Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 43

• 53 652
  • 750
  •   1
Отговори
# 330
# 331
Здравейте , аз и преди питах ,но невидях отговор..може назад някъде в темите да е писано но нямам спомен..както и да е.Знае ли някой дали това е последния сезон или ще има още ?Ако ще има още сезона ,то колко са ? Прочетох някъде 5 ,но дали е вярно?Любопитно ми е колко серии горе-долу остават до края на филма изобщо..

# 332
  • София
ех, че хубаво е в сряда
да се чака с трепетна наслада
любимия сериал

# 333
Здравейте , аз и преди питах ,но невидях отговор..може назад някъде в темите да е писано но нямам спомен..както и да е.Знае ли някой дали това е последния сезон или ще има още ?Ако ще има още сезона ,то колко са ? Прочетох някъде 5 ,но дали е вярно?Любопитно ми е колко серии горе-долу остават до края на филма изобщо..

Доколкото видях са ти отговорили на няколко места!Вероятно около 150 серии или 5 сезона!
А дали е вярно никой не може да каже?!
Ако много му падне рейтинга например може да го приключат и за 10 серии! Laughing

# 334
Благодаря на Корделия и Юлето за отговорите ви.

По отношение на това изказване, искам да попитам откъде черпите информацията?

Когато един принц отиде да управлява провинция той вече има право на деца.Преди това, когато още не е напуснал Топкапъ се приема, че не може да бъде баща и наложниците, които забременеят са правели аборт.

Ще споделя с Вас какво намерих конкрентно по въпроса в "История на Османската империя", под редакцията на видния френски османист Робер Мантран. "От времето на Мехмед ІІІ (1595-1603 г.), всички шехзаде били затваряни на едно тайно място на султанския дворец, многозначително наричано кафез: те били добре охранявани и единствената им компания били наложниците, чиято плодовитост била разумно ограничавана. Откъснати от света, те очаквали евентуално коронясване. Едновремено с това и практиката на братоубийството започнала да отстъпва." (стр.178, автор: Жил Венщейн).

Цитатът е от "Проблемът за наследяването". Като цяло, не е имало стройна система за наследяване, не се говори за това, което Вие споменавате и затова ще ми е интересно да науча повече.

Единственото, което се споменава по проблема от времето на Сюлейман Кануни е, че принцовете са имали деца и внуци, и че Сюлейман е "видял сметката" не само на Мустафа, но и на Баязид.

----------------

По отношение на Фирузе, съмнява ме да е някаква шпионка. Ако беше, никога не би се издала пред Хюрем. Спомнете си Виктория (Садъка) колко беше потайна.

Що се отнася до екранния образ на Хюрем, известно е, че турците не я обичат, може би затова е представена като чак такава вещица. Wink

# 335
Не знам за вас, но на мен Елена ми прилича на принцесата.хСъщият говор, същите мимики, някак си изкуствено стои, като принцеската.

# 336
Не знам за вас, но на мен Елена ми прилича на принцесата.хСъщият говор, същите мимики, някак си изкуствено стои, като принцеската.
Grinning А не съвсем! Принцесата си беше страшна за гледане и слушане!  Mr. GreenЕлена по се търпи!
Според мен е и въпрос на свикване с дадения образ ! Например на мен в началото Хюррем ми беше странна с говор, някак си отсечен като на федфебел (после разбах,че тя не говори добре турски)и с мимиките си! Сега й свикнах и даже ми липсва понякога гримасниченето й!

# 337
# 338
ЗДРАВЕЙТЕ !

В ОЧАКВАНЕ НА НОВАТА СЕРИЯ  :

ФИРУУЗЕ  и  СЮЛЕЙМАН  - " ЛЮБИМКАТА "

с БГ.СУБТИТРИ: http://www.vbox7.com/play:5872b132f0

Приятно гледане !
  bouquet  bouquet  bouquet

# 339
Fabrizia79 ,в тази тема има  качен много материал по въпросите ,които те интересуват.
Пишеха дами,които са се интересували от турската история,а имаше и такива ,които
 са я изучавали.Много хубави и интересни материали.Ако ти се чете и имаш време ,
върни се назад в темата.
На всички приятно гледане на поредния епизод!

# 340
Момичета и момчета, дайте работещ линк! Този, от който гледах преди не тръгва!
 Благодаря Ви и хубава вечер!

# 341
lirio,за чудесното клипче  bouquet

# 342
Здравейте!  wavey wavey

Хайде и с вас!...Барабар Петко с мъжете!

# 343
http://www.ecanlitvizle.com/star-tv-izle/

Тук върви засега добре.

# 344
 Защо дават стара серия, аз ли не разбирам нещо?? Сори че нахлувам така..

Общи условия

Активация на акаунт