Великобритания - тема 44 Зимно-Коледна

• 44 397
  • 729
  •   1
Отговори
# 210
Така, току що написах и пратих имейл на мениджърката с всички въпроси, които ме интересуват и с които вас ви мъчих Grinning

Чакам отговор!!!

Отново искам да ви благодаря за съветите, идеите и че споделяте какъв е бил вашият опит.

# 211
Златна Толумба, честито и от мен. Пожелавам ви дълъг и щастлив семеен живот. Нека те носи на ръце и изпълнява всичките ти желания. Тое и Джорди нали? Готини хора!  Laughing

Мила future74, аз също имам удръжки в моя договор и по специално за служебното облекло, също имам и клаузи за служебен автомобил и телефон /които в момента не са ми предоставени, но хората явно си вързват гащите за в бъдеще/. Както те е посъветвала и Толумба, направи си списък и питай каквото те притеснява. Моя съпруг дълго време си търси постоянна работа и кандидатства в една фирма в която го одобриха благодарение на опита му в БГ, но работата беше много куца и той отказа. Преди да вземе решение седнахме и прегледахме за и против. В края на краищата не съжалява за избора си. Успех.

И да ви се оплача колко се разочаровах онзи ден. Бяхме на Халуин парти в детската градина, питаха какво ще купувам, а аз казах, че ще приготвя нещо традиционно. И станах рано-рано, разточих една баница, завих един тиквеник и росна прясна се понасям с бебето. Наредихме трапезата, бях много развълнувана, а те моля ви се хич нищо не харесаха от моите, само едни мазни триъгълници на пакистанката.  hahaha Е преувеличавам, две-три мацки ме похвалиха, но коментара на едната англичанка преди да опита баницата беше: Не съм сигурна дали ще ми хареса. Пък тиквеника направо се топеше в устата ... На работа също не им допаднаха нашенските деликатси, та реших, какво пък съм се занатискала да им предлагам българска кухня, ще им купувам от техните работи и това е.  hahaha Не, че нещо ама само кулинарни предавания по техните телевизии, все се изкарват големи капацитети, а като им предложи човек нещо различно те пак по това къри лапнали.  hahaha

# 212
Котка и Калинка, дай моля те рецептата за тиквеника, че страшно ми се е приял. Гледам,че тук продават основно от продълговатите оранжеви тиква ( май ги наричаха цигулки). Кръгли тикви съм виждала само за Хелоуин. Ти каква тиква използваш?

# 213
  • London
Аз направих тиквеник с Butternut Squash. Стана чудесен. Даже го продаваха на парчета в пакетче че с цяла тиква голяма борба пада  Laughing

# 214
Аз направих тиквеник с Butternut Squash. Стана чудесен. Даже го продаваха на парчета в пакетче че с цяла тиква голяма борба пада  Laughing
Bean, дай рецепта.Аз съм правила веднъж преди многооооооо години.

# 215
  • London
Тя основно майка ми го прави, ама горе долу:

около 1кг тиква (каквато намериш) настъргана. Аз лично от голям мързел даже минах тиквата на блендера  Embarassed Объркваш на вкус със захар, канела и малко олио.
2 пакета кори Fillo Pastry , около 500г
Нареждаш ред кори, ред плънка и посипваш с начупени орехи.
Нарязваш парчетата още докато е суров инъче много се троши.
След като се изпече и изстине по желание малко пудра захар отгоре.
Добър апетит!  Heart Eyes

# 216
Момичета здравейте, имам едно въпросче към тези, които живеят в Newcastle.
 Как може да се разгледа най-лесно и бързо града за 1 ден, в смисъл има ли автобуси сититур или е възможно да се обиколи пеша? Четох в интернет за сититур, но пишеше, че е на разположение само събота и неделя, така ли е наистина? Аз ще пътувам със семейството си до града за 1 ден и то през седмицата, освен това сме с 2 деца, едното на 1 година...
Какво е хубаво да се види в този град, какви са забележителностите и много ли са отдалечени едно от друго... Разбира се ние ще се средоточим около центъра на града.... Има ли в града българско заведение? Въобще всякаква информация за този град ще ми е необходима и интересна, ще пътувам на 6 или 7 декември до там...
Ще очаквам мненията ви, благодаря ви предварително....

