Великобритания - тема 44 Зимно-Коледна

• 44 384
  • 729
  •   1
Отговори
# 240
  • Bristol
Имам позната учителка и тя в къщи я репорти пише я тестове за GSCS и A LEVELS преглежда. Обаче много интересно успява едновременно да преглежда работите и да говори с теб. Добре, че има две щерки та те често я отменят в домашните задължения.

Нана, всички са добри, не се притеснявай. Немски, австрииски, чешки, полски, пък дори и френските! Само виж за прекачване да имаш достатъчно време.

Ох, много обичам този период от годината! Чувам фойерверките навън. Тъкмо махнах халоуинската декорация и оправих къщата окончателно след вихрушката в сряда. Единственото поражение, което не знам как да оправя, са восъчните петна по килима и по една декоративна възглавница. Много ще съм благодарна за идеи и съвети как да ги отстраня. Знаех си, че с тия свещи и бенгалски огньове, с които гонихме злите духове, си търся белята, но пък децата бяха толкова щастливи... Важното е, че не подпалихме къщата Wink
Утре ще гледаме заря, а приятелско семейство организират събиране. Ще палят огън и ще печем на клечки наденички и машмелоус Simple Smile Как не съм се сетила до сега за подобно нещо! А от понеделник започвам да се настроивам за Коледа и НГ! По този повод да питам, започнахте ли с листа с коледни желания Wink

# 241
За махане на восък аз знам, че може да сложиш върху петното един лист хартич или вестник и с ютията да го минеш отгоре. пробвала съм върху една покривка. Восъкът се махна, но остана леко петънце, като от мазно.
И тук има много фойерверки. В нчколко парка вече са подготвили едни големи камари от палети, които явно ще палят. Направо е като на война. Мен ме е страх от тез неща. Много гърмят и са опасни.
Малеее, днес какви кучета видях  Shocked Едни големи, като понита. Не са докове, защото имаха козина, но беше бая опърпана. Приличаха ми на някаква порода ловджийски кучета. а стопанинът им беше кинта и двадесет. Само си представих тез огромни кучета, ако се затичат нанякъде колко ще му е забавно на човека  Mr. Green

# 242
  Здравейте и от нас. Ние сме добре, днес бяхме на рожден ден, по улиците и тн и сега малко почивка. За Хелуин нищо спецялно не правихме, прибрах се в 6 и половина и нямах никакво настроение, малката беше вещица и си е празнувала на градината. Сега слушам бомбичките, но и те не ме радват нещо. Иначе за Коледа отдавна се подготвям мислено, за сега нищо не съм измислила  Mr. Green
  Ох, като ви чета с тези училищни неща направо лошо ми става  Crazy Това задължително ли е  newsm78
Шу весело изкарване с гостите  Simple Smile
mimoza1910 добре дошла  Simple Smile

# 243
  • Варна
Момичета и мен снощи ме водиха да гледам заря.
Имаше много хоро, нещо като голямо факелно шествие и после в парка музика, фоерверки, имаше и разхи павилиони за ядене беше много интересно. А имаше и специално хора които в едни кофички събираха пенитча и дрънчаха. Wink
А зарята беше страхотна, продължи поне половин час, ама и бая студ събрахме.
После семейството купи пици и ядохме в колата. Grinning
Но нали не знам много езика не попитах какъв празник е това.
Може ли да ми кажете по подробно какъв е този празник за тях newsm78
Това беше в Уинчестър.
Благодаря ви предварително.  bouquet

# 244
ивка, потърси Гай Фокс и 5ти ноември; разкошни са фоерверките

http://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%B0%D0%B9_%D0%A4%D0%BE%D0%BA%D1%81

# 245
  • На село (близо до Лондон)
Страхотна заря гледахме вчера!!! Много ни хареса, освен това си бяхме на топло Heart Eyes. От къщата ни се вижда парка и там я правиха. Децата тичаха от прозорец на прозорец да гледат, много бяха развълнувани, после си седнаха тримата на пода да си говорят нещо. Изобщо голяма са банда станали Simple Smile. На мен ми беше топло, че нали сме в къщи не на вън.

Мишолина мерси за линковете. Как се оправяте с френския, за да "помагате" на децата? Някакви хватки за такива дето хич не го знаят?
А и също трудно ми се вижда да превкл^чвам между геометрия с вписани фигури, сричане-фонетика  и какво прави патето...Ама може и от годините да е? newsm78.  За сега ги разделям в отделни стаи (големите де) да работят и аз притичвам от една в друга. Мери и другите ако някои има типс да дава...

# 246
Организиряй ги на принципа на килийното училище  Laughing
Ти обясняваш геометрията, от там в низходящ ред-Филип срича с Денис,
Денис се обяснава за патета и мечета с Питър, пък Питър....е късметлия.

