Великобритания - тема 44 Зимно-Коледна

• 44 394
  • 729
  •   1
Отговори
# 225
Мари страхотен замисъл дано се получи и имаш успех. Аз пък ще организирам или поне съм на половина готова с Christmas Wrap-a-Present за децата в нашето училище.Купила съм над 450 подаръка сега търся желаеяи да помогнат с опаковането. Peace

# 226
Мари, страхотна идея, аз направо се въодушевих  Flutter
Не знам с какво време за приготовления ще разполагаш, но ми дойдоха няколко идеи на ум:
- можеш да направиш малки сурвакнички с кравайчета, пуканки и сушени люти чушлета, примерно;
- можеш да направиш и зелеви сърми и да ги предложиш като хапки/не знам дали ме разбра  Laughing/
- може да сложиш, като украса и орехи и сушени плодове.

Имам клип на коледари, който аз съм правила, обаче е много тъмен и едва ли ще им стане ясно на хората, но в нета има много, така че това едва ли ще ти е проблем.
Освен снимки за паното, може да изнамериш някакви поверия, които да преведеш  и да закачиш към паното.
Това е, което се сещам на първо време..Не е много и не откривам топлата вода, но толкова се въодушевих, че не се сдържах да не пиша  Laughing
Ако измисля нещо още ще добавя Simple Smile

# 227
  • Манчестър
Здравейте момичета,ще се радвам да се присъединя към вас Wink.

# 228
  • Bristol
Ние оцеляхме след Халоинско парти със 7 деца у дома. Миналата година Мери ли беше, кой, не помня точно, работи, писа, бриса, прибра се, направи парти, изпрати децата, че и после седна да разкаже тук. Викам си, чакай тази година и аз така!  Joy
Браво, как помниш! Миналата година имах подкрепление в лицето на съпруга, тази година си взех отпуска и с децата шетахме. Толкова дъжд не ни беше валял отдавна! Но въпреки това много дечурлигата бяха наизлезли, сигурно защото съвпадна и с холидея им тази година.
Аз супер отпуска си изкарах, припомних си старото време, когато разполагах с много свободно време за себе си и децата. Две книжки дори успях да прочета. Подхванала съм пак математиката със сина. Днес толкова време загубих да търся по учебниците как се намира средната величина по дадена хистограма и няма да повярвате къде намерих информация... в You Tube! Simple Smile
Сега се опитвам да седя будна, трябва да прибирам сина. Отиде да диджейства на поредното халуинско парти. Обикновено отказвам да играя ролята на такси след 10пм, но днес реших да направя изключение.

# 229
за по-големки деца (а и тяхните майки), ето тези учебни клипчета са разкошни - има математика, химия, биология, физика, каквото се сетите. Даже съвременна икономика и злободневни проблеми обясняват с думи прости
http://www.khanacademy.org/

(революция в образованието... основателят е на корицата на Форбс този месец; много интересна история, ако не ви е попадала. На мен ми е съученик, и все чета за него с мисълта, "еееех, а хората какво правят"  Laughing)
http://www.forbes.com/sites/michaelnoer/2012/11/02/one-man-one-c … enting-education/

# 230
Момичета и на мен ми се прияде тиквеник  и....хм ще направя.Само, че при нас в ТЕСКО има само от кръглите тикви. Честно да си призная, купих веднъж и я изпекох, но не ми хареса. Нещо в консистенцията не ми допадна-една такава като на големи влакна.

Къде намирате на парчета и тип "цигулка"?

# 231
Golden, мерси, но аз нали не работя и затова време бол.

Онзи ден си говорихме с една приятелка точно за тиквеник. Тя беше направила за съботното парти. Много ми хареса и разпитах за тиквата. Обясни ми, че кръглите били фуражни и затова не се получава с тях.

Мари страхотна идея. Много успех. Аз бях много разочарована с последния ми опит с кифли за кейк сейл в училище. Не съм голям кулинар, но кифлите ми стават винаги. Занесох, но май никой не си беше купил. Направо ме доядя, защото в къщи две тави изчезват за вечерта, а ако дойдат и съседчета за няма и половин час и троха не  остава. А бях ги направила с локум.

