Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 43

• 53 614
  • 750
  •   1
Отговори
# 435
Честит  Курбан Байрям на всички празнуващи !  smile3525 newsm51
Абсолютно съм съгласна с BLUSH ,Snell и eleaem  newsm10 smile3501
И в кръга на майтапа -още малко ще изкарат Хюрем от КГБ ,а Фирузето май ще е от Ал Кайда Mr. Green Grinning
хаха, последното много ме разсмя. Сега като Рюстем я метне през терасата, ще чакаме да видим коя организация ще поеме вината за терористичния акт Simple Smile

Как ли са се казвали тайните служби през тази епоха,имало ли ги е ? newsm03

# 436
  • София
Честит празник на всички които празнуват. Да сте живи и здрави   bouquet

Момичета и момчета, стигнах до 65 епизод. Има ли още за гледане? Като ви чета май има още да наваксвам. Но в бокса не мога да ги намеря  Peace Моля да ми помогнете  Hug

# 437
Като заговорихме за "Ал-кайда"?!... та да питам Ру(ю)стем ли е от там или сценаристите?! Аналогичен е въпросът за КГБ или както там се нарича... Що за идиотщини ни се поднасят?! Що за безпардонно отношение към иначе талантливи актьори?! Що за снизходителност към мозъчният капацитет на публиката?! Извинете, но лично аз съм много огорчена, дори обидена... То сега остава и секти да се появят и "манджата" ще бъде отвратителна. Не ми се щеше толкова ядно да пиша, но в последно време ми се струва, че прехвърлям "Изаура" n-ти епизод. Хайде тези хора да си поразмърдат мозъците newsm78 защото обиждат паметта на Мерал... Още веднъж се извинявам за гневния тон Hug

# 438
Преди малко изгледах сериата. Е точно на най-интересното свърши  Mr. Green . Според мен Рустем ще я хвърли и ще каже на Султана че сама е скочила. Струва ми се по логично , иначе ще видим сценаристите какво са измислили и дали ще позная .  Mr. Green

# 439
Bajram Sherif Mubarek Olsun! Честит празник на всички които празнуват!

# 440
....но в последно време ми се струва, че прехвърлям "Изаура" n-ти епизод. Хайде тези хора да си поразмърдат мозъците newsm78 защото обиждат паметта на Мерал... Още веднъж се извинявам за гневния тон Hug

Аз не мога още да коментирам, защото не гледах серията снощи, но ако говорим за сходство в сериялите, заради това, че баща и синове "черпят" жени от един харем, по-скоро се сещам за "Дързост и красота" и Ерик Форестър и синове:lol: Laughing Joy

# 441
Bajram Serif Mubarek Olsun
Hug За всички, които го празнуват...  Hug

# 442

Момичета и момчета, стигнах до 65 епизод. Има ли още за гледане? Като ви чета май има още да наваксвам. Но в бокса не мога да ги намеря  Peace Моля да ми помогнете  Hug

abet , има, има  Wink. До момента има превод до 69 еп. включително. Снощи излезе 70 еп., на който превод очакваме към тази събота.
За самите епизоди , следи публикациите тук. Момичетата качват линкове към сайтове за теглене на файла  със самия епизод, както и за  гледането му онлайн.  Peace

Тук ги качват за теглене: http://DMCA-removal-from-Google/browse.php?search=%C2%E5%EB%E8%E … =1&searchrs=0
Тук може да ги гледаш онлайн : http://velikolepniatvek.tv/episodes/season/3;  http://www.keyfiseyir.com/bg/watch/3506/muhtesem-yuzyil/70

Последна редакция: чт, 25 окт 2012, 17:46 от Елена Алексиева

# 443

Честит празник и от мен на празнуващите !
 abet , ето линк към сайт където има качени всички до 69  епизод с превод /и трейлърите ако ти се гледат/ ,за 70 все още не е качен в този сайт ,но съвсем скоро вероятно ще го има .. Приятно гледане  Simple Smile http://www.keyfiseyir.com/bg/watch/3506/muhtesem-yuzyil/70 /ако ги изгледаш до 70 и още не е качен в този от линка, пробвай във vbox го има вече 70, но без превод засега/

# 444
  • до най слънчевия бряг
Честит Курбан байрям
Да е светъл и хубав празника на всички празнуващи  Hug

А на тези които  са нетърпеливи ,до излизането на преведената серия , предлагам  превод от руски  Не е целия , но продължението довечера или ако някой иска , да го довърши   

