Великобритания - тема 44 Зимно-Коледна

  • 44 102
  • 729
  •   1
Отговори
# 150
  • Мнения: 1 959

Благодаря ви  Hug

# 151
  • Мнения: 45
aniji мама на Джозеф и Кейт, хихихи, мерси за инфото, много е хубаво списанието, бях се абонирала в БГ Laughing. Но, тук да си призная, няколко пъти го гледах и нали е на английски-ами хвана ме шубето.Не че няма да разбера......ама бая превод ще падне #Crazy.

Но, май е време да започна да чета и на англ.-страх не страх, така стоят нещата.
Иначе редовно чета dailly mail онлайн, но речника ми е на компа и ми е по-лесно.

# 152
  • Мнения: 686
   aniji напиши моля, ако имаш време и желание, някоя изпитана китайска рецепта, от тези, по-класическите. Аз пробвах една две от нета, но нещо не ми се получава. По възможност с пилешко  Simple Smile
   

# 153
  • Bristol
  • Мнения: 9 461
future74, ако искаш можеш да започнеш с онлайн рецептите и постепенно ще свикнеш с терминологията: http://www.bbcgoodfood.com/

Нас добре ни наваля дъжда днес, но на децата никакво впечатление не им направи. Играха, гониха се, вир вода и омазани с кал едвам ги качихме по колите, за да се прибираме в къщи  Laughing Малката много снимки направи. Като се прибрахме ги разгледахме на компютъра, подбрахме най-добрите и  поиска албум във фейсбук да си направела  Crazy Синът ми е връчи задачи по математика да преглеждам. А мен така ме мързи, чудя се какво да захвана, само и само да не са задачите   Rolling Eyes

# 154
  • Мнения: 1 959
Miss Fine със списанието дойде и подарък книга на Кен Хом с рецепти.Утре ще погледна и ще отбера 2-3 които сме изпитали и сме доволни и ще ти ги пусна  Peace

# 155
  • Мнения: 45
Мерси Merry,ще проверя!

# 156
  • Мнения: 0
Честито на златната толумбичка, желая много семейно щастие и разбирателство!   bouquet

cup cake е изкуство, мъфинът е за простолюдието... това съм го 4увала от приятелка, ходила на престижни курсове за правене на cup cake Simple Smile...то се вижда и от снимката...

Има нещо такова  Mr. Green А ако трябва да сме по-точни, къпкейка е умален вариант на торта - блат + крем, докато мъфинът се води quick bread и най-често в него има ядки, сушени плодове или шоколад.

Между другото, докато се оплаквах, че не получавам известия за пратки, взех че получих едно и трябваше да ходя 30 минути пеша, за да си получа колета. Така че май предпочитам пощальона да ми доставя до вкъщи, особено откакто толкова много захладня  Mr. Green

Никой нищо не казва за Халоуин, не сте ли излизали в събота вечерта? Ние бяхме в една дискотека на Пикадили съркъс, но или явно вече съм дърта за такива мероприятия, или зомбитата ми дойдоха малко в повече, та не издържах до късно.
Ние се бяхме маскирали като Фиона и Шрек Simple Smile



А всъщност, доколкото разбрах, дечицата ще идват на 31ви за сладки и лакомства, нали? Купих една кофа с разни опаковани десертчета, защото сметнах, че е по-хигиенично.

За феновете на Good Food, мога да препоръчам и сайта им, където са публикувани много от рецептите им Simple Smile Сега видях, че Мери го е дала вече.

# 157
  • Мнения: 45
iri.kupenska, много хубава снимка!!!! Може и да не сте стояли до късно, но-май хубаво сте си прекарали Laughing
По повод маскирането, в нашето ТЕСКО днеска касиерките бяха маскирани Joy.

# 158
  • Манчестър
  • Мнения: 2 598
future74 ако си любител на готвенето ти препоръчвам списание: Good Food.Аз се абонирах  и си ми го носят по пощата директно всеки месец.6 бр. списания за 18 паунда.Ние в нас сме любители на индийската и китайската кухня а там има много такива рецепти. 

