Великобритания - тема 44 Зимно-Коледна

• 44 404
  • 729
  •   1
Отговори
# 195
Подкрепям напълно golden в разсъжденията за така предложената работа.
В ситуацията на future74 приемам без изобщо да се замисля и ще си скъсам
задника от работа, за да закова някакъв УК опит в биографията си.
После, вече мога да си подбирам и избирам.

В такива ситуации винаги се питам-какъв е най-лошия вариант, какво толкова може да се случи.
При така описани нещата, виждам единствено някаква финансова загуба на края,
но в крайна сметка си нямам и представа колко ще е заплащането.
Може да се окаже, че само изхабените нерви ще са последствието.
Големи хора сме. Дори и като започвате мечтаната работа пак има нерви,
притеснения и нека се лъжем, поразбити илюзии като поработим малко.

За да не съм голословна...
Аз изкарах една година, като си вземах всеки понеделник платен отпуск от общината,
за да мога да доброволствам в училището, в което преподавам сега.
Просто в това училище не е достатъчно само да си тропнеш дипломата.
Искат да видят и какъв характер си и как ще се впишеш.
Отделно, сума специализирани обучения.
Нямамх никаква гаранция, че ще ме немат. Изгубих си цялата отпуска.
А като ми свърши отпуската, работих по 10 часа на ден в общината,
за да натрупам екстра часове и да си ги вземам като свободни дни, за да ходя.
При напускането ми, ми удържаха половината цялата последна заплата, защото
бях използвала дните до края на годината, а беше още средата на периода.
Струваше си всичките усилия. Дори и да не ме бяха наели в това училище,
опитът, който натрупах е незаменим и не се учи в никой университет.

Маpи, благодаря  Hug

# 196
  • London
Golden извинявай ако не сме се разбрали. Нямах нищо конкретно за теб с "глупави съвети", по-скоро анализирах...Не си падам по лични нападки в интернет пространството...

Златната Толумба - много щастливи семейни дни пожелавам и дано спретнете домът който си мечтала, във всякакъв смисъл   bouquet

# 197
  • Манчестър
Future74 - мен лично ми направиха впечатление няколко неща в този договор:
3 месеца предизвестие - обикновено е 1 месец; ти представяш ли си те за 3 месеца ще ти скъсят живота, независимо кой дава предизвестието. Дадено ли е предизвестие работната атмосфера се променя.
Клаузата за DEDUCTIONS - това си мислех че го има само в БГ. Никога не съм виждала стандартен договор с такава клауза. Все пак не знам и за каква работа става въпрос, може да е нещо специфично. Има ли такава клауза за мен означава че те я прилагат с цялата и сила. Цедилка до дупка.

Защо въобще си търсиш работа толкова далеч от къщи? При нас имаше случай за колега от далече - нашата фирма даже му съдейства с преместването. В случая мисля че ще си докараш главоболия.

Виждам че и теб нещо те притеснява в цялата работа. Вярвай на шестото си чувство.
На мен не ми изглеждат стандартни нещата.  Hug

Не знам какво си работила досега,но вероятно стандартен договор не си виждала. Моя договор е 8 страници......

Предизвестието зависи от естеството на работата и най вече от това каква е позицията и колко бързо могат да наемат заместник. З месеца и нагоре по принцип е периода за senior positions +директори.

По въпроса за удръжките няма нищо необичайно....напълно естесвено е,че ако не си изработи предизвестието ще им дължи пари,не знам какво company property ще ползва, но явно , че държат всякакви поражения да са за нейна сметка....и т.н.......плюс ако си използва пълния холидей за годината,пък напусне по рано  ще и удържат пари за над платения отпуск...

Мен лично единствено би ме зачудило защо напускат едновременно двама човека....макар,че това може и нищо да не означава.