Скрит текст:
Хюрем  гледа  Фирузе ,която открито си признава ,че тя е любимката която търсят.Хюрем изгонва всички от стаята.
Афифе среща Нигяр в коридора и я предупреждава да не и се пречка в краката.После я пита кого търси и Нигяр отговоря-Фирузе.
Хюрем казва на Ферузе ,че тя е тази която я е спасила от търговеца на  роби.
 Ф . и благодарна но съдбата си  е  изиграла лоша шега
Хюрем пита ти предателството ли наричаш съдба,нарича я змия и казва а аз исках да те пратя при Мехмет
Ферузе се оправдава и казва ,че не  е   имала друг избор и е трябвало да мълчи. Казва ,че Хюрем може да прави с нея каквото иска , за нея любовта на Султана е достатъчна, тя я сгрява.Хюрем крещи  и пита на кого е нужна любовта и , души я .В това време от стаята си излиза Джихангир  и учудено пита Фирузе лежаща на пода ,какво и е
Хюрем заповядва на Назлъ да го изведе и избутва Фирузе към  вратата която се отваря и влизат Афифе и Кираз  .
Хюрем и крещи да я махнат от погледа и и предупреждава ,че ако се наложи ,ще се бори със целия свят ,все  и е едно.казва ,че фирузе ще моли за смъртта си
Ибрахим  докладва  на султана ,че Мустафа и махи са пристигнали благополучно в Маниса и ,че при тях всичко е наред Султана го пита ,а при теб всичко наред ли е Ибрахим мълчи и султана се досеща ,че проблема с Хатидже не  е отминал.
Афифе се кара на Ферузе ,че  е отишла при Х.  И си е признала  ,пита я дали и е омръзнал живота.Ф уморено казва ,че все едно Хюрем щеше да разбере.Афифе обещава да я пази
Хюрем пита  Нигяр и Сюмбюл дали  всичко е наред с Джиханагир, те  и казват ,че  се е успокоил.
Хюрем е много разстроена , тя още не може да повярва ,че е греяла змия в пазвата си .
Сюмбюл пита Нигяр какво ще правят ,но тя мълчи.
Ибрахим отговаря на султана ,че Х. Още не му  е простила.Султана се надява да намерят изход от това положение.Казва му ,че е капка от морето на живота и ,че е уморен от походите ,да отиде при семейството си и да си почине.
Ибрахим се кани да си тръгва , но влиза Хюрем и внезапно припада .  Те се спускат към нея Султана вика лекарката .
Афифе казва ,че ще пази Фирузе ,но Кираз и напомня ,че вече всички знаят а и се видя какво стана с Надя.Предлага да извикат лекар и за Ферузе,но тя отказва.
Поканват я да спи в стаята на Афифе и Кираз казва на стражите ,да не се отделят и на крачка .
Сюмбюл се притеснява ,че хюрем е отишла при СС и ще има буря после се ядосва на Нигяр,че не са се досетили сами.
Нигяр го подиграва ,че той постоянно я е хвалил , а тя е предупредила Хюрем , като и е казала всичко за жената ,но Хюрем не е повярвала.Сюмбюл и се кара ,но тя казва ,че и е все едно ,скоро ще я омъжат и  от никого не се страхува вече.
Афифе е при султана.
(Той и се кара за това което се случва в харема , но тя отговаря ,че тя е успяла всичко да опази в тайна ,но Хюрем все пак е разбрала.
Пита как е Фирузе и още веднъж я предупреждава ,че я е извикал да се грижи за харема ,а не да си играе игрички Тя спокойно му отговаря ,че за нея Ферузе е харема на султана.СС и казва да внимава и ако има нещо да му докладва лично.
Назлъ идва при Хюрем ,която спи в леглото на султана Казва ,че и е станало зле и са и дали сънотворно.
СС и Мехмет са били на разходка.
Ибрахим и Хатидже са с децата на обяд .
Той предлага да отидат в ловния дом и децата са във възторг.Но Хатидже се кани да излезе.
Ибрахим я спира и пита защо все пак не  се  е развела с него ?
Тя си признава ,че напук на Хюрем ,която и се  е пресмивала.
На на него не му е простила и никога нямало да му прости .
Влиза Гюлфем и Ибрахим излиза.
Гюлфем се извинява , за внезапната си визита ,Х я успокоява
Гюлфем пак и казва ,да му прости и после и казв а,че Хюрем е разбрала за Ферузе.
Кираз ага  ръководи  настаняването на Ферузе на етажа на фаворитките.
Всички се суетят и питат какво е станало.
Той  високо  обявява,че Фирузе е любимата наложница на султана и се заселва в нови покои.
Сюмбюл чува това и иска да предупред и идващата Хюрем.
Тя пита къде  е Мехмет и после разстроена казва ,че  е подвела и него  После пита какъв е този шум
Сюмбюл е принуден да и каже за Ферузе   
Хюрем влиза в харема и дълго ,дълго гледа Афифе  и Ферузе, после мълчешком си тръгва.
Мехмет говори с баща си , за поход по море   , на който да са заедно със Мустафа , а баща му го съветва да се отправят на запад , там има още много страни за завоюване После Мехмет отива на занятия
Рустем отива при Султана и и му казва ,че е много горд  и радостен да му служи ,но Ибрахим  отстранява  от обкръжението  на султана, всички ,които са били привърженници на Искиндер Челеби.
Ибрахим подслушва този разговор
Нигяр предлага на Хюрем  чай от лайка , но тя отказва.  Идва Хатидже  и злорадо я пита как е със здравето Хюрем и отговаря ,че тъкмо с нигяр са обсъждали отношенията и с Ибрахим
Хатидже не се поддава и също ехидно и подмята да обсъди с Ферузе   нейните отношения със султана.Хюрем отговаря ,че тя е жената на султана , а Ферузе е временно явление.
