Великобритания - тема 44 Зимно-Коледна

• 44 372
  • 729
  •   1
Отговори
# 330
Troy, мерси!Май ще си взема 6 литрова.

Golden, щях да пиша другата седмица Grinning. Ами да, отговориха ми-в интерес на истината на всички въпроси получих адекватни отговори. Поне на първо четене. Бях се притеснила много и за квартирата, но в крайна сметка и за това се намери решение. Ще живея при познати българи в техният апартамент в едната стая. Разбира се, ще си плащам наем, ще ползвам всичко, няма да има договори и т.н от което се плашех. Квартирата се намира на 9-10 мили от работното място, което също е добре. Започвам работа на 26/11/ - подписах договора. Тази събота ще ходим до там, за да видя как се стига с кола, къде ще паркирам, как да стигам до работата. И следващата неделя, живот и здраве, половинката ще ме закара с куфарите.
Радвам се, но въпреки това си ми е малко притеснено-пак сама, няма го детето, пътувания. Не искам да си мислите , че съм постоянно мрънкало, но това са фактите. Сигурно е нормално.По принцип съм от хората, които са много борбени, ама все пак тук съм на чужда територия.

# 331
  • Plovdiv
Здравейте   bouquet  включвам се в темата ви да чета.
Правим планове с мъжа ми да се преместим в Англия,въпреки че ще ни е доста трудно,но сестра ми живее там и ще помага.С малко дете сме на 2г. и 8м.Мъжа ми сега учи английски и тепърва ще си търси работа там,но без езика трудно:roll: Дано скоро се намери нещо без значение града.Аз се занимавам с маникюр и мисля това да работя.
Радвам се че открих тази тема.  bouquet

# 332
Момичета, искам да пратя таблет на племенника за Коледа. Чудя се роял мейл обаче, дали е удачен избор за изпращане на техника.  Thinking

Изпращала съм скъпи неща и са пристигали без проблем, но за пакети със стойност над 40 паунда винаги използвам формата за подпис при получаване, като съм ги застраховала допълнително.
За 3-4 дни всичко пристига в БГ.

# 333
Troy, мерси!Май ще си взема 6 литрова.

Golden, щях да пиша другата седмица Grinning. Ами да, отговориха ми-в интерес на истината на всички въпроси получих адекватни отговори. Поне на първо четене. Бях се притеснила много и за квартирата, но в крайна сметка и за това се намери решение. Ще живея при познати българи в техният апартамент в едната стая. Разбира се, ще си плащам наем, ще ползвам всичко, няма да има договори и т.н от което се плашех. Квартирата се намира на 9-10 мили от работното място, което също е добре. Започвам работа на 26/11/ - подписах договора. Тази събота ще ходим до там, за да видя как се стига с кола, къде ще паркирам, как да стигам до работата. И следващата неделя, живот и здраве, половинката ще ме закара с куфарите.
Радвам се, но въпреки това си ми е малко притеснено-пак сама, няма го детето, пътувания. Не искам да си мислите , че съм постоянно мрънкало, но това са фактите. Сигурно е нормално.По принцип съм от хората, които са много борбени, ама все пак тук съм на чужда територия.

Future, много се радвам за теб   bouquet Успех в новата работа! Всеки се притеснява на нова място  Peace

# 334
  • Нотингам/Пловдив
Момичета как е тенджера под налягане на английски? Много ме е страх да я ползвам, ама вече съм се навила да си купя. Дайте съвет каква-имам в предвид големина, има ли хубави и лоши марки, трябва ли нещо по специфично да гледам.Трябва ли да е лека или всички са еднакво тежки?
Ако имате и ползвате-дайте ми идеи какво може да се готви освен зрял боб Laughing.
Последно се навих, защото бях на гости при едни наши приятели и ни сложиха за обяд агнешки крачета със ориз на фурна. Много беше вкусно. И на въпроса ми как толкова бързо стана агнешкото, ме "светнаха", че първо е било в тенджера под налягане месото с кокала и после естествено с ориз във фурната.
     Аз ползвам тази http://www.fagor.co.uk/future-in-multi-pot-pressure-cooker-p-10001315.html и съм много доволна. Освен боб ,варя месо или зеленчуци в нея. Мъжа ми харесва и шкембе ,него също го варя в тази тенджера.

# 335
Golden, Cocko, мерси!

# 336
 future74,

Успех ти пожелавам. Радвам се, че се пораздвижиха нещата  Peace

По нашия край върлуват гадни вируси.
Изкарахме си и една нощ в спешнот,о заради обезводняване.
Аланглето се върна на работа, аз още страдам у дома.

Troy,

четох те в една друга тема за разделението на леглото 2/3 и 1/3.
Много ме разсмя, не очаквах, че и някой друг прилага моето деление,
което аланглето наивно се надяваше да промени след сватбата  Laughing

# 337
Troy,

четох те в една друга тема за разделението на леглото 2/3 и 1/3.
Много ме разсмя, не очаквах, че и някой друг прилага моето деление,
което аланглето наивно се надяваше да промени след сватбата  Laughing

Моя пък е хепи с положението, тъй като винаги му е горещо и не иска никой да го притеснява , което пък ми осигурява 2/3 от спалното пространство Simple Smile не че ми е зле, ама ми е студено хахахах

# 338
  • UK/София

zlatnata tolumba , този вирус и при нас го има. ooooh! Никога децата ми не са повръщали, но сега беше ад.И мен ме хвана, чак днес си вдигнах главата.

future74, успех с новите начинания!Вярвам, че ще се справиш! По-добре човек да обмисли като теб всичко от двете страни, отколкото да се впусне напред заслепен от шансовете които му се предоставят.