Ние днес пак забавлявахме децата. Рано рано ги заведохме на музея на хеликоптерите, после на софт плей и накрая на гости в една от приятелките ми. Дойдоха и съседчетата им и станаха 9 деца. Купон, играха като луди. Ние на софт плея така хубаво си поприказвахме и посмяхме.После, като отидохме в къщата, продължихме. Докато едната ми чиниите, другата спретна баница, третата кейк а четвъртата търчеше между нас да помага.Ми така де като сме се събрали поне да свършим нещо Mr. Green Боян каза че това му е най-хубавата ваканция до сега (като не броим лятната), защото всеки ден сме правили интересни неща, организацията била страхотна и никой не казвал, че ще дойде пък после да не дойде или да закъснее с часове. Утре пак ще имаме гости Heart Eyes с преспиване. Много обичам. Но ми се струва че първите два дни от другата седмица ще спя Tired
Мъж ми и той от понеделник започва на нов пост. В същата компания, но като мениджър. Дано догодина и аз започна да ви тормозя с въпроси за работа.

Приятна събота и неделя и да разкажете къде сте гледали фойерверките.

Последна редакция: сб, 03 ное 2012, 02:28 от Шу

# 232
Шу, честито за повишението на половинката!  Hug

Мари, идеята ти е чудесна, но трябва да провериш дали има някакви регулации за предлагане и/или продаване на алкохол в училище.  Peace Това което се сещам по различно да направиш, за да продадеш и изкараш максимално пари, е да го направиш под фомата на отворена консумация от всичко срещу например 5 паунда. Да ядат, да ядат колко ще изядат? Повечето ще опитат по хапка от 4 - 5 неща. Час, две преди да свърши мероприятието, ако има нещо останало направи граб багс сейл.

На един бейк сейл бях правила курабийки и се продадоха добре. Много лесна и бърза рецепта, само е леко досадно после да търкаляш и печеш хиляда топчета, че стават по много.  Laughing Моят мъж заради такива мероприятия ги нарича "училищната мафия".  Crazy

Аз започвам да съжалявам малко, че се забърках със студенсткият профсъюз.  Rolling Eyes Като че ли малко ангажименти имах, сега и за това да мисля. Да не говоря пък, че няма такава интриганстка история в този университет. Сещам се сега за един пост на Толумбата в тема за доцентура, където разказваше от опит. Същата тъпотия, а дори не съм навлязла още в "системата". Ще си изкарам до края, но ако нищо не се промени поне към малко по добро, няма да се кандидатирам за втора година.

Започнах да се оглеждам и за билети за Бг на лято. Намерих много прилични с Луфтханза с две спирки в Германия и Австрия. До сега все на Бритиш офертите гледах, но цените им от 2 години на сам скочиха значително. Мери беше казвала, че пътува с Луфтханза та ще съм доволна на всякакви коментари относно тях.   Hug

И имам да пиша два асесмънта до понеделник. Не съм почвала дори.  Tired

# 233
  • UK/София

Маpи, хубава идея, но според мен не е за тази държава.Ще се съсипеш от работа и накрая никой няма да оцени труда ти.Няма как да ги впечатлиш, ти сама знаеш.Може би 1-2 човека да, но останалите не вярвам.Пък и ти си много чувствителна на тази тема и след това дълго ще го преживяваш.
 По-добре ще е да поканиш няколко човека с които контактуваш на гости и там да им покажеш каквото искаш.Не знам, според мен ще е пълно разочарование за теб.