# 198
 Кога свършва ваканцията на децата?

# 199
  • Варна
А аз да питам днес някакъв празник ли е в Англия newsm78, че семейството в което съм не са на работа.
А за ваканцията мисля че утре свършва в понеделник са на училище, ако не се лъжа,  bouquet

# 200
Ave, според теб дали съм виждала стандартен договор? Зависи за къде питаш, защото както знаеш нямам опит в УК. Що се отнася до Бг-ами да, виждала съм стандартен договор.

А какви са ми притесненията - работила съм във фармацевтичната индустрия 6 години и то в една от световните/глобални фирми. Знам всички фирми в бранша и в БГ и тук в УК и съм наясно кой какво дава и за какво се бори Simple Smile.Какви са им условията, кой какви бонуси дава и т.н. Досега бях на 3-4 интервюта (не ме взеха), а не ме допуснаха на интервю и  стигнах само до агентите най-малко на още от 20 -30 места- и отговорът го знаете-Няма УК опит.
И точно затова съм притеснена-в тази фирма ме взеха за 10 мин,почти нищо не ме пита мениджърката, а на предишните интервюта всички ме скапаха от въпроси и т.н

Не знам дали съм притеснителна - но е факт, че напускат 2ма от общо 8 и има май само 1 британец.
В договорът не фигурират неща като служебен телефон и служебна кола (много се говори и много се пътува), които са задължителни атрибути за нашият бранш.Те НЕ са екстра.Не ме изяждайте за това колко съм нахална и прочие-споделям ви за какво става дума.  Т.е договорът е съвсем изпилен и всичко за моя сметка.
Да знам, че трябва да си налягам парцалите и ДА, ще го направя.Знам, че все някак ще трябва да издържа, но си ми е стегнато.Поради горните причини. Просто нещо не е наред, но не мога да определя какво. А може и да се лъжа.

# 201
Future, a заплащането реално ли е за позицията? Не е нужно да отговаряш в детайли.  Hug Не знам защо, но хем мисля като Голдън и Толумбата, хем има нещо от цялото описание на факти което ме притеснява.  Rolling Eyes От една страна липса на УК опит в СиВито не е добре, но и само 3 месеца във фирма и напуснала пак не е добре. Тъпотия. За условията по договора не се наемам да коментирам. Леко ме смущава това с удръжките за счупен инвентар, но останалото ми се струва адекватно. Не знам.

# 202
  • Манчестър
Ave, според теб дали съм виждала стандартен договор? Зависи за къде питаш, защото както знаеш нямам опит в УК. Що се отнася до Бг-ами да, виждала съм стандартен договор.

А какви са ми притесненията - работила съм във фармацевтичната индустрия 6 години и то в една от световните/глобални фирми. Знам всички фирми в бранша и в БГ и тук в УК и съм наясно кой какво дава и за какво се бори Simple Smile.Какви са им условията, кой какви бонуси дава и т.н. Досега бях на 3-4 интервюта (не ме взеха), а не ме допуснаха на интервю и  стигнах само до агентите най-малко на още от 20 -30 места- и отговорът го знаете-Няма УК опит.
И точно затова съм притеснена-в тази фирма ме взеха за 10 мин,почти нищо не ме пита мениджърката, а на предишните интервюта всички ме скапаха от въпроси и т.н

Не знам дали съм притеснителна - но е факт, че напускат 2ма от общо 8 и има май само 1 британец.
В договорът не фигурират неща като служебен телефон и служебна кола (много се говори и много се пътува), които са задължителни атрибути за нашият бранш.Те НЕ са екстра.Не ме изяждайте за това колко съм нахална и прочие-споделям ви за какво става дума.  Т.е договорът е съвсем изпилен и всичко за моя сметка.
Да знам, че трябва да си налягам парцалите и ДА, ще го направя.Знам, че все някак ще трябва да издържа, но си ми е стегнато.Поради горните причини. Просто нещо не е наред, но не мога да определя какво. А може и да се лъжа.

Поста за дали си виждала стандартен договор не е към теб изобщо. Аз знам,че досега не си работила в Ук и вероятността да си виждала е минимална или никаква.

Значи по принцип както си писала по горе детайли,договора е стандартен и няма нещо обезпокоително....