Много ме е страх от тези тенджери под налягане.Преди години майка ми бърса доматена манджа от тавана.Радваше се, че не е била с кухнята когато е излетял капака, че и самата нея щяхме да я бършем.От много години искам такава тенджера, но този спомен ме спира да си я купя.

GI , супер, ще обменяме мнения и опит! Hug

Miss Fine , cross stitch kits, хайде зариби се и ти. Mr. Green

# 339
  Ааа, Биляна ще се карам, мислиш пък за всичко като мене, тъкмо си намисля нещо да пиша и ти го напишеш същото вече няколко пъти  Mr. Green  Laughing Та за тенджерите и аз не бих си купила такава, изби ни терасата една такава, добре, че не беше остаклена и не е минавал никой отдолу по това време, че...Иначе е вкусно, особедно за разни разкашкани манджи. Ние си купихме един уред 4в1 на тефал, по ми е спокойно с него, не че мн го ползвам де.
  Мерси за гоблените, аз съм почнала един на младини, но нещо ми ври кръвта и не мога да се съсредотеча. Правя едни с големите хиксове  Grinning За подарък искам да взема един, мерси, сега ще разгледам.
  future74 стаскам палци мн да ти хареса и всичко да е наред  Hug

# 340
  • Лондон
future, много късмет ти желая и аз, мога само да те посъветвам притесненията и съмненията да ги оставиш за в къщи и за форума, на работното място си събери всичкото самочувствие и само него показвай Peace

Покрай всичките приказки за смяна на работа или нова работа и аз се вкарах в приключение и днес бях на втори интервю за една позиция при конкуренцията ooooh! Не знам какво ще стане, дори не съм сигурна, че ми харесва позицията, ама ей така за спорта се пробвах Sunglasses

Вирусът и при нас се появи, само детенце и татко й, аз както обикновено бях пожалена, за да тичам след тях и да върша всичко останало... добре, че имаме 2 бани и тоалетни Confused много лоша работа беше... И писмо за въшки в училище получих, още нямаме, ама въобще не съм въодушевена... И куп други неща текат непрекъснато...

На всички много хубав уикенд пожелавам и никакви болести

# 341
Всичко става много бързо и крехко в тези тенджери, но аз имам лош спомен от прелетял капак и не мога да се престраша да готвя в нея.Мои познати ползват Фагор и са доволни.
 Future74 успех и бързо приспособяване към новата работа.На болните бързо оздравяване.
Моята одисея с болницата приключи за около час в правният отдел.Попълвах една камара документи и доказвах, че живея и работя тук  и плащам осигуровки.Голям ужас.Добре че мъжът ми беше с мен.И ще бъда прегледана на 8 януари Laughing
 Една молба от мен ,момичета.Има ли някой от вас или половинките ви, да са карали  курсове тук  CISKO сертификат.Може и на лични да ми пишете.Благодаря ви!

# 342
Бързо оздравяване на всички. Този вирус мина от тук преди около месец. Моите хлапета имаха само леко неразположение, а мен ме прескочи Simple Smile Не знам дали е заради добрата имунна система или защото се ваксинирам всяка година, но рядко ме хващат върлуващите вируси.

Цветак, какво работиш (не отговаряй ако е твърде личен въпроса)?

Утре мислим да ходим на местния коледен панаир. Тук коледната подготовка е в разгара си и всеки уикенд има по нещо интересно. Декември повечето уикенди са даже с по няколко интересни събития.
Вече започна да ме обзема празнично настроение , въпреки че аз по принцип не си падам много-много по такива неща.... даже се учудвам на самата себе си. Тази година ще се пробваме да направим с хлапетата коледни сладки и джинджърбред хаус Simple Smile

# 343
Здрасти и от нас!
Днес ходихме по-магазините с малкия.Купих му малко дрешки.
Мен също ме е страх да готвя в такава тенджера.

# 344
  • Bristol
То с тази украса по магазините, а днес по любимото ми локално радио официално пуснаха и първата коледна песен, как да не му дойде настроението на човек   madnoel
Аз имам тенджера под налягане, купих си от Аргос, там има на прилични цени. Ползвам я за телешко варено и боб само. Но като готвя и не пускам никого в кухнята и като трябва да изключа котлона залегнала приближавам до печката  Laughing Много ме е страх, нямам личен лош опит с нея, но звукът, който издава ... да ме пита човек, защо си я купих  Crazy Та по често боб и телешко варено готвя в обикновена тенджера, другата повече прах събира  hahaha
future74, нормално е да те е страх от новото и от промяната, всички сме така  Hug
tzvetak, договорът ти позволява ли такова местене при конкуренцията?! Фирмата на мъжът ми са много стриктни за такива местения, направо на съд водят. В моята фирма специалистите също подписват определена клауза в договора, че след като напуснат еди колко си години нямат право да работят за конкурентна фирма. Много ги е страх за изтичане на информация. Днес имах проблем с един документ. Не можех да го дам на колежка да го ползва за проекта си, защото била екстърнъл контрактор  Crazy Та една сложна схема разиграхме, докато получим разрешение да й го дадем  Crazy Преди сигурно нямаше да се замисля, но двама колеги, с които гъсто работим, миналия месец ги отсраниха временно от работа и ги разследват. Единият дал на друг колега да ползва компютъра с неговия логин, а другият препратил секретен документ на неауторизиран колега  ooooh!

Последна редакция: пт, 16 ное 2012, 22:44 от Merry

Общи условия

Активация на акаунт