Хатидже не престава да издевателства като и казва ,че СС вече не я обича и ,че даже да отстрани Ферузе ,султана ще си намери друга , а нея я чака съдбата на Махидевран .
Султана пита Ибрахим  вярно ли е че се разправя  с хората на Челеби но Ибро , който е чул разговора му с Рустем е подготвен и казва,че предпочита да вижда верни на султана хора а не хора мразещи везира.
Султана му казва ,че може  да предприема разни мерки ,но не и да уволнява хора  само защото са били с Челеби.
Михримах се облича и пита защо я няма Ферузе, но никой не знае къде е тя.
Михримах изпраща да я намерят
Афифе продължава да съветва Ферузе да роди син на султана и тогава може да стане султанка и даже да ръководи харема  Ферузе мечтае за това .съобщават  и,че Михримах я търси  Тя тръгва а кираз след нея ,да я пази .
Михримах се радва и показва тетрадката със стихове ,която и е дал поета и расказва подробно как е минала вечерта при Хатидже
В това време Хюрем вижда  пред вратата Кираз ага и пита какво е забравил там   Той не знае какво да каже .Хюрем влиза и вижда  Фирузе.
Хатидже  заповядва на Нигяр да остане при Хюрем и да и докладва за  всяка нейна крачка.
Ибрахим вижда  този разговор от терасата си  и недуомява  какво правят двете заедно.
Михримах усеща ,че нещо с Ферузе не е наред и я пита какво и е
Ферузе се кани да  и признае истината , но в това време влиза Хюрем и започва да крещи ,че Ф . нарушава заповедта  и, и  я изгонва .
Кираз съпровожда Ферузе а Михримах пита майка си какво  се  е случило  Хюрем  и казва ,че това е тая змия която са търсили.Михримах е в шок.
Фирузе е в своите покои и плаче.Идва султана и я вижда разплакана .Започва да я успокоява , а тя му казва че освен него никой друг не и е нужен и  двамата пак започват да си четат стихове.
Махидевран се разхожда из двореца в Маниса и си спомня първата среща със Сюлейман , колко щастливи са били и как и се  е клел във вечна любов .
В къщата на Елена идва кандидат жениха и носи подаръци   Той се опитва да я прегърне ,тя се отдръпва и му казва да не я докосва.той и казва ,че все едно скоро ще се оженят .
Кираз идва при Хатидже и и казва ,че султана я вика.
Води я в градината и се отегля Там я чака Ибрахим  той и припомня ,че много години назад  на това място е била първата им среща и ,че и е пратил писмо по Гюлфем Тя му казва ,че помни всичко  и доброто и лошото ,но иска да си тръгне.
Ибрахим я спира и и поднася брошка във вид на сълзите на влюбените , но тя му отговаря ,че  и така е потънала в своите сълзи и че никакъв камък не би и помогнал.
На пазара тичат деца и крещят името н аАбу-Сууд ,който върви по пазара и наказва търговците които лъжат , мамят продават по скъпо и т н После пробва хляб при пекаря и тъй като  намира нещо нередно , заповядва да му забият ушите към вратата .
Рустем и Хюрем се срещат и тя му казва ,че има за него много опасна и важна задача , но вижда Ибрахим и си тръгва.
Ибрахим пита Рустем каква работа има с Хюрем ,но той казва ,че  е  дошла да поръча конете за разходка .
Михримах идва и разглежда покоите на Ферузе Казва и ,че е много разстроена ,че майка и също и ,че е трябвало д асподели с нея както и тя е споделяла тайните си И ,че е предала тяхното доверие,затова не иска да я вижда повече.
Хюрем  е при СС и гледа как той чисти  камъните за бижута пита го , но той и отговаря едносрично Хюрем го пита ,влюбен ли е във Ферузе , но той мълчи.
Ибрахим се среща с Ферузе и  дълго я оглежда пита я  знае ли тя ,кой е той и как се е появила в двореца .Тя не му казва цялата истина , а само ,че е доведена от барбароса, после Ибрахим я предупреждава ,че дължи живота си на Хатидже и Афифе и ,че тя трябва да се пази.заповядва  и на Кираз ага да я пази денонощно .
Те вървят по коридора и Ферузе иска да влезе при султана , но кираз ага  и казва ,че не може .Тя настоява да доложат за нея и,че султана ще я приеме веднага ,но Кираз и отговаря ,че днес е четвъртък и Хюрем  е при СС .
Матракчъ е в кръчмата и пие сам Към него се присъединява  Ибрахим и се оплаква ,че Хатидже не мисли да му прости.
В това време Хатидже пита слугините къде е Ибрахим , но никой не знае.
Матракчъ съветва Ибрахим да продължава с опитите да се сдобрят ,гордостта и злобата  не водят към добро.
Хатидже  е в двореца и мисли за Ибрахим.Идва дъщеря и ,и пита къде е татко
Тя не  и отговаря.
На сутринта при Хюрем влиза  слугинята и казва ,че Джаханагир не иска да яде нищо  Хюрем го взема при нея но той пак отказва да яде и казва ,че иска Ферузе да го храни.Хюрем му казва ,че нея я няма и няма да я има ,и че трябва да слуша Назлъ  Той продължава да се инати.
В кухнята пробват храната за султана   Сюмбюл влиза и  започва да се кара  спомняйки си за Кираз ага Шекер ага го пита ,вярно ли е ,че Хюрем губи властта си , и че има нова фаворитка .   Сюмбюл отговаря ,че както слънцето не може да бъде затъмнено от нищо ,  един ден то пак ще заблести и засияе

