Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 43

• 53 668
  • 750
  •   1
Отговори
# 285
..
Той се опита да стигне до нея, но тя отблъскваше с мисълта че нейни чувства са ПО ВЕЛИКИ от кой то и да е
Може и да си права Корделия,но ако Ибрахим я обичаше истински ,това не би го хвърлило в чужди обятия..просто не вярвам в тази любов /независимо Ибрахим-Хатидже или СС-Хюрем/ дето може да шепнеш в ухото на друг освен любимия ,да го обсипваш с ласки и да се залъгваш ,че си се "подхлъзнал" .Това са си мъжки хитринки..Все пак неговорим да е отишъл за една-две вечери ,да потуши огъня на обидата..а за няколко годишна връзка.Това говори ,че любовта е пропукана..а ако е истинска не би трябвало да се "обръща колата" от едни думи ,колкото и болезнени да са.
Точно затова толкова страда и Хатидже .. . Лично мое мнение /разбира се крепейки се на днешните виждания,ако живеех в 16в може би не бих разсъждавала така..знам ли Simple Smile /
За Нигяр ,нормално е да копнее за отмъщение,макар и сама да си е виновна..колко пъти я предупреждаваха,че даже дайе хатун колко време я прикрива..но не..тя знаеше рискове и последиците и въпреки това не се овладя.Всички знаем поговорката "каквото посееш ,това ще ожънеш.." .
За Гюлфем подкрепям,тя е цяло съкровище..изключително себеотдайна,добронамерна е представена.Готова да подаде ръка на всеки ,без задни мисли и без да гледа в миналото.Ако всички бяха като нея и се стараеха да постъпват правилно ,без да навредят на никой,то харема щеше да е истински рай  Grinning

Последна редакция: вт, 23 окт 2012, 21:10 от katia13

# 286
Нормално е Мехмед Гюнсюр да изиграе по-добре сцената с посвещаването - в крайна сметка той е много по-опитен от артиста, който играе Мехмед.

# 287
Образът на Нигяр ми харесва защото я показваха някак по-хитра, по-умна.

дано това да развие още малко образа й!

# 288
Може и да си права Корделия,но ако Ибрахим я обичаше истински ,това не би го хвърлило в чужди обятия..просто не вярвам в тази любов /независимо Ибрахим-Хатидже или СС-Хюрем/ дето може да шепнеш в ухото на друг освен любимия ,да го обсипваш с ласки и да се залъгваш ,че си се "подхлъзнал" .Това са си мъжки хитринки..Все пак неговорим да е отишъл за една-две вечери ,да потуши огъня на обидата..а за няколко годишна връзка.Това говори ,че любовта е пропукана..а ако е истинска не би трябвало да се "обръща колата" от едни думи ,колкото и болезнени да са.
Точно затова толкова страда и Хатидже .. . Лично мое мнение /разбира се крепейки се на днешните виждания,ако живеех в 16в може би не бих разсъждавала така..знам ли Simple Smile /

Много ми е трудно да кажа кой е виновен и кой не е, когато става въпрос за влюбване.
Как да обвинявам Нигяр за това, че се влюби така в Ибрахим!? Може би повечето жени биха я разпънали на кръст , но аз не мога. Не мога да обвиня и него, защото си мисля, че и той я обичаше...при последната им среща не я погледна в очите точно поради тази причина. Спомням си думите, които каза на брат си в хижата...
Не мога да съдя и Хатидже - и тя го обичаше безумно, но защо трябваше да си причиняват всичко това Sad

# 289
# 290
Образът на Нигяр ми харесва защото я показваха някак по-хитра, по-умна.

Точно поради тази причина ми стои по-добре до Ибрахим Wink Grinning

# 291
Ани, страхотни снимки на Филиз- някъде видях и една, но която беше с обица на носа Shocked, но и тя беше уникална! Grinning

Сега се сетих, че в една от сериите имаше в нейна чест изпълнение на една македонска народна песен, която не открих никъде на клипче - дали някой е попадал на нея?

# 292
А във втория фрагман Хюрем крещи като нацист!

Оооо. това ми беше мигновената реакция веднага след сериала!
Ужасно прозвуча, да не говорим за липса на каквато и да е класа на султанка!!!!
Най- султанката !

Ще видим как ще изглежда в сериала, но в трейлъра е потресаващо.

Каква "най-султанка",че те не престанаха да се държат с нея като с парцал.
Мерием е изградила страхотен образ,който градира в една красива и зряла жена,уморена от интриги,нестихваща в борбата да оцелее от сблъсъците с Ибрахим,Фирузе(Изабела-Мела и Карамела и още знайни и незнайни хатуни) и Тройната коалиция,която за капак,разчита на баба Яга.
Ако се замислите за гледната точка на всички от другата страна на барикадата,едва ли техните мотиви са по-различни,дето се вика:"Всеки се бори да спаси кожицата". Не е тайна,че сред всичката чистота,бани и хамами,поезии и рими,заобикалящата действителност е била много кървава и жестока.Носят се легенди за изхвърлените жени от Харема в Босфора.А и за никога не е тайна,че военните успехи на ОИ,се дължат на една от най-кървавите и жестоки армии в историята на завещала на еничарите.
Така,че цветята и розите са били просто фон на една друга действителност.