Я сподели какви индийски / китайски неща правиш? какви сосове ползваш (брандове)..

# 159
  • Лондон
  • Мнения: 449
Миналата година за хелоуин стана страхотна БГ сре6та в Ham park, и големи и малки бяха маскирани, много добре си изкарахме, но тази година, дори да има пак не6то организирано, ние 6те го пропуснем... Аз го харесвам този празник, много настроение има  Simple Smile Ири, наистина сте много хубави...

# 160
  • Мнения: 115
Ири,много хубава снимка Simple Smile
Ние довечера ще ходим до Блу планет в Честър за тяхното вечерно Хелоуин шоу. Дано баткото се чувства добре , че снощи нещо не беше във форма. В сряда ще се маскират и ще обиколят с приятеля ми да съберат лакомства от съседите. В четвъртък сме на карате за първия ни прогрес страйп  за оранжев колан. В петък вечерта са на гости с преспиване в едно приятелско английско семейство, което има момчета на тяхната възраст. Събота и неделя ще го мислим ( зависи от времето) и то ваканцията свършила Simple Smile

# 161
  • Мнения: 1 959
Miss Fine те и моите рецепти са от нета свалени.Ние имаме познати китайци които ми направиха уок.Фатката е да згорещиш уока на силен огън за поне 10-15мин. слагаш малко олио аз ползвам сусамово.Оставам го за не повече от 10-15сек докато и го завъртам из тигана(как го обясних само)и го изливам в мивката.Това е една рецепта която съм изпробвала и става много бързо и вкусно:
Chicken, cashews and water chestnuts are cooked in a flavorful sauce in this chicken stir-fry recipe submitted by Alex Smith. He notes that it also works well with beef.
 Ingredients:
•3/4 cup unsalted cashews
•Oil for stir-frying, as needed
•1.5 pounds chicken breast, cut into 1 - 2 inch pieces
•1 pound mushrooms (shiitake, button or your choice), stems removed, cut into large pieces
•1 cup carrots (sliced into 2 - 3 inch strips)
•1 can whole water chestnuts
•Stir-fry Sauce (To make the stir-fry sauce, combine the following six ingredients in a bowl and set aside):
•1 teaspoon chili oil (you can substitute sesame oil)
•2 cloves garlic, minced
•1 tablespoon minced ginger
•3 spring onions, washed, white parts sliced very thin (reserve green sections)
•3 tablespoons soy sauce
•3/4 cup water
•Other:
•1 tablespoon cornstarch mixed with 2 tablespoons water
•4 cups cooked white rice (cook per package directions)
Preparation:
How to prepare Chicken Stir-fry
 In a dry wok over medium heat, add the cashews. Toast for about 1 minute, stirring continually until toasted slightly (do not burn). Remove cashews.
 Heat 2 tablespoons peanut oil in the wok. Add the chicken; stir-fry until lightly browned, with no pink (about 5 - 6 minutes). Remove the chicken and put on plate.
 Stir-fry the mushrooms, carrots and water chestnuts for about 3 minutes. Add cooked chicken, cashews and stir-fry sauce. Stir well. Cover the wok and let the ingredients cook for about 3 minutes.
 Add the cornstarch and water mixture, stirring to thicken. Remove from the heat. Serve with the white rice.