По скоро и мойта чужденка е като твоята....колко интервюта и т.н, пък тук изведнъж ти предлагат работата...предполагам ще се занимаваш с дистрибуция на лекарства....кола и телефон is a must....

# 203
  • London
Аве ако искаш да си броим страниците на договорите давай на лична.
Нещо тона на темата взе да става неприятен, защо ли...

# 204
Тъй като идвам от глобална фирма, тази , която ме взима, много добре е наясно тогава какво мога и т.н и естествено ще гледа да ме вземе. Самата тази фирма не може да се нареди никъде в класациите, просто защото е само 8 човека.Цялата. За сравнение само в БГ офиса бяхме над 100.

И колкото и да ви се струва не естествено, тя като малка фирма (локална) ще и е много добре да вземе човек от глобална фирма, най-малкото за нейна репутация. Ако имах УК опит никога нямаше даже да си направя труда да подам там. Както съм сигурна и за моите колеги. Но, ок , да нямам опит, няма проблем за мен. Просто коментирам  с вас.

Относно заплащането-да, в нормалните граници, но като се има в предвид, че няма служ.телефон и служ. кола-става доста по-малко.

# 205
  • Манчестър
Тъй като идвам от глобална фирма, тази , която ме взима, много добре е наясно тогава какво мога и т.н и естествено ще гледа да ме вземе. Самата тази фирма не може да се нареди никъде в класациите, просто защото е само 8 човека.Цялата. За сравнение само в БГ офиса бяхме над 100.

И колкото и да ви се струва не естествено, тя като малка фирма (локална) ще и е много добре да вземе човек от глобална фирма, най-малкото за нейна репутация. Ако имах УК опит никога нямаше даже да си направя труда да подам там. Както съм сигурна и за моите колеги. Но, ок , да нямам опит, няма проблем за мен. Просто коментирам  с вас.

Относно заплащането-да, в нормалните граници, но като се има в предвид, че няма служ.телефон и служ. кола-става доста по-малко.

ОК, ако няма телефон и кола ,ще ти покриват ли разходи ако ползваш лични?

Относно мотива им да те наемат има sense, макар,че на мен са ми отказвали интервю в малка компания именно по причина,че идвам от голяма компания.....

# 206
Ами за телефона и дума няма в договорът. За колата-ще се покрива бензина до там, където ще ходя, а то ще е из цяла Англия. Но кой ще плаща за амортизация. И ако ми се развали колата, кой ще плаща за ремонт, при положение, че ще се използва предимно за работа? И ако се наложи да бъде в сервиз за по-дълго време какво ще карам?

# 207
Защо не им се  обадиш и обсъдиш тези въпроси?
Направи си списък с нещата, които те притесняват и не са ти ясни,
обади се, прати мейл и питай-за телефона, за колата..

Bean,
Благодаря за пожеланията  Grinning

# 208
Колко често някой се опитва да разбере паролата ви тук?
Потребител от Мадан живо се интересува от моята. Да му кажа от тук, че няма нищо интересно в бележките ми, но пък следващият път като опита, ще му е за последно с този компютър.

# 209
  • Нотингам/Пловдив
Ами за телефона и дума няма в договорът. За колата-ще се покрива бензина до там, където ще ходя, а то ще е из цяла Англия. Но кой ще плаща за амортизация. И ако ми се развали колата, кой ще плаща за ремонт, при положение, че ще се използва предимно за работа? И ако се наложи да бъде в сервиз за по-дълго време какво ще карам?
Аз мога да споделя опита да мъжа ми. В неговия договор за телефон нищо не се споменаваше ,а кола задължително трябваше да има. В началото ползваше личния си телефон ,но по късно му дадоха служебен защото се налага да говори много по телефона. За колата му плащат бензин само ако е извън Лондон. За амортизация и ако се наложи ремонт всичко си е за негова сметка,а ако се развали го пращат само в Централен Лондон докато я оправи.

Общи условия

Активация на акаунт