Ако си мислите,че това е меко казано пресилено и недостоверно,гледайте "Кралица Марго",(едва ли ви е непознат) но натюрела,които ми идваше в повече като студентка,ме кара да видя днес напъна на режисьора и сценаристите на ВВ,за един "по-достоверен"поглед,макар и облечен в пищност!Дали истинската Хюрем се е държала по-друг начин зад вратите на Харема?Дали всеки ден е яла безгрижно локма в рецитали и песни,а останалите като Ибрахим й компания са и ръкопляскали с бурно одобрение и ,ама в едно друго измерение.Все пак не гледаме приказка!

П.П.Извинявайте ама и на мен любимия ми да разполагаше със собствен харем от 348765.0987 женички,сигурно щях да съм за лудницата вече,ако ще и принц Нородом Сианук да ми е мъж.

Може би сме от сходна генерация, но и " Кралица Марго " помня, и Нородом Сианук също - камбоджанският кръвожаден диктатор и червените кхмери, ако не се лъжа, нали?
И какво от това? Тези примери какво ни помагат в дискусията около представянето на една толкова велика и ерудирана жена, каквато ни е завещала историята??? Дали има подобно развитие на образа или до края ще има убийства, отмъщения и крясъци?
Та видяхме ли досега поне веднъж Хюрем с книга???  Не мисля, че очакваме приказка, очакваме по художествен начин предадена история, която може да има отклонения, но все пак не се борави с измислени, а исторически герои!

# 293
Сега като гледам серията по тв7 се чудя едно нещо  newsm78 newsm78 newsm78

При предположение,че Хюрем е била много начетена,образована,писала е стихотворения и т.н...Не стига,че е истерична ами през цялото време използва много елементарен изказ,много беден речник има..

И неусетно възниква въпросът: На кого е необходимо да омаловажава истинското значение на тази жена newsm78 Очевидно е, че създателите искат да покажат страната си много по- напреднала и прогресивна, отколкото е била, да изтъкнат положителните ѝ страни, но когато стане въпрос да покажат жените си, вадят на показ само дълбоки деколтета и открити лица... #Crazy

Напълно споделям мнението ти  Peace

Именно затова иде реч!  newsm10

# 294
Ибрахим отиде при Нигяр след като Хатидже в пристъп на гняв му каза,че тя и децата й са Династията,той завалията е никой т.е. роб..Това накара Ибрахим да охладнее към нея..

Точно! И мисля, че му каза, че той е там, за да им служи ( на династията ). Тогава той бе тласнат към някой, който го приема истински, без да вижда в него роба

Хатидже си остава истинската му любов. Нигяр беше спокойствието!

# 295
  • Разград

# 296
Ани, страхотни снимки на Филиз- някъде видях и една, но която беше с обица на носа Shocked, но и тя беше уникална! Grinning

Сега се сетих, че в една от сериите имаше в нейна чест изпълнение на една македонска народна песен, която не открих никъде на клипче - дали някой е попадал на нея?

Голяма е сладурана! Заедно с Ибрахим са ми любимците!

# 297

Добре дошла във фен-клуба им.  Grinning Май не сме много фенките на любовниците Wink

# 298
"..И мисля, че му каза, че той е там, за да им служи ( на династията ). Тогава той бе тласнат към някой, който го приема истински, без да вижда в него роба
Хатидже си остава истинската му любов. Нигяр беше спокойствието!.."
perfectr , един мъж ,който здраво е стъпил на замята трябва да знае какво иска ,какво мисли и чуства ..не говорим за тинейджъри ,че да се объркват толкова лесно в чуствата си и да бягат ,като ги клъвне истината..да ,роб е .Какво променя,че му го е напомнила , той не го ли знаеше като се ожени за нея.
Освен това тя се извини намомента след като изрече думите,смятам че съжали стотици пъти за тях ..колкото и да го е заболяло ,не е това начина да лекува нараненото си его.Един мъж със самочуствие не би се засегнал от нещо казано в миг на яд ,друг е въпроса ако това е негов комплекс..който ще го унищожи..смятам ,че дори като велик везир Ибрахим многократно доказа ,че се влияе от мнението на другите за себе си и намразва тези които не му симпатизират и целят да го унижат.Ми като е толкова велик ,защо им обръща внимание ,не е ли под нивото му.Затова и СС неведнъж му рече "че страховете му го правят слаб" .Но Ибрахим си е все същия от младините си .. по собствените си  думи "между рая и ада" ..лутащ се ..кой е ..това е истинския проблем.Ако беше уравновесен и уверен в това което представлява, не би реагирал толкова крайно..,че години наред да търси "спокойствие" заради едни думи..

# 299

Добре дошла във фен-клуба им.  Grinning Май не сме много фенките на любовниците Wink
Laughing Laughing Laughing е все пак без тях не би било интересно..

Общи условия

Активация на акаунт