This recipe for chicken chow mein recipe has crisp noodles like you'll find in Chinese restaurants, but without the fat. Scroll down to the bottom of the directions for a nutritional breakdown.
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 15 minutes
Total Time: 30 minutes
Ingredients:
•1 lb (500 g) boneless chicken breast, cut in thin strips
•1 tablespoon (15 mL) soy sauce
•1/4 (1 mL) salt
•1 tablespoon (15 mL) dry sherry
•1/4 teaspoon (1 mL) white pepper
•1 tablespoon (15 mL) cornstarch
•1 lb (500 g) Chinese-style steamed noodles or cooked thin egg noodles
•1 1/2 cups (375 mL) Chicken Stock
•1 tablespoon (15 mL) minced ginger
•1/2 cup (125 mL) thinly sliced onions
•3 large dried Chinese mushrooms, soaked and thinly sliced
•2 cups (500 mL) Chinese flowering chives or green onions, cut in quarters
•2 teaspoons (10 mL) sesame oil
•3 cups (750 mL) bean sprouts, tightly packed
•Black pepper to taste
Preparation:
Combine chicken and marinade ingredients (soy sauce, salt, dry sherry, white pepper and cornstarch), mix well and set aside.
  Blanch noodles in large amount of boiling water for 1 minute or as per package instructions. Drain well and cool slightly. Fluff up noodles to allow drying. When dried, spread noodles loosely on large cookie sheet lined with aluminum foil.
  Heat oven broiler to medium-high. Broil noodles for about 5 minutes on each side, checking frequently, until crisped but not burned. Keep warm.
  Meanwhile, heat wok over high heat, add stock and bring to boil. Add ginger, onions, and mushrooms and cook for 1 minute. Add chicken and cook for 2 minutes. Stock should thicken slightly. Add flowering chives or green onions and sesame oil; stir to mix for 1 minute. (If using green onions, cook for 30 seconds).
  Remove from heat. Stir in bean sprouts. Season with pepper. Pour chicken mixture over noodles and serve. Serves 4.
 Each serving includes:
  Calories 358, 43 g Carbohydrates, 33 g Protein, 6 g Fat, 1 g Saturated Fat, 100 mg Cholesterol, 5 g Fibre, 466 mg Sodium, 555 mg Potassium. An excellent source of vitamin D, thiamine, riboflavin, niacin, vitamin B-6, folacin, and iron. A good source of fibre, vitamin C, vitamin B-12 and zinc.
 
This quick and easy sweet and sour recipe uses frozen Oriental vegetables and a sweet and sour sauce made with pineapple juice, brown sugar, and rice vinegar.
Cook Time: 7 minutes
Total Time: 7 minutes
Ingredients:
•2 1/4 cups (approximately) frozen Stir-fry vegetables
•Sauce:
•3 tablespoons brown sugar
•1 tablespoon rice vinegar
•1/8 to 1/4 teaspoon salt
•1/2 cup pineapple juice
•1 tablespoon cornstarch
•Other:
•1 tablespoon oil for stir-frying
•1/2 cup pineapple chunks
Preparation:
Mix together the sauce ingredients in a small bowl.
  Heat the wok and add oil. When oil is ready, add the frozen vegetables. Stir-fry until tender but not overcooked. Add pineapple chunks and sauce, giving sauce a quick re-stir. Cook until thickened and serve hot. Serves 3 - 4, as part of a multicourse meal.
Пробвай тези са бързи и лесни дано ти харесат  Peace

# 162
  • Мнения: 1 959
Ave по принцип ползвам на Pataks соса или пастата.:
http://www.bbcgoodfood.com/recipes/6303/spiced-chicken-balti
quinoa съм го заменила със бебешки картовки от кан че по бързо стават.
http://www.bbcgoodfood.com/recipes/5852/chicken-jalfrezi
http://www.bbcgoodfood.com/recipes/1884/creamy-masala-chicken
Ние ядем лютичко така че като пише в рецептата да ложиш 2-3 лъжици от пастата ние направо слагаме цялото бурканче.
Гледам сега и Кейт от 2-3 месеца проявява желание да похапва и тя било къри или чили кон кани.В събота обикновенно след плуваме минаваме да вземем картофки и тя ги хапва с къри сос. Blush

# 163
  • Мнения: 4
Здравейте, момичета, дано не бъркам темата. Доста рових по интернет и не открих, затова да питам направо от "извора":
Знае ли някой какви комисионни се дават в Лондон на агенция да намери жилище под наем ? Тук в Бг е 50% еднократно от първия наем, но там как е ?  Важно е, благодаря предварително.
Поздрави!

# 164
  • Мнения: 644
Здравейте с какви впечатления сте от comuniti центровете  и курс по-английски.

Общи условия

Активация на акаунт