# 247
  • Варна
мишолина ,
Благодаря ,разбрах за празника.  bouquet
zlatnata tolumba , направо ме разсмя, ами то не е лесно с три деца. Wink

# 248
Забавни хора са това мениджърите - питах преди няколко седмици ''Проблем ли ще е ако поискам отпуска през Май месец?'', отговора беше ''Не!". Попълних си формуляра, казаха няма проблем, купих билети и сега ми съобщават, че вече 5 човека си били поискали по същото време и на мен не можело да дадат Joy , но нали съм персонал на агенция, а не директен на хотела, не можели да ме задържат на сила, но не било сигурно дали ще има за мен работа като се върна. Да се смееш ли, да плачеш ли. Айде то пък да е THE DREAM JOB, че да плачеш, но не е та ми е по-смешно. Сега имам до Май да си намеря нова работа, че смяна на билетите или нови билети просто е изключено Simple Smile Забавното е, че съм сигурна, че няма да ми откажат работа като се върнем от отпуската, но пък защо трябва да ми поставят така нещата  newsm78

Весело е при нас както винаги.

Въпросче: на някоя от вас детенцето да е минавало преглед на слуха и в какво се състои той? (имам някакви блееди спомени, че навремето минах такъв преглед в БГ след лоша ушна инфекция, но настина ми е блед ...) Получихме писмо покана за преглед на малкия за 27ми Ноември. Малки ми е чудно как ще се получи, защото нашето чудо мира няма и си е като ''шило в торба''. Идея си нямам дали ще има желанието да сътрудничи (по-скоро не). Та ако не друго, поне аз мога да се подготвя.

Напоследък ми е нещо напрегнато. В хотела е едно никакво - за последните 3 месеца 3ма от мениджърите подадоха оставки (включително и главния мениджър). Гостите ни не са доволни и то все за неща, който не са в ръцете на персонала - повечето са недоволни от обзавеждане, циганите срещу хотела (а те са там вече 3ти месец), душовете били близко да стените, телевизорите на ниско/високо, цветовете на джима не им харесвали ... шефовете не искали да инвестират в обновяване и ремонти и изведнъж всичко що работи там от поне 3/4 години взе да напуска ... както писах по-горе - не е като да си умирам за тази работа, но за сега ме устройва (поне докато излезе друго, а аз не съм спряла да търся), но сега с тази обърквация с отпуската и със всичките напускащи (не само мениджмънт, но всякакъв друг дългогодишен персонал, нещо не ми се струва съвсем нормално ... както и да е Simple Smile размишления посред нощите  Rolling Eyes

ЛЕка и спорна седмица ви желая Simple Smile

# 249
  • На село (близо до Лондон)
Ех Толумбе, безгрижна млада невеста си ти  Simple Smile.
Дано се вл^чи някои с опит Heart Eyes

# 250
GI, моите хлапета са две и са с 2 години разлика. В повече случаи учим в една стая. Докато помагам на единия, другият или работи по домашна за която няма нужда от помощ или чете книга. След това се сменят. Старая се да четат книги редовно и по този начин уплътняват времето докато другият се занимава с мен.

# 251
  • London
Ev:-) на нас ни правиха такъв тест веднага след раждането. Слагат слушалки в ушетата на бебетата и им пускат сигнал и самата машинка засича дали чуват. Т е. не се очаква от бебето да "каже" че чува. Предполагам ще е нещо подобно. Отнема 5мин

# 252
EV на Лео са му правили такъв тест. Тогава беше на 2 или 2.5 год. Влязохме в една стая (предупредиха ме да съм без бебето) едната лекарка седна с Лео на една маса и му показваше играчки, другата започна да издава звуци и шумове зад гърба му и му следяха реакциите. Звуците бяха много тихи но Лео реагираше на всеки. Общо взето това беше. Ако се притесняваш, че не говори минала съм по този път, ако имаш въпроси пиши ми.

# 253
  • London
Нуждая се от просветляване моля. Какво се очаква от мен на следните събития и задължителни ли са.
Wrapping Evening??? само родители ли?
Mufti Day? Toва пък какво е?
Christmas Fair? - с децата или без децата? Задължително ли е? Трябва ли да им купувам глупостите и колко се очаква да изхарча.

Искат ни да дарим плюшени играчки - фаин, и без това се чудя на къде да ги засиля. После трябва да си ги купим обратно ли? ние не обичаме плюшени играчки.

Става въпрос за училищни мероприятия ако не съм била ясна.

В момента ни искат да направим нещо свързано с есента - аз ли да го правя? Ами те мойте още не са много творчески настроени  newsm78

Въобще извънкласната дейност ми е голям тормоз  Mr. Green

# 254
Здравейте момичета.Бях споделила преди няколко дни, че за запазване час за преглед при специалист по мускулни заболявания, дойде писмо с изисквания за набор от документи.Звъннах на посоченият телефон и няма грешка.Говорих с асистента на д-р. Това било превантивна мярка за да не съм от тези в графа - здравен туризъм newsm78.Не знаех за съществуването на такъв.След упорито настояване за по бързи действия от моя страна се разбрахме сряда сутрин да представя всички доказетелства, че живея тук  и едва тогава ще насрочат дата за преглед или изследване.Даже още не знам кое от двете.Не ми се е налагало до сега преглед при специалист.Обикновенно в България минавам годишна профилактика за аг, мамолог  и зъболекар.Та днес разбрах ,че тук имало нови изисквания.

Общи условия

Активация на акаунт