# 217
Тя основно майка ми го прави, ама горе долу:

около 1кг тиква (каквато намериш) настъргана. Аз лично от голям мързел даже минах тиквата на блендера  Embarassed Объркваш на вкус със захар, канела и малко олио.
2 пакета кори Fillo Pastry , около 500г
Нареждаш ред кори, ред плънка и посипваш с начупени орехи.
Нарязваш парчетата още докато е суров инъче много се троши.
След като се изпече и изстине по желание малко пудра захар отгоре.
Добър апетит!  Heart Eyes
мерси много за рецептата Simple Smile

# 218
Момичета здравейте, имам едно въпросче към тези, които живеят в Newcastle.
 Как може да се разгледа най-лесно и бързо града за 1 ден, в смисъл има ли автобуси сититур или е възможно да се обиколи пеша? Четох в интернет за сититур, но пишеше, че е на разположение само събота и неделя, така ли е наистина? Аз ще пътувам със семейството си до града за 1 ден и то през седмицата, освен това сме с 2 деца, едното на 1 година...
Какво е хубаво да се види в този град, какви са забележителностите и много ли са отдалечени едно от друго... Разбира се ние ще се средоточим около центъра на града.... Има ли в града българско заведение? Въобще всякаква информация за този град ще ми е необходима и интересна, ще пътувам на 6 или 7 декември до там...
Ще очаквам мненията ви, благодаря ви предварително....
Има автобус за сититур всеки ден, но не знам цени. Автобуса обикаля и от двете страни на реката, иначе може и пеш да пообиколите из центъра. Най-интересен е търговския център, главна туристическа атракция, но има и доста исторически обекти, мостовете са много интерсени за разглеждане, въобще покрай реката е много красиво. Носете си шапки, че много духа понякога. Български заведения няма, но има гръцки, турски ресторанти. В момента една от атракциите е витрината на Феникс-а, украсен е за Коледа и е голяма навалица, аз още не съм ходила да го видя, но за две години тук това е най-красивото нещо което съм виждала. Аз бих ви предложила да се повозите на автобуса, а после да се поразходите из центъра, не е голям и окрай реката. Така ще придобиете цялостна представа за града и забележителностите. Приятно прекарване и ако имате време се обадете.  Laughing

# 219
Котка и Калинка, дай моля те рецептата за тиквеника, че страшно ми се е приял. Гледам,че тук продават основно от продълговатите оранжеви тиква ( май ги наричаха цигулки). Кръгли тикви съм виждала само за Хелоуин. Ти каква тиква използваш?
Купих от голените тикви, направих си и фенер  Laughing За тиквеника настъргваш една тиква, запържваш в половин чаша олио, слагаш захар 3-4 супени лъжици, зависи колко сладко обичаш и смелни орехи, 2 с.л. канела. Намазваш тавичката с малко мазнина, после разстилаш корите, поръсваш с плънката и навиваш на руло и редиш в тавата. Печеш на умерена фурна докато стане златисто отгоре, като изстине кората омеква и се реже по-лесно. Корите си купувам от Теско, фило пастри. В Морисън има едни по-влажни ще пробвам с тях и ще докладвам.

Биин и аз се чудих за този скуаш, не бях сигурна какво е точно и щях да проверявам, но щом ти си правила ще опитам и аз.

# 220
Котка и Калинка, мерси. Само да уточня нещо - запържвам тиквата,така ли ?

# 221
Да. Става като каша.

# 222

Аз използвам същите кори, когато не ме мързи да разточа. Но не пържа тиквата, а само я рендосвам.
Разстилам две от готовите кори и поръсвам с настърганата тиква както и малко кафява захар. Преди да навия кората наръсвам съвсем леко с олио и подреждам в намазнена с олио тава. Когато съм подредила готовите с плънка кори отново поръсвам леко с олио и кафява захар. Пека на предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност, т.е докато не се разнесе мисирзмата на печен тиквеник (около 30-40 мин). Понякога смесвам захарта с малко канела.

# 223
Мерси на всички Simple Smile задължително ще направя тиквеник  Simple Smile

# 224
Като сте захванали такава сладка тема, да ви побърборя малко и аз.

На мен ми приеха идеята за щанд "Коледа по света" от родитело-учителския комитет уж с голяма радост. Тепърва им предстои шока да установят, че някои хора не ядат само пуйки по Коледа.  Mr. Green

Долу-горе съм си го нагласила в главата така: много снимки на снежна България и коледните ни трапези, коледари (ако някой има красиви снимки и иска да помогне, моля да ми пише, ще съм много благодарна, защото в последните години точно по Коледа не си ходя и нямам хубави снежни и коледни български снимки). Мисля да са големички и да са като пано зад гърба ми. Пуканки и кравайчета, торбички с лакомства, които да продавам. Тиквеник, питка, баница с късмети. Чудя се на порции ли да бъдат, на самостоятелни триъгълничета ли, че да имат добър единичен вид (дано да ме разбирате какво се опитвам да обясня). Готварската ми книга с разкошни фотографии е тука, ще я сложа, ако някой иска да прелисти и да види други наши рецепти. Мисля да имаме и брошури с някои от рецептите ни, ако иска някой да вземе. Бълграско вино в чаши за дегустация, чудя се дали да има и мезе за дегустация също. Българска музика за фон. И Али ще ми нарисува български картички с поздрав на кирилица. Обаче май трябва да измисля още неща за продаване, че иначе е малко само като за демонстрация, а все пак една от целите е и да съберем пари за нуждите на училището.

Приемам всякакви идеи и помощ! (Някой да движи тук туристическа агенция и да ми прати брошури с реклами?)

Общи условия

Активация на акаунт