В ASDA намерих кори за пролетни рулца (или нещо подобно).Правих тиквеник и аз онзи ден, стана супер.Според мен в тиквите няма разлика. Confused

nana_cool , полипяха те с това учене и ангажименти в колежа. Simple Smile Hug

# 234
Котка и калинка, благодаря ти за информацията за Newcastle, а къде там може да се хапне вкусно Fish&chips?? Има ли на центъра? Това е въпрос на мъжа ми, той има хубави спомени от големите порции там.... А и още нещо - вали ли често през декември???  newsm78

# 235
Ох,прочетах ви най-накрая много сте изписали бе.Продължавам да ви чета и да попивам информация,която може да ми е нужна занапред  Simple Smile

# 236
  • Bristol
Мишолина,интересен линк, мерси! Какво ли вече няма в нета!

За търсещите рецепти с тикви, аз ползвам и двата вида тикви и с двата се получава и тиквеник и тиквена супа, която е супер популярна сред родителите на халоуинското парти, особено след като сме търчали до децата навън, докато събират бонбони. През годината пускат само тикви тип цигулки и уж с тях казват ставало по-добре, но аз лично не откривам разлика. Тази година една от гостенките ме пита какво да направи и аз и предложих да пробва сладкиш с тиква. Тя беше много учудена, че с тиква можело да се правят сладкиши, но по мой съвет прегледала ББС сайта с рецепти и беше направила страхотен тиквен кейк, ето рецептата Wink По-представителен е от тиквеника за парти, според местните разбирания, съответно се търсеше повече, дори отначало го мислеха за морковен кейк Wink

# 237
Аз да ви кажа също не харесах кръглата тиква, но с повечко захар и запържена се получи супер. От другите тип цигулка, но на мен ми прилича на кратунка има в Алди на доста сносни цени, те са май дето им викат скуаш.
Мари и аз мисля, че идеята ти е страхотна. Можеш да направих хапки като мезе за виното, да комбинираш примерно сиренце с чери доматче или кашкавал с грозде, нещо подобно. Иначе ако правиш банички си мисля, че индивидуалните ще привлекат повече внимание, даже и тиквеника можеш така да направиш.
Линна пътека, навсякъде има фиш и чипс, те друго не ядат. Иначе не знам дали вали, не съм обръщала внимание. Дано да не вали, че да можете да се разходите.

# 238
И в дъжда става за разходки, шарени ботуши, настроение и в локвите.
А и капучиното после се услажда повече  Wink
Джорди е аланглето, да. Той се смее, че и аз така, защото нали и Русе се води
Североизток, но в България. Затова сме се харесали ние..

Шу,
много се радвам за Шушов, поздравления.

Линкът на мишолина е супер, вярно. Аз си събирам образователни филмчета какви ли не.
Намерих една образователна поредица, страхотна анимация, много хубави обяснения,
обаче...въпреки, че преглъщам ужасния акцент, с който говорят, някой думи са просто грешни  Rolling Eyes

.. Да не говоря пък, че няма такава интриганстка история в този университет. Сещам се сега за един пост на Толумбата в тема за доцентура,
където разказваше от опит. Същата тъпотия, а дори не съм навлязла още в "системата".

И имам да пиша два асесмънта до понеделник. Не съм почвала дори.  Tired

Знам как се чувстваш, приятелче. Аз затова стоя надалеч от академичните среди.
Затова и с Бирмингам ще си общуваме дистанционно.
И по точка две съм с теб  ooooh!
Имам годишен доклад за едно от децата, който трябва да предам в понеделник.
Утре ще работя цял ден, а може и нощ.. Нямам физическото време да свърша всичко.
Днес си говорихме с моргидж адвайзър и по едно време се отплеснахме на приказка
за рецесията, работата и прочие и той вика-аз си мисля да стана учител,
при което аланглето буквално се изсмя и му вика-знаеш ли, че едва тук и сега
успях да видя и говоря с жена си за повече от 15 минути тази седмица  Laughing

И последно..
Страхувам се и аз като Биляна, че Мари ще се разочарова.
Мари, направи го за себе си. С всичкия ентусиазъм и любов, които ще вложиш,
мисли за собственото си удовлетворение и радост, които ще ти достави твоят български кът и трапеза.
Искрено се надявам да ги заразиш с настроение  Heart Eyes

# 239
Nana_cool погледни и Austrian Airlines.Аз съм доволна от цените им.

Общи условия

Активация на акаунт