но после, когато тя пада човекът става и сякаш е мъж?
Аз мисля,че е Ибрахим. Поне на мен на него ми заприлича!

# 182
# 183
Благодаря на Синан и на Корделия за фрагмана и озета на руски Hug   bouquet
Лирио   bouquet много нежен клип Peace

# 184
krasminikif Hug  точно на момента

# 185
  • Варна
 CryМоля ви,не ми се отваря линка за втория фрагман,помогнете Embarassed

# 186
# 187
Всички реакции на Хюрем едни и същи.Как мозъците на сценаристите
не родиха нещо друго?
Мисля ,че в този фрагман има извесна доза сънища.

# 188
Да не би и Хюрем да е пробвала състава на шишенцето?

# 189

Фируузе :    Единственото на което се уповавам,е любовта към Господаря.
Хюррем :     На кой му пука за твоята любов?!
Ебусууд :     Заковете го за вратата,да послужи за назидание на всички!
Сюлейман : Ебусууд ефенди,съвестта ти спокойна ли е?
Ебусууд :    Спокойна е,Господарю.
Нигяр :       Не знам точно какво е станало,защото крият от мен.Но ако не днес,то утре нещо ще стане.аз не се боя от никого,ага.          
                             Вече те трябва да се страхуват от мен.
Хюррем :    Има една жена,името и е Фируузе.

Вълненията във "Великолепният век" са достигнали своя връх.

Възелът между Хюррем Султан и Фируузе се разплита.Фирузе се качва в отделението за любимките на Султана.
Ибрахим Паша отдалечава хората на Искендер Челеби от властта.След преместването на Фируузе в отделението
за любими наложници,започват нападките на Хатидже Султан срещу Хюррем.

Изпратената на Халвет при Принц Мехме Фирузе,се противопоставя на това и се изправя очи в очи с Хюррем Султан.
Разочарованата Хюррем,ще направи така,че наказанието за това да е много тежко.
След като разбира за състоянието на Хюррем,Фируузе не се крие,а съвсем открито се качва в отделението за
любими наложници.

От друга страна,Принц Мустафа и Махидевран Султан пристигат в Маниса.
Още с пристигането си Принц Мустафа отива да види  Елена.
Но не вижда очакваната радост у Елена.

Бащата на Елена е на път да я омъжи.Тя ще се отдалечи от Принц Мустафа.
Дори Ташлъджалъ Яхя да споделя болката на Принц Мехмет,той се разделя с Елена.
От друга страна,за да стопли сърцето на Хатидже Султан,Ибрахим и насрочва специална среща.
Но Хатидже Султан не може да рабрави преживяното.

Султан Сюлейман реагира безмълвно заради стореното от Хюррем към Фируузе.
Хюррем изпитва за пръв път страх,че ще загуби Сюлейман.
И моли Рустем ага за помощ,за да се отърве от Фируузе.

След като отдалечава хората на Искендер Челеби от държавна служба,той изпраща коняра Рустем ага в провинцията.
От друга страна,Истанбулският съдия Ебусууд ефенди ,заради суровите методи,които е прилагал към занаятчиите,
трябва да се яви пред Султан Сюлейман и Ибрахим Паша.

Ще може ли Хюррем Султан да се отърве от Фируузе хатун?
Ибрахим Паша ще успее ли да отдалечи Рустем ага от столицата?
Принц Мустафа ще може ли още веднъж да се срещне с Елена?
Ще може ли Ибрахим отново да спечели сърцето на Хатидже Султан?
Във оставящия ни без дъх нов епизод на "Великолепният век",в сряда вечерта,в 20:00 часа.

Невин Иванова

# 190
Да не би и Хюрем да е пробвала състава на шишенцето?
И  на мен това ми беше първата мисъл като го гледах.

# 191
  • Варна
Много ви благодаря на всички Hug Hug Hug

# 192
Кадията е този дето ще разсече Гордиевия възел - Ибрахим.  Peace
и на мен така ми се струва ,съдейки по трейлъра за трети сезон /един от трите които съм видяла/ и мисля че точно СС ще го поиска от кадията това ,защото султана не е забравил за станалото на последния поход и Ибрахим вече не заема това място в сърцето на Сюлейман ,за доверие към него пък съвсем незнам останало ли е нещо.Мисля че само заради Хатидже Сюлейман не е предприел мерки още ,а ще търси по заобиколен начин да го накаже и унищожи.
За кръстчето пък в началото като видях Фируузе да го скрива под възглавницата си помислих не само че християнка ,но че е пратена от някой с мисия подобно на Виктория,обаче досега не  излезе нищо в тази насока.
От последните ви писания тук останах с впечатление ,че вече е ясно че Хюрем е бременна .Не разбрах само какво е сторила /т.е. ще стори / Хюрем на Фируузе,че "СС остава безмълвен" и в какъв смисъл безмълвен- че няма да и се скара или ,че не желае да я вижда?..

Последна редакция: пн, 22 окт 2012, 20:15 от katia13

# 193
Оф,почва да ми омръзва с това Фирузе,няма ли най-накрая да го разкарат!!!
Май и аз съм на път да спра да гледам,голяма боза стана.
Дали Хюрем е бременна,което е малко вероятно,или пък Фирузето я трови тайно,нали си пада вещерка малко... newsm48

Последна редакция: пн, 22 окт 2012, 20:37 от Snell

# 194
Благодаря на Емел за превода на трейлъра и за превода на резюмето, което поместих по-рано  newsm51 smile3501  love001

Великолепният Век 70 епизод трейлър 2 с бг. субтитри

Общи условия

Активация на акаунт