# 445
siren62 Благодаря за преведения текст  Hug

# 446
Честит Байрам на празнуващите!
Много настоение! smile3525

# 447
siren62 благодаря  bouquet
Харесват ми думите на Сюмбюл : "както слънцето не може да бъде затъмнено от нищо един ден то пак ще заблести и засияе..."да се надяваме ,че ми омръзнаха тези слънчеви затъмнения и изригвания  Mr. Green  Съветите на Афифе също си  мисля ,че не са случайни /относно раждането на дете/нищо чудно в следващата серия да се окаже ,че Фирузе е бременна.То е ясно ,че ще е жива поне още 3 серии ..
Ето една хроника от Вера Мутафчиева за събитията и живота на българите по време на Османската империя :
http://veramutafchieva.net/pdf/222.pdf

Последна редакция: чт, 25 окт 2012, 19:13 от trendafilka

# 448
Честит Курбан байрям  Hug Здраве ,късмет и благоденствие Hug
 Hug  bouquet Hug  bouquet Hug

siren62  smile3525 благодаря за превода от руски Peace серията още не съм я гледала , нямам време, но чрез твоя превод ще съм в час Wink

# 449
siren62 благодаря  bouquet

Ето една хроника от Вера Мутафчиева за събитията и живота на българите по време на Османската империя :
http://veramutafchieva.net/pdf/222.pdf

trendafilka, благодаря за споделения линк!  Big Ups  friendship Лично за мен много ценно четиво!

Общи условия

Активация на акаунт